2 juni 2022

Project van de maand

Deze maand een project van Erkend Signbedrijf van dongen reclame gevestigd in Alphen aan den Rijn. Dit signbedrijf is gespecialiseerd in het maken van decors van allerlei kermisattracties.

In het verleden werden alle decoraties door een reclameschilder aangebracht, wat in de laatste decennia veranderd is in het werken met snijfolies, groot formaat full color prints en allerlei soorten plaatmateriaal.

Van Dongen mocht voor een klant uit Nederland een kermiswagen met speelautomaten voorzien van een nieuw decor (voor- en zijkanten). De betreffende klant was uitgenodigd om op het eerste Dubai Oktoberfest te staan, een (exorbitante) kopie van de Oktoberfesten in Duitsland.

Dit Oktoberfest zou geen twee weken, maar liefst zes maanden duren, van 7 oktober 2021 tot eind maart 2022. Compleet met 32 biertenten, optredens van Duitse bands en artiesten, een reuzenrad en zelfs een kopie van Frau Bavaria, het standbeeld dat aan de rand van de Theresienwiese, het festivalterrein in München staat.

Ook werd er bezoek verwacht van beroemdheden als Arnold Schwarzenegger en Pamela Anderson. Daarnaast zouden er innovaties te zien zijn als de langste bierbar ter wereld en een meiboom van 60 meter hoog. Een uniek evenement ook al omdat er normaal gesproken geen alcohol in Dubai mag worden geschonken.

Speciaal voor dit evenement werd er een nieuwe kermiswagen compleet met speelautomaten aangeschaft en aan drie zijden voorzien van decors. Dit alles zou vervolgens naar Dubai worden getransporteerd.

Alle speelautomaten werden speciaal op maat gemaakt met Dubai als thema.

Tijdens de bouw van het decor werd het feest 3 maanden uitgesteld vanwege de uitgebroken coronapandemie in Dubai. Later in die maand werd door de organisatie besloten het evenement in zijn geheel af te lasten.

Gelukkig voor de klant kon de kermisattractie worden ingezet voor evenementen in Duitsland. Dat bracht wel met zich mee dat alle Engelstalige teksten en uitingen naar het Duits moesten worden omgezet, waardoor een groot deel van de decoraties opnieuw moest worden uitgevoerd.

Leestijd: 2 min | Bekeken: 2331x


Andere projecten

SI'BON

Project van de Maand: Decoratieve Kermisattractie door Erkend Signbedrijf van dongen reclame

Deze maand een project van Erkend Signbedrijf van dongen reclame gevestigd in Alphen aan den Rijn. Dit signbedrijf is gespecialiseerd in het maken van decors van allerlei kermisattracties. In het verleden werden alle decoraties door een reclameschilder aangebracht, wat in de laatste decennia veranderd is in het werken met snijfolies, groot formaat full color prints en allerlei soorten plaatmateriaal. Van Dongen mocht voor een klant uit Nederland een kermiswagen met speelautomaten voorzien van een nieuw decor (voor- en zijkanten). De betreffende klant was uitgenodigd om op het eerste Dubai Oktoberfest te staan, een (exorbitante) kopie van de Oktoberfesten in Duitsland. Dit Oktoberfest zou geen twee weken, maar liefst zes maanden duren, van 7 oktober 2021 tot eind maart 2022. Compleet met 32...

Lees meer 2 juni 2022 | 11:15
SI'BON

Project van de Maand: Bankrasstaete door Erkend Signbedrijf Haaxman Lichtreclame B.V.

Erkend Signbedrijf Haaxman Lichtreclame B.V. uit Mijdrecht is deze keer verantwoordelijk voor het Project van de Maand. In samenwerking met Studio Wim Hoopman/HIP Studio zijn deze diapositief uitgefreesde letters (voorzien van een glasheldere drager) geplaatst tegen de gevel van het recentelijk opgeleverde Bankrasstaete in Amstelveen. Met dit unieke ontwerp kijkt men overdag door de toplaag heen en wordt de tekst zichtbaar door de gevel; in de avonduren worden de letters echter indirect uitgelicht met de ingebouwde verlichting voor een uniek effect. Om het project tot voltooiing te brengen is er gebruik gemaakt van een steiger in de aangrenzende vijver; zelfs de uitvoering was dus bijzonder te noemen.  

Lees meer 28 april 2022 | 9:40
SI'BON

Project van de Maand: Hogeschool Rotterdam

Voor dit Project van de Maand heeft Erkend Signbedrijf Korteland In- en Outdoor Signing verschillende wanden en deuren van de Hogeschool Rotterdam voorzien van kleurrijke designs. Hiervoor is gebruik gemaakt van zelfklevend vinyl met mat laminaat en van aluminium sandwichpanelen met full colour prints. Deze panelen zijn gemonteerd op wand-frames om een mooi 3D-effect te creëren. Een belangrijke eis was dat het materiaal ‘hufterproof’ moest zijn: een ongeluk zit immers in een klein hoekje als er dagelijks honderden, zo niet duizenden studenten en hun docenten langslopen. De thema’s die terugkomen in het ontwerp zijn verbinding, beweging en het aangaan van een gezonde dialoog. Dit is vooral goed terug te zien in de figuren die elkaar treffen bij gouden appels, een verwijzing naar de t...

Lees meer 16 februari 2022 | 11:46
Bekijk meer projecten