Decoreren

De aankleding van een bedrijfsruimte bepaalt mede de sfeer en geeft een extra dimensie aan de uitstraling. Zorgde in het verleden de schilder voor een frisse kleur op een wand of de architect voor een creatie tegen de muur, nu is er het signbedrijf dat voor een metamorfose in een bedrijfsruimte of winkelpand kan zorgen.

Het signbedrijf kan allerlei decoraties of afbeeldingen – in groot formaat – projecteren op de elementen in een gebouw: Dat kan zijn een wand, een plafond, een balie, een zuil en zelfs de vloer.
Hiervoor worden nieuwe grootformaat printtechnieken toegepast. Hele wanden kunnen uit een stuk worden voorzien van een full color afbeelding, wat ook wel wall covering wordt genoemd.
Vaak op basis van watergedragen inkten, een techniek die als voordeel heeft geen vervelende luchtjes (u kent ze wel van folders en ander drukwerk) te verspreiden als gevolg van uitdamping van de inkten.
Slimme constructies, vaak in aluminium en roestvrijstaal uitgevoerd, zorgen voor een makkelijke montage. Daarbij kan er zelfs voor worden gekozen om onderdelen uitwisselbaar te maken zodat er in de toekomst op eenvoudige wijze (delen van) signs en decoraties veranderd kunnen worden.
Naast decoreren kan er in het gebouw ook worden ‘gespeeld’ met het design van binnenreclame en bewegwijzering, waarvan zowel het ontwerp als de realisatie allemaal tot het vakgebied van het signbedrijf behoort.

Winkelstyling

Voor een winkelbedrijf is de inrichting van groot belang. Uit onderzoek is immers gebleken dat op de winkelvloer het koopgedrag enorm is te beïnvloeden. Of de bezoeker zich nu in een kleine winkel of een groot warenhuis bevindt, men wordt altijd geconfronteerd met reclamedragers. Dit kan eenvoudig met een prijskaartje of een actiesticker, maar ook geraffineerd met displays, balies of full color wanden. Sfeer en huisstijl zijn allesbepalend.
Het zijn de signbedrijven die de winkelaankleding realiseren en doorgaans ook verantwoordelijk zijn voor de technische implementatie en realisatie van alle ‘interne communicatiemiddelen’.

Zoek een Erkend Signbedrijf bij u in de buurt

The Project

Capelle aan den IJssel

Édesign

Ede

Levanto B.V.

Valkenswaard

Signcraft

Rotterdam

Quaform Signing

Udenhout