Waarom lid worden

De signsector bestaat uit circa 1400 signbedrijven. Daarom is het zaak dat het betere signbedrijf zich kan profileren. Een belangrijk instrument voor een signbedrijf om zich van een beunhaas te onderscheiden is een erkenningsregeling met een keurmerk. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 60% van de eindgebruikers zich bij de keuze van een bedrijf laat leiden door de aanwezigheid van een keurmerk. De signsector heeft met SI’BON haar eigen keurmerk: het Erkend Signbedrijf, dat als enige breed geaccepteerd is in de branche.

Waarde met keurmerk

Om het keurmerk meer waarde te geven en de marketing naar de eindgebruiker te verbeteren, werkt SI’BON continu aan de bekendheid van het begrip ’sign’ in Nederland en België. Onder andere door jaarlijks het magazine Signature uit te geven om alle specialismen die onder sign vallen landelijk te promoten. SI’BON zorgt met het keurmerk ervoor dat iedereen de erkende signbedrijven overal kan vinden met name via internet. De portal-website van SI’BON linkt de sites van de aangesloten bedrijven aan elkaar en zoekmachine-optimalisatie genereert vervolgens een hoge ranking.
Naast het keurmerk biedt SI’BON het aangesloten bedrijf nog veel meer, zie hiervoor Over SI’BON. Sluit aan bij SI’BON, de branche-organisatie voor signbedrijven om een rol te spelen bij de verdere ontwikkeling van onze branche in uw eigen voordeel.

Voor het signbedrijf

Wanneer een signbedrijf zich bij SI’BON aansluit en als ’Erkend Signbedrijf’ wordt gecertificeerd, mag het signbedrijf het keurmerk gebruiken. Op de website, het pand, bedrijfswagens, briefpapier en alle reclame-uitingen. Een Erkend Signbedrijf kan zich eenvoudig onderscheiden ten opzichte van de andere signbedrijven. Met het erkenningsschild zorgt het aangesloten signbedrijf eenvoudig zelf voor de lokale promotie en herkenning. Het behoort immers tot een selecte groep van bijna 350 bedrijven in een markt waar circa 1400 bedrijven en bedrijfjes actief zijn met signmaking. Tevens heeft het Erkend Signbedrijf recht op collectieve belangenbehartiging, staat het uitgebreide dienstenpakket ter beschikking en kan er deelgenomen worden aan seminars, workshops en studiereizen.
SI’BON bezoekt ook jaarlijks de aangesloten bedrijven om elkaar over en weer op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de branche.

Voor de leverancier

Ook een aangesloten leverancier kan een bijdrage leveren aan meer bekendheid van de signbranche bij de eindgebruiker en de ontwikkeling van het vakgebied. Iets waar iedereen in de signsector belang bij heeft. Uiteraard is de leverancier van harte welkom bij de evenementen, seminars, studiereizen, regiomeetings en opleidingen die SI’BON organiseert. SI’BON nodigt zelfs graag leveranciers uit om samen dit soort zaken te initiëren of te organiseren. Natuurlijk zijn dit soort activiteiten uitermate geschikt om met erkende signbedrijven nader contact te leggen. Leverancierstands bijvoorbeeld worden altijd goed bezocht. Veel toonaangevende leveranciers uit de signsector zijn al aangesloten.

Als signbedrijf of als leverancier interesse? Reageer eenvoudig via de contactpagina