14 april 2017

Signproject van de maand april: architecture sign

Dit keer bestaat het signproject van de maand niet uit één product, maar is het een allround aankleding van een gebouwencomplex. Erkend Signbedrijf Vugts Reclame in Vlijmen heeft het ‘GezondheidsCentrum Drunen’ van meerdere signs en decoraties voorzien. Mooie lichtreclame op de gevel, de naam van de organisatie duidelijk boven de entree in los uitgesneden letters (in vakjargon freesletters) en bij de hoofdingang een grote reclamezuil.
Een reclamezuil kan onverlicht zijn, of van binnenuit licht uitstralen zodat de erop aangebrachte teksten mooi oplichten. Van origine treft men op zo’n zuil reclame aan, maar een losstaande zuil blijkt ook bij uitstek geschikt voor bewegwijzering. En zo ziet men op de foto’s bij dit artikel hoe een zuil die buiten staat een meer decoratieve functie krijgt, terwijl een zuil in het gebouw praktisch wordt toegepast voor bewegwijzering.

Overigens is de gehele bewegwijzering in het gezondheidscentrum ook gerealiseerd door Vugts Reclame. Elk bordje op een muur, deur of hangend aan een plafond is uniek en gebaseerd op het masterplan. Vooraf worden alle routes, die mensen in het pand zouden kunnen bewandelen, in kaart gebracht. Aan de hand daarvan wordt bepaald waar de bewegwijzeringsbordjes moeten worden geplaatst en welke informatie erop komt. Nederland heeft een grote naam op het gebied van bewegwijzering, internationaal bekend als Way Finding.
Het materiaal van de panelen wordt bepaald door het design en de technische specificaties. Ook de wijze waarop het paneel wordt gemonteerd, valt onder de verantwoording van het signbedrijf.

Een van de laatste trends is om in openbare gebouwen en kantoorruimtes wanden (al dan niet van glas) te decoreren met graphics (mooie afbeeldingen). Deze kunnen met allerlei verschillende technieken worden gerealiseerd. Het mooie plaatje is een facet van het ontwerp, want de juiste toepassing zorgt voor de sfeer en de belevenis. De techniek en materiaalkeuze behoren weer typisch tot het vakgebied van de signmaker, want in een pand claimt elke ruimte toch net weer haar eigen invulling.

In een project als GezondheidsCentrum Drunen is het de veelzijdigheid van het vak sign dat ertoe bijdraagt of de implementatie van het plan naar tevredenheid verloopt. Naast het ontwerp en de productie van alle delen zijn het de logistieke kwaliteiten van het signbedrijf die er voor zorgen dat zo’n project binnen de afgesproken termijn gestalte krijgt.

Leestijd: 2 min | Bekeken: 631x


Andere projecten

SI'BON

Project van de maand maart:
De nieuwe vestiging in De Lier voorzien van signing en decoratie.

  Erkend Signbedrijf De Signers uit Gouda mocht voor Tradiro, een uitzendbureau voor de glastuinbouw, de nieuwe vestiging in De Lier voorzien van signing en decoratie. De buitenzijde is grondig aangepakt. Zo werd de buitenmuur van de grote hal volledig gerestyled door deze blauw te wrappen. Een hele uitdaging om de juiste kleur op de wand aan te brengen; uiteindelijk zou er een Avery folie voor worden gebruikt met een satin laminaat voor het optimale glans-effect en bescherming. Alle grijze (kunststof) kozijnen van het hoofdgebouw werden met façade folie naar de kleur wit getransformeerd. Op de gevel werd groot het logo van Tradiro (’s-avonds verlicht) aangebracht en op het voorterrein kwam een reclamezuil. Ook werd bewegwijzering op het terrein geplaatst, uiteraard ...

Lees meer 1 maart 2019 | 14:59
SI'BON

Project van de maand februari:
Een pop-up store van top tot teen voorzien van grootformaat graphics

  Erkend Signbedrijf Stickercompany die gevestigd is in Eindhoven kreeg een opdracht die vrij eenvoudig klonk; een pop-up store van top tot teen te voorzien van grootformaat graphics. Daarmee werd wel bedoeld om ook echt op elk oppervlak in de winkel een grootformaat afbeelding te plakken. Dit was in feite de enige harde eis die aan de opdracht werd gesteld, elk oppervlak moest beplakt worden. Voor Stickercompany een opdracht die op het lijf is geschreven. Het doel van deze actie was om de consument kennis te laten maken met de Readly app die ongelimiteerde toegang biedt tot meer dan 3.500 nationale en internationale magazines. Het unieke ontwerp van de pop-up store is gemaakt door de designer van Speak Easy. De verschillende patronen en het opvallende kleurgebruik maakten een st...

Lees meer 7 februari 2019 | 13:49
SI'BON

Project van de maand December:
Het kantoor van Rijkswaterstaat glimmend met chroom-folie

  Erkend Signbedrijf Korteland Reclame in Nieuw-Lekkerland mocht zich creatief uitleven in een kantoor van Rijkswaterstaat. Het betrof een wel heel bijzondere indoorshop annex keuken, verfraaid met een kleine bibliotheek die geheel was uitgevoerd in de kleur van Rijkswaterstaat (signaal), inclusief plafonddelen en omliggende wanden. Liefst de gehele ruimte laten glimmen als een spiegel, voor zover haalbaar, was de opdracht aan Korteland. De oplossing werd gevonden in het toepassen van ‘chroom-folie’. Uiteindelijk zou alles worden gewrapt met Super Chrome Zilver Gloss zelfklevende folie. Zo ontstond het gewenste resultaat: gek worden van alle spiegelende delen. Het blijkt maar weer dat je voor een nieuwe look niet altijd veel behoeft te veranderen of aan te schaffen. Meubels kunnen...

Lees meer 4 december 2018 | 10:38
Bekijk meer projecten