15 april 2019

Leestijd: 1min | Bekeken: 409x

Bijzondere aangesloten leveranciers

Ook deze maand hebben diverse nieuwe bedrijven zich bij SI’BON aangemeld. Een vijftal signbedrijven (waarvan één gevestigd in België) en een aantal leveranciers (waarvan ook één gevestigd in België). Vanuit de organisatie zijn wij enthousiast over deze ontwikkeling, want met meer partijen kunnen wij in de signsector uiteindelijk ook meer bereiken.

Elk toekomstig Erkend Signbedrijf wordt op het afgesloten deel van sibon.nl en sibon.be voorgesteld, zodat alle aangesloten bedrijven er kennis van krijgen en op basis daarvan kunnen balloteren.
Van de aangesloten leveranciers vermelden wij alleen de algemene gegevens, met de gedachte dat iedereen de leveranciers wel kent. Overigens krijgt elke aangesloten leverancier op het afgesloten deel een eigen pagina waar zij al haar producten en diensten kan ‘etaleren’. Hoewel dus geen uitgebreide introductie vooraf, wel uitgebreide informatie over de leverancier.

In het afgelopen jaar hebben wij nu enkele ‘personeelsleveranciers’ kunnen verwelkomen; Application Partners B.V., Heek Montage B.V., PR Signing VOF, Tecmo Team B.V. en nu ook Beletterhelden BV. De eerste vier zijn montagebedrijven (wel verschillend in dienstverlening) en de laatste is een detacheringsbureau dat vanuit het signbedrijf Van Essen Van Raay in een aantal maanden specifiek beletteraars opleidt en de leerling een baangarantie aanbiedt door deze vervolgens bij een collega signbedrijf onder te brengen. Ontwikkelingen die inhaken op de behoefte van bedrijven om met een flexibele schil te werken, specialisme in te huren of om via een makkelijke weg aan goed personeel te komen. Zeker een mooie aanvulling in deze tijd nu (over de gehele linie gezien) vakmanschap schaars aan het worden is.

Vanuit SI’BON blijven wij zoeken naar bijzondere marktpartijen die zich willen aansluiten om kennis en kunde te delen.


Anderen lazen ook

SI'BON

VCA cursus

Op 16 januari 2020 organiseert SI’BON weer de eendaagse cursus VCA Basis en VCA VOL in Gorinchem. Aan het einde van de dag wordt een examen afgelegd, waarmee een certificaat kan worden behaald dat 10 jaar geldig blijft. Een VCA-diploma is praktisch voor personen die op risicovolle locaties werken, maar bovenal is het praktisch voor elke signmaker/monteur omdat men in één dag bewust wordt gemaakt van alle risico’s en hoe ermee om te gaan. Elke cursist kan zich voorbereiden op het examen door middel van het maken van proefexamens. Aanmelden kan door het inschrijfformulier in te vullen en te sturen aan het secretariaat.

Lees meer 3 januari 2020 | 14:37
SI'BON

Print.com event

Eind november heeft SI’BON samen met Print.com een printevent georganiseerd. De organisatie van dit event lag voor het overgrote deel bij Print.com, een internationaal printbedrijf met de basis in Nederland. Als locatie was voor een stijlvol aangeklede hangar op het vliegveld Teuge gekozen, compleet met twee Mig straaljagers uit vervlogen tijden. Een meeting anders dan andere SI’BON meetings omdat Print.com geheel voor een eigen invulling had gekozen. Zeer aantrekkelijk, zo konden wij afleiden uit het hoge aantal bezoekers dat zich had aangemeld. Met een middagprogramma dat soepel overliep in een deel van de avond waar tijdens een informeel trendy diner, de aanwezigen een afwisselend programma (en avondeten) voorgeschoteld kregen. Oprichter/eigenaar Marco Aarnink lichtte zijn werkzame ...

Lees meer 3 januari 2020 | 14:31
SI'BON

Met signmakers de schoolbanken in

Bij wijze van experiment heeft SI’BON in de afgelopen periode op twee MBO-scholen met een signopleiding, een regiomeeting georganiseerd. Het Vista College (voorheen het Arcus College) in Sittard en het ROC van Twente gevestigd in Enschede boden zich hiervoor enthousiast aan. Het doel van de bijeenkomst was om signbedrijven uit de regio kennis te laten maken met de werkwijze van de school en andersom. Wat verwachten de regionale signbedrijven van stagiaires en gediplomeerde schoolverlaters? En waarin kan de houding van het signbedrijf veranderen om deze twee groepen in de praktijk beter te kunnen begeleiden. Iedereen was het erover eens dat de ontwikkelingen bij de scholen zeer positief zijn en dat de signopleiding de afgelopen jaren een beter niveau haalt. Kritiek en wensen werden geuit,...

Lees meer 3 januari 2020 | 13:52
Bekijk meer nieuws