14 april 2017

Leestijd: 2 min | Bekeken: 505x

Signproject van de maand april: architecture sign

Dit keer bestaat het signproject van de maand niet uit één product, maar is het een allround aankleding van een gebouwencomplex. Erkend Signbedrijf Vugts Reclame in Vlijmen heeft het ‘GezondheidsCentrum Drunen’ van meerdere signs en decoraties voorzien. Mooie lichtreclame op de gevel, de naam van de organisatie duidelijk boven de entree in los uitgesneden letters (in vakjargon freesletters) en bij de hoofdingang een grote reclamezuil.
Een reclamezuil kan onverlicht zijn, of van binnenuit licht uitstralen zodat de erop aangebrachte teksten mooi oplichten. Van origine treft men op zo’n zuil reclame aan, maar een losstaande zuil blijkt ook bij uitstek geschikt voor bewegwijzering. En zo ziet men op de foto’s bij dit artikel hoe een zuil die buiten staat een meer decoratieve functie krijgt, terwijl een zuil in het gebouw praktisch wordt toegepast voor bewegwijzering.

Overigens is de gehele bewegwijzering in het gezondheidscentrum ook gerealiseerd door Vugts Reclame. Elk bordje op een muur, deur of hangend aan een plafond is uniek en gebaseerd op het masterplan. Vooraf worden alle routes, die mensen in het pand zouden kunnen bewandelen, in kaart gebracht. Aan de hand daarvan wordt bepaald waar de bewegwijzeringsbordjes moeten worden geplaatst en welke informatie erop komt. Nederland heeft een grote naam op het gebied van bewegwijzering, internationaal bekend als Way Finding.
Het materiaal van de panelen wordt bepaald door het design en de technische specificaties. Ook de wijze waarop het paneel wordt gemonteerd, valt onder de verantwoording van het signbedrijf.

Een van de laatste trends is om in openbare gebouwen en kantoorruimtes wanden (al dan niet van glas) te decoreren met graphics (mooie afbeeldingen). Deze kunnen met allerlei verschillende technieken worden gerealiseerd. Het mooie plaatje is een facet van het ontwerp, want de juiste toepassing zorgt voor de sfeer en de belevenis. De techniek en materiaalkeuze behoren weer typisch tot het vakgebied van de signmaker, want in een pand claimt elke ruimte toch net weer haar eigen invulling.

In een project als GezondheidsCentrum Drunen is het de veelzijdigheid van het vak sign dat ertoe bijdraagt of de implementatie van het plan naar tevredenheid verloopt. Naast het ontwerp en de productie van alle delen zijn het de logistieke kwaliteiten van het signbedrijf die er voor zorgen dat zo’n project binnen de afgesproken termijn gestalte krijgt.


Andere projecten

SI'BON

Project van de maand september:
De aanpassing van het Fortuna Sittard Stadion

Bij Erkend Signbedrijf MH Roadstyling in Sittard zijn ze apetrots dat ze mochten meewerken aan de restyling van het Fortuna Sittard Stadion. En terecht, zo vindt ook de branche-organisatie SI’BON. De afgelopen weken heeft MH Roadstyling aan een project mogen werken waar hun voetbalhart sneller van ging kloppen: de aanpassing van de communicatie en uitstraling van het Fortuna Sittard Stadion. Een bijzonder project omdat het enerzijds om hun favoriete club ging en anderzijds omdat ze behalve de productie en de montage óók de graphics mochten ontwerpen. Van ontwerp tot realisatie dus! De diverse specialismen van MH Roadstyling kwamen bij dit veelzijdige project goed van pas en de medewerkers moesten hun beste (voetbal)beentje voorzetten. Het zou een knap staaltje positiespel worden, want ...

Lees meer 11 september 2018 | 11:23
SI'BON

Project van de maand juli: Setup Signing creëert ice-cream truck voor Qmusic

  Erkend Signbedrijf Setup Signing creëerde deze Q-ICE Cream Truck voor de radiozender Qmusic. Daarmee werd een zomercampagne geïnitieerd om gedurende de ‘warme’ maand juli in heel Nederland op ijs te trakteren. Een unieke actie, want de luisteraars kunnen door te stemmen bepalen waar op ijs wordt getrakteerd. Dit alles onder het motto: Lang leve de zomer, lang leve de maand juli en lang leve ijsjes. Speciaal voor deze promotietour is door het Delftse signbedrijf een ice cream truck bijna volledig gewrapt. Zo’n vijfendertig vierkante meter zelfklevende folie werd met een speciale printtechniek voorzien van zowel de rode, witte en zwarte kleurvlakken. Op de geprinte folie zou vervolgens machinaal een transparant glanzend laminaat worden aangebracht als beschermlaag. Met deze co...

Lees meer 3 juli 2018 | 14:38
SI'BON

Signproject van de maand juni: FaberExposize voorziet F-16 van bijzondere visual voor 75-jarig jubileum

Erkend Signbedrijf FaberExposize uit Stiens, ook wel bekend als Haan Reclamewerk, heeft in opdracht van Vliegbasis Leeuwarden een grote visual op één van hun F-16’s aangebracht.   Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van het 322 Squadron, het operationele F-16 Squadron op Leeuwarden, kreeg het signbedrijf de opdracht het ministerie van Defensie, om één van hun F-16’s te voorzien van een bijzondere visual.   Voor deze speciale opdracht gebruikte het Erkend Sign bedrijf speciaal vinyl dat geschikt is voor vliegtuigdecoratie. Naast de uitstraling is het van belang dat het materiaal minimaal 3 maanden en minstens 200 vlieguren bruikbaar is.    Op de visual is onder andere de mascotte van het squadron te zien: Polly Grey, een grijze roodstaartpapegaai. De allere...

Lees meer 29 mei 2018 | 12:53
Bekijk meer projecten