17 oktober 2016

Leestijd: 3 min | Bekeken: 1001x

Signproject van de maand oktober: AZ trainingscomplex

Eredivisieclub AZ heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Zaanstad het AZ trainingscomplex laten ontwikkelen, met alle voorzieningen die nodig zijn om topsport mogelijk te maken. Zowel op voetbal- als voetbalbegeleidend gebied.
 Het complex heeft een oppervlak van 3.500 m² en is opgedeeld in twee delen: niet alleen ruimte voor de A-selectie maar ook met name voor de AZ Jeugdopleiding.

Erkend Signbedrijf Scholten Reclame uit Heerhugowaard, preferred supplier van AZ, kreeg de order het geheel nieuwe jeugdcomplex in het AZ AFAS Stadion te voorzien van signing. Dat behelst nogal wat, want er wordt in zo’n complex veel reclame en bewegwijzering toegepast. Zo werd er een serie reclameborden geleverd en geplaatst, die een lengte van ruim één kilometer zou halen als ze gewoon in één rij naast elkaar zouden worden gelegd.

Rondom alle zes de voetbalvelden werden grote mesh doeken geleverd, opgespannen in ijzeren frames met daarop de logo’s van AZ. De logo’s zijn er met een speciale XL printer op aangebracht en het speciale mesh doek zorgt ervoor dat men ook nog door het doek heen kan kijken.

Daarbij is voor het gehele complex een bewegwijzeringsplan ontwikkeld wat door het signbedrijf is vertaald in productie en plaatsing van bewegwijzeringsborden- en panelen.

Groot aantal binnenvoorzieningen

De in totaal elf kleedkamers en de fysiotherapieruimte (die alleen al een oppervlakte van 100 m² beslaat), maar ook de twaalf kantoorruimtes en de vijf spreekkamers kregen graphics (grote afbeeldingen) op de wanden. Ook de fitnessruimte voor zowel de AZ Jeugdopleiding als de A-selectie (ca. 300 m²) en de drie herstelruimtes zijn door het signbedrijf van allerlei decoraties en reclame-uitingen (in vakjargon noemt men die signs) voorzien.

Het aantal voorzieningen in het complex is bijna ongelimiteerd, want zo is er verder nog een wellness-ruimte, drie kamers voor de was, twee audiovisuele ruimtes, een bestuurskamer, twee spelershomes, een persruimte met aan de buitenkant een tribune voor tweehonderd toeschouwers. En alle zijn op de een of andere wijze van een mooi product van het signbedrijf voorzien.

In de visie van AZ heeft de ontwikkeling van jeugdspelers en de doorstroming naar het eerste elftal een centrale plaats. Door het nieuwe AFAS Trainingscomplex kunnen er bij deze club op het gebied van talentontwikkeling nu grote stappen worden gemaakt, onder het motto ‘geloven in ontwikkelen’.

Scholten reclame de terechte winnaar

En dat ‘geloof in ontwikkelen’ had het signbedrijf ook toen zij de uitdaging aanging het AZ trainingscomplex van aantrekkelijke signage te voorzien. Vanuit eigen ontwerp en productie werd een grote diversiteit aan producten gerealiseerd op het gebied van bewegwijzering, reclame-uitingen en decoraties. Wat uiteenliep van: reclameborden, freesletters (losse letters gemaakt van kunststof plaatmateriaal) en reclameframes tot allerlei full color geprinte doeken en onverlichte doosletters.

Bijna gelijktijdig werd ook de buitenzijde van het AZ AFAS stadion flink opgefrist door twee zijden van het stadion van nieuwe bisonyl doeken te voorzien. Deze doeken zijn gespannen in het buitenframe van het stadion en tonen nu onder andere afbeeldingen van de huidige spelers. Het van oorsprong witte bisonyl wordt met speciale elastieken ingespannen, nadat het met behulp van een grote printer voorzien is van een rode ondergrond en een afbeelding. Met deze techniek kan door een signbedrijf op korte termijn een nieuw doek met een nieuwe actualiteit worden geproduceerd.

 


Anderen lazen ook

SI'BON

Probo Festival

Met zo’n duizend bezoekers die naar Dokkum waren gereisd, is het Probo Festival het grootste in-home-event in onze sector. De bezoekers konden kennismaken met de recente uitbreidingen van machinepark, equipment, bedrijfshallen en kantoorgebouwen. Centraal stonden trends en innovaties voor printing op het programma, wat door meerdere toeleveranciers werd ondersteund met presentaties van nieuwe materialen.

Lees meer 4 juli 2018 | 10:27
SI'BON

KLM sponsort studiereis HEXIS

De studiereis die HEXIS samen met SI’BON in juni organiseerde, was bij aanvang al een bijzonder aanbod. Een fabrieksbezoek naar de productiefaciliteiten en ontwikkelcentra in Frontignan met enkele dagen cultuur snuiven in de omgeving van Montpellier en Sète zonder verblijfskosten (waren voor rekening van HEXIS Nederland en Frankrijk), wordt zelden gepresenteerd. De groep van 15 man heeft er niet alleen van genoten, maar was bovendien enorm onder de indruk van de technisch hoogstaande en geperfectioneerde wijze waarop HEXIS haar zelfklevende folies ontwikkelt en fabriceert. Een extra dag verblijf in Frankrijk werd er gratis aan toegevoegd omdat een staking van de Franse luchtverkeersautoriteiten de vlucht terug met een dag opschortte. Luchtvaartmaatschappij KLM bood hiervoor een kostenre...

Lees meer 4 juli 2018 | 10:11
SI'BON

Actie opleidingen Riwal

Riwal bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom biedt Riwal de bij SI’BON aangesloten bedrijven een korting aan op een aantal opleidingen.  Op het afgesloten deel van de website wordt meer informatie vermeld over deze kortingsactie. Let op: Deze actie loopt t/m 31 augustus 2018! SI’BON heeft een collectief contract met Riwal op grond waarvan de aangesloten signbedrijven tegen aantrekkelijke tarieven hoogwerkers kunnen huren. Meer informatie hierover kan verkregen worden bij het secretariaat.

Lees meer 20 juni 2018 | 10:47
Bekijk meer nieuws