18 juli 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1202x

Signproject van de maand juli 2016: Arnhemhal in Papendal

De Arnhemhal in Papendal

De Arnhemhal in Papendal is sinds begin jaren ’70 een trainingslocatie voor de topsporters. Door de grote diversiteit aan accommodaties kan elke sporter hier terecht. Met de opening van de Arnhemhal in december 2012 beschikt Papendal over een state-of-the-art multisporthal die zowel qua omvang als inrichting tot de beste van Europa behoort.

Ruim 300 topsporters maken dagelijks gebruik van de topsportfaciliteiten die de Arnhemhal in Papendal biedt aan Olympische en Paralympische sporten.

Om in aanloop naar de Olympische Spelen, die in augustus in Rio worden georganiseerd, het Braziliaanse sfeertje èn gevoel naar Nederland (lees: Papendal) te halen, mocht Erkend Signbedrijf Édesign uit Ede een kleurrijke collage van Brazilië op de ramen van corridors aanbrengen. Hiervoor heeft men zelfklevende folie gebruikt die men vooraf heeft voorzien van graphics, die met grootformaat printtechnieken hierop zijn aangebracht. Omdat die decoraties over enkele maanden weer moeten worden verwijderd, is er een semipermanent hechtende zelfklevende folie gebruikt.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro was de hoofdstad van Brazilië in de post-koloniale periode van 1822 tot 1960. De stad ligt aan de Baai van Guanabara die beroemd is om zijn stranden als de Copacabana en Ipanema.

Rio staat bekend om zijn kleurrijke uitingen, de samba, de bossanova en is beroemd om zijn drukbezochte stranden. Op ruim 700 meter hoog vindt men Christus de Verlosser. Al deze elementen zijn door signbedrijf Édesign gecompileerd tot een bijzonder speelse succeswens-collage.

Vanwege het transparante karakter van deze folie ervaart de bezoeker ook aan de binnenzijde van de wandelgangen de Rio-sfeer, omdat door het buitenlicht de decoraties (die aan de buitenzijde van de raampartij zijn aangebracht) aan de binnenzijde op de ramen van de corridor verschijnen.

Zowel het hotel als de Arnhemhal in Papendal zijn voorzien van de succeswens-collage.

Wall of Fame

De raamdecoraties in combinatie met de realisatie van de Papendal Wall of Fame zorgt voor een geweldig sfeervol totaalplaatje. Elke medaillewinnaar op de Olympische en Paralympische Spelen vanaf Londen 2012 en de wereldkampioenen van 2013 die trainde op Papendal, krijgt een plekje op de 35 meter lange muur. Genoeg ruimte dus voor de Nederlandse toppers!

De Papendal Wall of Fame werd recentelijk op 27 juni officieel onthuld door BMX wereldkampioen Niek Kimmann. Een specifiek project waar muurfolie, freesletters en aluminium sandwichpanelen samenkomen tot een geweldig eindresultaat. Al met al een decoratieve klus waar Papendal geweldige voorbereidingen voor had getroffen om met name van het concept realiteit te maken. Meer weten over Sportcentrum Papendal en hun mogelijkheden? Kijk gerust op www.papendal.nl.


Anderen lazen ook

SI'BON

Online Print trends 2018

Een interessant event dat wij graag onder de aandacht brengen, is het Benelux Online Print Event op 31 mei in Brussel. Het evenement, dat wordt georganiseerd door het VIGC en gesponsord door Canon, biedt een unieke kans om de Online Print trends van 2018 te ontdekken. De organisator verwacht deelnemers uit Nederland, Vlaanderen, Wallonië en Luxemburg. Het Atomium in Brussel zal het decor vormen voor dit nieuwe VIGC evenement, waar, na het dagprogramma (en voor het VIP diner), de tijdelijke tentoonstelling ‘Atomium meets Surrealism’ van de Belgische kunstenaar René Magritte kan worden bezocht. Het diner is overigens letterlijk ‘in the sky’ met een prachtig uitzicht over Brussel. Inschrijven kan via  de website en wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt.

Lees meer 26 april 2018 | 8:57
SI'BON

Digital Signage in de belangstelling

De workshop die Ultro International samen met SI’BON begin april organiseerde kende een grote belangstelling. Zelden komt het voor dat de organisatie geconfronteerd wordt met een overvloed aan inschrijvingen. Kennelijk gaat digital signage nu leven bij de signbedrijven. Aangesloten leverancier Ultro haakt hier goed op in door een voor het signbedrijf laagdrempelig systeem te introduceren en de aftrap te geven met een workshop. Dat de signbedrijven ook digital signage mogen omarmen.

Lees meer 26 april 2018 | 8:38
SI'BON

Winnaar Innovation Print Award

Foto: Wouter Mooij, Eisma. Dinsdag 17 april vond tijdens de beurs Pure Digital de uitreiking van de Innovation Print Award 2018 plaats, een initiatief van SI’BON. De aangesloten bedrijven konden zich hiervoor inschrijven en uiteindelijk zijn er drie bedrijven genomineerd: Dekalu uit Winterswijk met Kunst in het Mondriaanmuseum, Dr. Sticker in Roosendaal met Squid raamdecoratie op basis van textiel en JA! Reclame gevestigd in Valkenswaard met de ombouw van een bedrijfskantine. Uit de drie genomineerden werd uiteindelijk door de beursorganisator van Pure Digital het project Ombouw Bedrijfskantine gekozen omdat in dit project heel geraffineerd meerdere printvormen zijn gebruikt waaronder ook textielprinting voor de zitbanken. Een nog jonge decoratietechniek die nog maar weinig wordt toegepa...

Lees meer 26 april 2018 | 8:07
Bekijk meer nieuws