17 oktober 2016

Leestijd: 3 min | Bekeken: 1186x

Signproject van de maand oktober: AZ trainingscomplex

Eredivisieclub AZ heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Zaanstad het AZ trainingscomplex laten ontwikkelen, met alle voorzieningen die nodig zijn om topsport mogelijk te maken. Zowel op voetbal- als voetbalbegeleidend gebied.
 Het complex heeft een oppervlak van 3.500 m² en is opgedeeld in twee delen: niet alleen ruimte voor de A-selectie maar ook met name voor de AZ Jeugdopleiding.

Erkend Signbedrijf Scholten Reclame uit Heerhugowaard, preferred supplier van AZ, kreeg de order het geheel nieuwe jeugdcomplex in het AZ AFAS Stadion te voorzien van signing. Dat behelst nogal wat, want er wordt in zo’n complex veel reclame en bewegwijzering toegepast. Zo werd er een serie reclameborden geleverd en geplaatst, die een lengte van ruim één kilometer zou halen als ze gewoon in één rij naast elkaar zouden worden gelegd.

Rondom alle zes de voetbalvelden werden grote mesh doeken geleverd, opgespannen in ijzeren frames met daarop de logo’s van AZ. De logo’s zijn er met een speciale XL printer op aangebracht en het speciale mesh doek zorgt ervoor dat men ook nog door het doek heen kan kijken.

Daarbij is voor het gehele complex een bewegwijzeringsplan ontwikkeld wat door het signbedrijf is vertaald in productie en plaatsing van bewegwijzeringsborden- en panelen.

Groot aantal binnenvoorzieningen

De in totaal elf kleedkamers en de fysiotherapieruimte (die alleen al een oppervlakte van 100 m² beslaat), maar ook de twaalf kantoorruimtes en de vijf spreekkamers kregen graphics (grote afbeeldingen) op de wanden. Ook de fitnessruimte voor zowel de AZ Jeugdopleiding als de A-selectie (ca. 300 m²) en de drie herstelruimtes zijn door het signbedrijf van allerlei decoraties en reclame-uitingen (in vakjargon noemt men die signs) voorzien.

Het aantal voorzieningen in het complex is bijna ongelimiteerd, want zo is er verder nog een wellness-ruimte, drie kamers voor de was, twee audiovisuele ruimtes, een bestuurskamer, twee spelershomes, een persruimte met aan de buitenkant een tribune voor tweehonderd toeschouwers. En alle zijn op de een of andere wijze van een mooi product van het signbedrijf voorzien.

In de visie van AZ heeft de ontwikkeling van jeugdspelers en de doorstroming naar het eerste elftal een centrale plaats. Door het nieuwe AFAS Trainingscomplex kunnen er bij deze club op het gebied van talentontwikkeling nu grote stappen worden gemaakt, onder het motto ‘geloven in ontwikkelen’.

Scholten reclame de terechte winnaar

En dat ‘geloof in ontwikkelen’ had het signbedrijf ook toen zij de uitdaging aanging het AZ trainingscomplex van aantrekkelijke signage te voorzien. Vanuit eigen ontwerp en productie werd een grote diversiteit aan producten gerealiseerd op het gebied van bewegwijzering, reclame-uitingen en decoraties. Wat uiteenliep van: reclameborden, freesletters (losse letters gemaakt van kunststof plaatmateriaal) en reclameframes tot allerlei full color geprinte doeken en onverlichte doosletters.

Bijna gelijktijdig werd ook de buitenzijde van het AZ AFAS stadion flink opgefrist door twee zijden van het stadion van nieuwe bisonyl doeken te voorzien. Deze doeken zijn gespannen in het buitenframe van het stadion en tonen nu onder andere afbeeldingen van de huidige spelers. Het van oorsprong witte bisonyl wordt met speciale elastieken ingespannen, nadat het met behulp van een grote printer voorzien is van een rode ondergrond en een afbeelding. Met deze techniek kan door een signbedrijf op korte termijn een nieuw doek met een nieuwe actualiteit worden geproduceerd.

 


Anderen lazen ook

3tac

3Tac behaalt wederom hoogste niveau VCA, NEN-EN-ISO en MVO3!

“Duurzaamheid is geen begrip, het is een mindset” Dat klinkt natuurlijk fantastisch maar er daadwerkelijk naar handelen is de volgende stap. Bij 3TAC B.V. voelen we dit al jaren en zetten we stap na stap richting een duurzame, veilige, gezonde en maatschappelijk verantwoorde toekomst. Dit doen we niet zonder resultaat: met trots kunnen we melden dat we ook dit jaar weer op het hoogste niveau onze VCA, NEN-EN-ISO en MVO3 certificaten hebben behaald! Wilt u weten wat we voor u kunnen doen op het gebied van duurzame lichtreclame? Neem dan contact met ons op: | 0412-628862 | info@3tac.nl | http://www.3tac.nl| Maaskade 5 , 5347 KD  Oss  

Lees meer 17 september 2018 | 10:10
Free-d-sign ontvangt Avery certificaat freedsign

Free-D-Sign staat aan de top!

Sinds afgelopen week mag Free-D-Sign uit Warmenhuizen zichzelf officieel ‘Avery Dennison Specialist Converter’ noemen. Eigenaar Raymond Zutt legt uit wat het belang hiervan is voor zijn bedrijf en waarom hij en zijn team apetrots zijn op dit behaalde certificaat. Eén van de 2000 “Van de ruim 2000 signbedrijven in Nederland, zijn er maar zes met dit certificaat. En daarvan zijn wij er nu één. Elke dag weer werken we met zijn allen aan het leveren van de hoogste kwaliteit. Het getuigschrift is het bewijs naar onze klanten dat wij dat ook inderdaad dóen.” Om eindgebruikers de volle zekerheid te bieden dat zij op de beste service én een superieure afwerking kunnen rekenen, is folie producent Avery Dennison gestart met dit programma. Kwaliteitsproeven Wereldwijd bezoeken zij signbe...

Lees meer 17 september 2018 | 8:06
SI'BON

3 LogiQ tekent samenwerkingsovereenkomst met SI’BON

Tijdens de eerste beursdag van Sign2Com in Kortrijk heeft Distributeur 3 LogiQ, gevestigd in Gent, een samenwerkingsovereenkomst als Aangesloten Leverancier van SI’BON getekend. 3LogiQ is specialist in hardware en software op het gebied van grootformaat printers en afwerkingsapparatuur. De focus in hardware ligt op Mutoh en Summa. Voor software ligt dit op Caldera, Flexisign en Easysign. SI’BON telt inmiddels ruim 35 aangesloten bedrijven in België, die er samen met SI’BON voor zorgen dat de signbranche in België naar een hoger plan getild wordt.  

Lees meer 17 september 2018 | 7:23
Bekijk meer nieuws