17 oktober 2016

Leestijd: 3 min | Bekeken: 1276x

Signproject van de maand oktober: AZ trainingscomplex

Eredivisieclub AZ heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Zaanstad het AZ trainingscomplex laten ontwikkelen, met alle voorzieningen die nodig zijn om topsport mogelijk te maken. Zowel op voetbal- als voetbalbegeleidend gebied.
 Het complex heeft een oppervlak van 3.500 m² en is opgedeeld in twee delen: niet alleen ruimte voor de A-selectie maar ook met name voor de AZ Jeugdopleiding.

Erkend Signbedrijf Scholten Reclame uit Heerhugowaard, preferred supplier van AZ, kreeg de order het geheel nieuwe jeugdcomplex in het AZ AFAS Stadion te voorzien van signing. Dat behelst nogal wat, want er wordt in zo’n complex veel reclame en bewegwijzering toegepast. Zo werd er een serie reclameborden geleverd en geplaatst, die een lengte van ruim één kilometer zou halen als ze gewoon in één rij naast elkaar zouden worden gelegd.

Rondom alle zes de voetbalvelden werden grote mesh doeken geleverd, opgespannen in ijzeren frames met daarop de logo’s van AZ. De logo’s zijn er met een speciale XL printer op aangebracht en het speciale mesh doek zorgt ervoor dat men ook nog door het doek heen kan kijken.

Daarbij is voor het gehele complex een bewegwijzeringsplan ontwikkeld wat door het signbedrijf is vertaald in productie en plaatsing van bewegwijzeringsborden- en panelen.

Groot aantal binnenvoorzieningen

De in totaal elf kleedkamers en de fysiotherapieruimte (die alleen al een oppervlakte van 100 m² beslaat), maar ook de twaalf kantoorruimtes en de vijf spreekkamers kregen graphics (grote afbeeldingen) op de wanden. Ook de fitnessruimte voor zowel de AZ Jeugdopleiding als de A-selectie (ca. 300 m²) en de drie herstelruimtes zijn door het signbedrijf van allerlei decoraties en reclame-uitingen (in vakjargon noemt men die signs) voorzien.

Het aantal voorzieningen in het complex is bijna ongelimiteerd, want zo is er verder nog een wellness-ruimte, drie kamers voor de was, twee audiovisuele ruimtes, een bestuurskamer, twee spelershomes, een persruimte met aan de buitenkant een tribune voor tweehonderd toeschouwers. En alle zijn op de een of andere wijze van een mooi product van het signbedrijf voorzien.

In de visie van AZ heeft de ontwikkeling van jeugdspelers en de doorstroming naar het eerste elftal een centrale plaats. Door het nieuwe AFAS Trainingscomplex kunnen er bij deze club op het gebied van talentontwikkeling nu grote stappen worden gemaakt, onder het motto ‘geloven in ontwikkelen’.

Scholten reclame de terechte winnaar

En dat ‘geloof in ontwikkelen’ had het signbedrijf ook toen zij de uitdaging aanging het AZ trainingscomplex van aantrekkelijke signage te voorzien. Vanuit eigen ontwerp en productie werd een grote diversiteit aan producten gerealiseerd op het gebied van bewegwijzering, reclame-uitingen en decoraties. Wat uiteenliep van: reclameborden, freesletters (losse letters gemaakt van kunststof plaatmateriaal) en reclameframes tot allerlei full color geprinte doeken en onverlichte doosletters.

Bijna gelijktijdig werd ook de buitenzijde van het AZ AFAS stadion flink opgefrist door twee zijden van het stadion van nieuwe bisonyl doeken te voorzien. Deze doeken zijn gespannen in het buitenframe van het stadion en tonen nu onder andere afbeeldingen van de huidige spelers. Het van oorsprong witte bisonyl wordt met speciale elastieken ingespannen, nadat het met behulp van een grote printer voorzien is van een rode ondergrond en een afbeelding. Met deze techniek kan door een signbedrijf op korte termijn een nieuw doek met een nieuwe actualiteit worden geproduceerd.

 


Anderen lazen ook

SI'BON

Kartevent

Ruim 100 enthousiastelingen zouden voor de SI’BON Kart Challenge naar de kartbaan van Coronel in Huizen reizen om daar in een ongedwongen ‘sign sfeer’ een avondje met veel mensen uit de signbranche door te brengen. Het event was georganiseerd rondom een endurance race van 2,5 uur. Veertien teams waren continue op de baan en streden om de felbegeerde bokaal. De meeste teams waren samengesteld waardoor willekeurige signmakers en leveranciers plotseling elkaars teamgenoot werden. Het maakte allemaal niets uit, op de avond werd er door alle teams enthousiast gestreden of het nu voor de 2e of de 12e plaats op eindlijst was. Mooi te zien hoe een eenvoudige wedstrijd zo’n grote saamhorigheid creëert.

Lees meer 5 december 2018 | 11:32
SI'BON

Ziektekostenverzekering 2019

Zorgverzekeraar Delta Lloyd is opgegaan in Nationale Nederlanden en dat blijkt interessante voordelen voor het collectief te hebben. Helaas is ook voor het collectief van SI’BON de basispremie met 8 euro omhoog gegaan, maar alle aanvullende verzekeringspakketten zijn in premie verlaagd als gevolg van een hogere collectieve korting. Onze collectieve zorgverzekering behoort tot het topsegment qua dekking en is zeer snel als het om uitbetalen gaat. Er zijn veel afspraken met zorgverzekeraars in de regio en als men zelf een nota moet indienen, dan wordt meestal binnen enkele dagen betaald. Op het afgesloten deel van de website leest men er alles over.

Lees meer 5 december 2018 | 11:29
SI'BON

Cursus raamfolie/switchfolie

Aangesloten leverancier Glasfolie Suncontrol organiseert op 13 februari 2019 een cursus raamfolie met daarin speciale aandacht voor de recent geïntroduceerde switchfolie. Het laatste is een uniek product waarmee ramen met een elektrische schakelaar van volledig transparant omgezet kunnen worden naar volledig mat. Hoe gaan we daar technisch mee om en waar liggen de accenten bij verkoop. Noteer alvast de datum in de agenda, in de volgende nieuwsbrief volgt het dagprogramma met het inschrijfformulier.

Lees meer 5 december 2018 | 11:20
Bekijk meer nieuws