14 april 2017

Signproject van de maand april: architecture sign

Dit keer bestaat het signproject van de maand niet uit één product, maar is het een allround aankleding van een gebouwencomplex. Erkend Signbedrijf Vugts Reclame in Vlijmen heeft het ‘GezondheidsCentrum Drunen’ van meerdere signs en decoraties voorzien. Mooie lichtreclame op de gevel, de naam van de organisatie duidelijk boven de entree in los uitgesneden letters (in vakjargon freesletters) en bij de hoofdingang een grote reclamezuil.
Een reclamezuil kan onverlicht zijn, of van binnenuit licht uitstralen zodat de erop aangebrachte teksten mooi oplichten. Van origine treft men op zo’n zuil reclame aan, maar een losstaande zuil blijkt ook bij uitstek geschikt voor bewegwijzering. En zo ziet men op de foto’s bij dit artikel hoe een zuil die buiten staat een meer decoratieve functie krijgt, terwijl een zuil in het gebouw praktisch wordt toegepast voor bewegwijzering.

Overigens is de gehele bewegwijzering in het gezondheidscentrum ook gerealiseerd door Vugts Reclame. Elk bordje op een muur, deur of hangend aan een plafond is uniek en gebaseerd op het masterplan. Vooraf worden alle routes, die mensen in het pand zouden kunnen bewandelen, in kaart gebracht. Aan de hand daarvan wordt bepaald waar de bewegwijzeringsbordjes moeten worden geplaatst en welke informatie erop komt. Nederland heeft een grote naam op het gebied van bewegwijzering, internationaal bekend als Way Finding.
Het materiaal van de panelen wordt bepaald door het design en de technische specificaties. Ook de wijze waarop het paneel wordt gemonteerd, valt onder de verantwoording van het signbedrijf.

Een van de laatste trends is om in openbare gebouwen en kantoorruimtes wanden (al dan niet van glas) te decoreren met graphics (mooie afbeeldingen). Deze kunnen met allerlei verschillende technieken worden gerealiseerd. Het mooie plaatje is een facet van het ontwerp, want de juiste toepassing zorgt voor de sfeer en de belevenis. De techniek en materiaalkeuze behoren weer typisch tot het vakgebied van de signmaker, want in een pand claimt elke ruimte toch net weer haar eigen invulling.

In een project als GezondheidsCentrum Drunen is het de veelzijdigheid van het vak sign dat ertoe bijdraagt of de implementatie van het plan naar tevredenheid verloopt. Naast het ontwerp en de productie van alle delen zijn het de logistieke kwaliteiten van het signbedrijf die er voor zorgen dat zo’n project binnen de afgesproken termijn gestalte krijgt.

Leestijd: 2 min | Bekeken: 565x


Andere projecten

SI'BON

Project van de maand December:
Het kantoor van Rijkswaterstaat glimmend met chroom-folie

  Erkend Signbedrijf Korteland Reclame in Nieuw-Lekkerland mocht zich creatief uitleven in een kantoor van Rijkswaterstaat. Het betrof een wel heel bijzondere indoorshop annex keuken, verfraaid met een kleine bibliotheek die geheel was uitgevoerd in de kleur van Rijkswaterstaat (signaal), inclusief plafonddelen en omliggende wanden. Liefst de gehele ruimte laten glimmen als een spiegel, voor zover haalbaar, was de opdracht aan Korteland. De oplossing werd gevonden in het toepassen van ‘chroom-folie’. Uiteindelijk zou alles worden gewrapt met Super Chrome Zilver Gloss zelfklevende folie. Zo ontstond het gewenste resultaat: gek worden van alle spiegelende delen. Het blijkt maar weer dat je voor een nieuwe look niet altijd veel behoeft te veranderen of aan te schaffen. Meubels kunnen...

Lees meer 4 december 2018 | 10:38
SI'BON

Project van de maand Oktober

  Erkend Signbedrijf Reclame & Design uit Stolwijk heeft het kantoorpand van Agro Businesspark in Wageningen gerestyled, waardoor het pand een geheel andere uitstraling kreeg. Een groot deel van de gevel, in feite alle delen met gevelbeplating, heeft een nieuwe look gekregen door de van origine antraciet kleurige panelen te voorzien van ‘houten delen’. Ook zijn de paarse vlakken in de kozijnprofielen getransformeerd naar een bijpassende kleur. Er is geen echt hout toegepast, maar meerdere scans van hout die op zelfklevende folie zijn geprint. Deze folie van het merk 3M, dat ook wordt toegepast voor carwrapping, is vervolgens gelamineerd en daarna aangebracht op de originele panelen. Ook op de van oorsprong paarse vlakken is antracietkleurige zelfklevende folie aangebracht. Een...

Lees meer 18 oktober 2018 | 11:45
SI'BON

Project van de maand september:
De aanpassing van het Fortuna Sittard Stadion

Bij Erkend Signbedrijf MH Roadstyling in Sittard zijn ze apetrots dat ze mochten meewerken aan de restyling van het Fortuna Sittard Stadion. En terecht, zo vindt ook de branche-organisatie SI’BON. De afgelopen weken heeft MH Roadstyling aan een project mogen werken waar hun voetbalhart sneller van ging kloppen: de aanpassing van de communicatie en uitstraling van het Fortuna Sittard Stadion. Een bijzonder project omdat het enerzijds om hun favoriete club ging en anderzijds omdat ze behalve de productie en de montage óók de graphics mochten ontwerpen. Van ontwerp tot realisatie dus! De diverse specialismen van MH Roadstyling kwamen bij dit veelzijdige project goed van pas en de medewerkers moesten hun beste (voetbal)beentje voorzetten. Het zou een knap staaltje positiespel worden, want ...

Lees meer 11 september 2018 | 11:23
Bekijk meer projecten