4 april 2019

Leestijd: 2 min | Bekeken: 38x

Sfeervolle werkplek: 3 x net even anders

Hoe richt jij je ideale werkplek in? (3 Tips)

De zomer is voorbij en voor velen zijn de drukke werkdagen weer begonnen. De aankomende maanden zijn gevuld met donkere dagen en dan is een fijne, lichte werkomgeving wel zo prettig. Amerikaans onderzoek toont namelijk aan dat we productiever zijn bij veel licht*. Ook zien we bij LBS een trend dat steeds meer medewerkers flexibel werken en in het gebouw wisselen van werkplek.

Hoe zorg jij nou voor een sfeervolle, persoonlijke ruimte die goed voelt voor iedereen?

  1. Wallvisuals met LED-verlichting

Wallvisuals of muurdoeken, waarschijnlijk heb jij ze al wel eens gespot in een moderne kantoorruimte. Deze prachtige fotowanden kunnen nóg mooier worden en meer opvallen door ze duurzaam te verlichten. Voor bepaalde foto’s geeft dat namelijk een fantastisch effect. Ook zorgt het gelijk voor meer sfeerlicht in donkere hoeken.

©Foto Smidswater.nl

  1. Geef je glaswand een grafisch patroon

In de transparante kantoren anno 2018 is een glazen systeemwand niet meer weg te denken. Privacyfolie op deze wanden zorgt voor een aangenamere werkplek, maar je kan er ook jouw huisstijl op laten terugkomen. Allerlei grafische patronen kunnen gerealiseerd worden die passen bij de stijl en identiteit van jouw bedrijf.

  1. Spraakmakende deuren

Minder vaak wordt de deur betrokken bij de huisstijl. Toch zijn deuren een prachtige kans om een verhaal te vertellen. De deur kan een spreuk, beeld of kleur hebben die verrassend of grappig is. Ze kunnen de eye-catcher zijn.

LBS komt met slimme oplossingen binnen tijd en budget en hanteert hierbij de smart aanpak (samenwerken, meedenken, ambitieus, realistisch en tijd) in de kantoorinrichting om met een sterke visie bij te dragen aan een inspirerende kantoorruimte.

*“Een Amerikaans onderzoek uit 1982 probeerde de productiviteit van kantoormedewerkers bij verschillende verlichtingssterktes uit te drukken in geldwinst. Bij 500 lux waren de verlichtingskosten goedkoop, maar deden de arbeiders langer over hun werk en was er dus geen winst; bij 1.500 lux was er volgens het onderzoek een winst te behalen van 840 dollar per persoon per jaar.”BronNRC Beste baas, geef ons licht


Anderen lazen ook

SI'BON

Sign & Print Expo

Eind maart hebben wij vanuit SI’BON mogen deelnemen aan de Sign & Print Expo in Gorinchem, de opvolger van de Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign. Een nieuwe formule waarbij afscheid is genomen van het grafische, maar die met sign & print een zeer complete indruk maakte. Zondermeer een bezoek waard, werd door de vele bezoekers bevestigd. SI’BON stond prominent in het eerste hoofdpad. Extra reclame kregen we doordat veel aangesloten leveranciers bij SI’BON het schild (bij een aantal zelfs wel twee schilden) op de wand van de standruimte hadden geplaatst. Dit bevestigde dat SI’BON samen met de aangesloten leveranciers voor de signbranche staan. Dank aan alle leveranciers voor die promotie.

Lees meer 16 april 2019 | 8:35
SI'BON

VCA-cursus op 9 mei

Zoals bekend mag zijn, druppelen de aanvragen voor deelname aan een VCA-cursus het hele jaar door binnen. Zijn er zo’n 10 cursisten aangemeld, dan kan de trainingsdag met aan het eind deelname aan een officieel examen, op de agenda worden geplaatst. Wil iemand een VCA-VOL-cursus volgen dan kan dat op dezelfde dag; de persoon legt dan wel een ander examen af. De cursus duurt dus maar één dag; elke cursist kan zich eventueel wel extra voorbereiden door het maken van proefexamens. Interesse, meld dit via het secretariaat.

Lees meer 15 april 2019 | 15:01
SI'BON

Bijzondere aangesloten leveranciers

Ook deze maand hebben diverse nieuwe bedrijven zich bij SI’BON aangemeld. Een vijftal signbedrijven (waarvan één gevestigd in België) en een aantal leveranciers (waarvan ook één gevestigd in België). Vanuit de organisatie zijn wij enthousiast over deze ontwikkeling, want met meer partijen kunnen wij in de signsector uiteindelijk ook meer bereiken. Elk toekomstig Erkend Signbedrijf wordt op het afgesloten deel van sibon.nl en sibon.be voorgesteld, zodat alle aangesloten bedrijven er kennis van krijgen en op basis daarvan kunnen balloteren. Van de aangesloten leveranciers vermelden wij alleen de algemene gegevens, met de gedachte dat iedereen de leveranciers wel kent. Overigens krijgt elke aangesloten leverancier op het afgesloten deel een eigen pagina waar zij al haar producten en d...

Lees meer 15 april 2019 | 14:46
Bekijk meer nieuws