14 april 2017

Leestijd: 2 min | Bekeken: 398x

Signproject van de maand april: architecture sign

Dit keer bestaat het signproject van de maand niet uit één product, maar is het een allround aankleding van een gebouwencomplex. Erkend Signbedrijf Vugts Reclame in Vlijmen heeft het ‘GezondheidsCentrum Drunen’ van meerdere signs en decoraties voorzien. Mooie lichtreclame op de gevel, de naam van de organisatie duidelijk boven de entree in los uitgesneden letters (in vakjargon freesletters) en bij de hoofdingang een grote reclamezuil.
Een reclamezuil kan onverlicht zijn, of van binnenuit licht uitstralen zodat de erop aangebrachte teksten mooi oplichten. Van origine treft men op zo’n zuil reclame aan, maar een losstaande zuil blijkt ook bij uitstek geschikt voor bewegwijzering. En zo ziet men op de foto’s bij dit artikel hoe een zuil die buiten staat een meer decoratieve functie krijgt, terwijl een zuil in het gebouw praktisch wordt toegepast voor bewegwijzering.

Overigens is de gehele bewegwijzering in het gezondheidscentrum ook gerealiseerd door Vugts Reclame. Elk bordje op een muur, deur of hangend aan een plafond is uniek en gebaseerd op het masterplan. Vooraf worden alle routes, die mensen in het pand zouden kunnen bewandelen, in kaart gebracht. Aan de hand daarvan wordt bepaald waar de bewegwijzeringsbordjes moeten worden geplaatst en welke informatie erop komt. Nederland heeft een grote naam op het gebied van bewegwijzering, internationaal bekend als Way Finding.
Het materiaal van de panelen wordt bepaald door het design en de technische specificaties. Ook de wijze waarop het paneel wordt gemonteerd, valt onder de verantwoording van het signbedrijf.

Een van de laatste trends is om in openbare gebouwen en kantoorruimtes wanden (al dan niet van glas) te decoreren met graphics (mooie afbeeldingen). Deze kunnen met allerlei verschillende technieken worden gerealiseerd. Het mooie plaatje is een facet van het ontwerp, want de juiste toepassing zorgt voor de sfeer en de belevenis. De techniek en materiaalkeuze behoren weer typisch tot het vakgebied van de signmaker, want in een pand claimt elke ruimte toch net weer haar eigen invulling.

In een project als GezondheidsCentrum Drunen is het de veelzijdigheid van het vak sign dat ertoe bijdraagt of de implementatie van het plan naar tevredenheid verloopt. Naast het ontwerp en de productie van alle delen zijn het de logistieke kwaliteiten van het signbedrijf die er voor zorgen dat zo’n project binnen de afgesproken termijn gestalte krijgt.


Andere projecten

SI'BON

Signproject van de maand april: Restyling van de koffiekamer in verzorgingstehuis Jan Thijs Seinenhof

Erkend Signbedrijf Alvasi Reclame uit Nieuwleusen heeft de restyling van een koffiekamer in verzorgingstehuis Jan Thijs Seinenhof in Diever op zich genomen. In dit verzorgingshuis kunnen de bewoners niet naar buiten vanwege mentale ongemakken, overwegend dementie. Omdat de personele bezetting vaak krap is, werd een oplossing gezocht en gevonden door van de koffiekamer een buitenkamer te maken. Een soort vrije woonomgeving waarbij de mensen makkelijk naar ‘buiten’ kunnen. Op advies van Alvasi Reclame werd daar invulling aan gegeven met foto’s van een nabijgelegen natuurpark. Behalve meerdere soorten fullcolor printwerk zijn er ook houten hekjes geplaatst en zelfs een installatie met geluiden uit het natuurpark. ” order_by=”sortorder” order_direction=̶...

Lees meer 24 april 2018 | 14:15
SI'BON

Signproject van de maand maart: Stand BK Cookware is bijzonder fraaie kookomgeving

Erkend Signbedrijf Atelier van Zijderveld, gevestigd in Den Haag, heeft als sign- en standbouwbedrijf een fraaie stand gemaakt voor een bijzondere klant: BK Cookware. Een Nederlandse producent in kook- en keukengerei. Het bedrijf voorziet wereldwijd met groot succes miljoenen keukens van (met name) haar pannen, met behoud van Nederlands ambachtelijke traditie. Aan Atelier van Zijderveld is de opdracht gegund om een stand te ontwerpen en te realiseren op ’s werelds grootste consumentenbeurs Ambiente in Frankfurt. Het signbedrijf kreeg van haar klant de opdracht om de stand een eigen ‘look and feel’ te geven, waarbij voor Van Zijderveld het vakmanschap en originaliteit weer mocht laten prevaleren. Geen marginale stand, maar fraai vakmanschap. Zo werd het 4 meter hoge frame van staal ge...

Lees meer 13 maart 2018 | 9:46
SI'BON

Signproject van de maand februari: Historie Rotterdamse haven gevisualiseerd in Maritiem museum

Project van de maand Erkend Signbedrijf  Hendrix Reclame & Belettering uit Weert is dit keer verantwoordelijk voor het project van de maand. Van de Museumhaven, een onderdeel van het Maritiem Museum in Rotterdam, werden verschillende onderdelen voorzien van visuals. De vele vormen en ondergronden zorgden ervoor dat het project vele technische uitdagingen met zich mee zou brengen.   In de Museumhaven bij het Maritiem Museum Rotterdam liggen de roots van de Rotterdamse haven. Hier worden bezoekers meegenomen op een reis door het maritieme heden en verleden. De aankleding en informatiedragers zijn afgelopen jaar grondig vernieuwd, waarbij Hendrix Reclame & Belettering uit Weert heeft zorg gedragen voor de realisatie. Het museum wil dit gebied ontwikkelen tot een aantrekkelijke toeri...

Lees meer 9 februari 2018 | 9:44
Bekijk meer projecten