17 oktober 2016

Leestijd: 3 min | Bekeken: 1404x

Signproject van de maand oktober: AZ trainingscomplex

Eredivisieclub AZ heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Zaanstad het AZ trainingscomplex laten ontwikkelen, met alle voorzieningen die nodig zijn om topsport mogelijk te maken. Zowel op voetbal- als voetbalbegeleidend gebied.
 Het complex heeft een oppervlak van 3.500 m² en is opgedeeld in twee delen: niet alleen ruimte voor de A-selectie maar ook met name voor de AZ Jeugdopleiding.

Erkend Signbedrijf Scholten Reclame uit Heerhugowaard, preferred supplier van AZ, kreeg de order het geheel nieuwe jeugdcomplex in het AZ AFAS Stadion te voorzien van signing. Dat behelst nogal wat, want er wordt in zo’n complex veel reclame en bewegwijzering toegepast. Zo werd er een serie reclameborden geleverd en geplaatst, die een lengte van ruim één kilometer zou halen als ze gewoon in één rij naast elkaar zouden worden gelegd.

Rondom alle zes de voetbalvelden werden grote mesh doeken geleverd, opgespannen in ijzeren frames met daarop de logo’s van AZ. De logo’s zijn er met een speciale XL printer op aangebracht en het speciale mesh doek zorgt ervoor dat men ook nog door het doek heen kan kijken.

Daarbij is voor het gehele complex een bewegwijzeringsplan ontwikkeld wat door het signbedrijf is vertaald in productie en plaatsing van bewegwijzeringsborden- en panelen.

Groot aantal binnenvoorzieningen

De in totaal elf kleedkamers en de fysiotherapieruimte (die alleen al een oppervlakte van 100 m² beslaat), maar ook de twaalf kantoorruimtes en de vijf spreekkamers kregen graphics (grote afbeeldingen) op de wanden. Ook de fitnessruimte voor zowel de AZ Jeugdopleiding als de A-selectie (ca. 300 m²) en de drie herstelruimtes zijn door het signbedrijf van allerlei decoraties en reclame-uitingen (in vakjargon noemt men die signs) voorzien.

Het aantal voorzieningen in het complex is bijna ongelimiteerd, want zo is er verder nog een wellness-ruimte, drie kamers voor de was, twee audiovisuele ruimtes, een bestuurskamer, twee spelershomes, een persruimte met aan de buitenkant een tribune voor tweehonderd toeschouwers. En alle zijn op de een of andere wijze van een mooi product van het signbedrijf voorzien.

In de visie van AZ heeft de ontwikkeling van jeugdspelers en de doorstroming naar het eerste elftal een centrale plaats. Door het nieuwe AFAS Trainingscomplex kunnen er bij deze club op het gebied van talentontwikkeling nu grote stappen worden gemaakt, onder het motto ‘geloven in ontwikkelen’.

Scholten reclame de terechte winnaar

En dat ‘geloof in ontwikkelen’ had het signbedrijf ook toen zij de uitdaging aanging het AZ trainingscomplex van aantrekkelijke signage te voorzien. Vanuit eigen ontwerp en productie werd een grote diversiteit aan producten gerealiseerd op het gebied van bewegwijzering, reclame-uitingen en decoraties. Wat uiteenliep van: reclameborden, freesletters (losse letters gemaakt van kunststof plaatmateriaal) en reclameframes tot allerlei full color geprinte doeken en onverlichte doosletters.

Bijna gelijktijdig werd ook de buitenzijde van het AZ AFAS stadion flink opgefrist door twee zijden van het stadion van nieuwe bisonyl doeken te voorzien. Deze doeken zijn gespannen in het buitenframe van het stadion en tonen nu onder andere afbeeldingen van de huidige spelers. Het van oorsprong witte bisonyl wordt met speciale elastieken ingespannen, nadat het met behulp van een grote printer voorzien is van een rode ondergrond en een afbeelding. Met deze techniek kan door een signbedrijf op korte termijn een nieuw doek met een nieuwe actualiteit worden geproduceerd.

 


Anderen lazen ook

SI'BON

Meeting in België

In dit voorjaar organiseren wij weer een meeting voor de aangesloten bedrijven in België. Naar het voorbeeld van eerdere geslaagde events worden ook de signbedrijven uit de zuidelijke provincies van Nederland uitgenodigd. Reserveer daarom donderdag 11 april (eind van de dag en een groot deel van de avond) nu alvast in de agenda.

Lees meer 4 maart 2019 | 10:03
SI'BON

Studiereis Las Vegas

SI’BON organiseert van 22 tot en met 29 april weer een studiereis naar Las Vegas. Centraal staat het bezoek aan de International Sign Expo, een brede signbeurs waar grote fabrikanten en kleine toeleveranciers voor een sprankelend geheel zorgen. Ook zal een bezoek worden gebracht aan Yesco, een van de grootste lichtreclamebedrijven van Amerika. Deelnemers aan de reis krijgen een rondleiding op The Strip en worden in de gelegenheid gesteld alle themahotels met hun casino’s en entertainment van binnen te bekijken en te beleven. Ook staat een bezoek aan Freemont Street (spectaculaire licht- & geluidshow met ledtechniek op een 480 meter lange overkapping van het oude gokcentrum) op de agenda. Een interessante reis met aantrekkelijk vluchttijden, verblijf in een hotel direct gelegen aan ...

Lees meer 4 maart 2019 | 8:59
visserbuitenreclame

Nieuw bij VPS: Akoestische panelen

Verbeter de akoestiek van uw ruimte in stijl Met Akoestische panelen heb je nog meer mogelijkheden om de perfecte plek voor jouw klanten te realiseren. Goede akoestiek in kantoren en andere plekken waar veel geluid is, zorgt voor optimale productiviteit, motivatie en prestatie. Een ‘hard’ interieur heeft een lange nagalm en wekt irritatie en vermoeidheid op bij de mensen die in zo’n ruimte werken en zich verstaanbaar moeten maken. Een aangename akoestische omgeving vermindert stress en dit komt de concentratie ten goede. De Akoestische panelen helpen hierbij en creëren een prettige (werk)omgeving. Met een stuk personalisatie op de print kun je voor jouw klanten ook echt iets moois neerzetten. Akoestische panelen met hoge geluidsabsorptie Voor een gepersonaliseerd en functioneel inte...

Lees meer 20 februari 2019 | 12:41
Bekijk meer nieuws