6 september 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1514x

Signproject van de maand augustus 2016: Bootwrappen in Sneek

Vaarplezier in Friesland

Boot in nieuwe full colour romp: Friesland staat bekend om het rijke aanbod aan vaarwater en het daarmee gepaard gaande vaarplezier. In en rond de Friese meren bruist het van de ondernemingen die zich richten op de bootverhuur, waaronder ‘Het Toppunt’ uit Sneek. Door het grootschalige aanbod van de bootverhuur is het lastig om je te onderscheiden, waardoor Erkend Signbedrijf Interlinie uit Sneek de opdracht kreeg een zeilboot volledig te wrappen oftewel: het bootwrappen met behulp van een zelfklevende folie (met print).

Het ontwerp is van Helma Weevers, die zich realiseerde dat alles wat hip en jong is een print heeft, van snowboard tot hockeystick. Een boot kon daarom toch niet wit of blauw blijven en zij bedacht het print-ontwerp voor de romp van deze Antila 26ch. Geïnspireerd op de oer-Hollandse thema’s als Delfts Blauw, molens, klompen en tulpen. Een mix van Holland en Friesland.

Gebruikte techniek bij bootwrappen

Voor de technische realisatie werd een duurzame witte folie van (wereldproducent) Avery Dennisson toegepast, type MPI 1105, die met een hoogwaardige XL-printtechniek werd voorzien van de graphics zoals bedacht in het ontwerp en ter bescherming daar overheen een laminaat van hetzelfde merk. Alle naden werden extra behandeld met randsealer van 3M, zodat het water rondom de boot op geen enkele wijze invloed kan uitoefenen op de tweede huid van de boot.

Een indrukwekkend karwei waar veel vakmanschap voor vereist is, want elke vierkante centimeter van de 25 m² folie moest handmatig met een rakel worden gepositioneerd zodat er geen enkel luchtbelletje tussen de romp en de aangebrachte folie (ook wel vinyl genoemd) zit. Ook moet men voorkomen dat er stof onder de folie-laag komt. Nadat de zelfklevende folie met laminaat minutieus op de romp is aangebracht, werd deze toplaag in z’n geheel met een speciale hitte föhn tot zo’n 80 graden Celsius verwarmd om ervoor zorg te dragen dat de folie overal precies aansluit en bovendien ‘het geheugen’ uit de folie is gehaald (chemisch proces) zodat deze ook op langere termijn alle ribbels en randen van de boot mooi omsluit.

Door middel van (vinyl)wrappen zijn de mogelijkheden eindeloos waardoor iedereen in een unieke boot kan varen door middel van bootwrappen. Overigens wordt dezelfde techniek, zij het met andere materialen, ook voor het wrappen van auto’s gebruikt.

De folie tast de originele gel-coat van de boot (of originele laklaag van de auto) niet aan, waardoor het zonder enige schade ook weer verwijderd kan worden. Daarnaast beschermt het vinyl de boot/auto tegen verkleuring en aanslag, waardoor men er nog meer plezier aan beleeft.

 


Anderen lazen ook

SI'BON

Kartevent

Ruim 100 enthousiastelingen zouden voor de SI’BON Kart Challenge naar de kartbaan van Coronel in Huizen reizen om daar in een ongedwongen ‘sign sfeer’ een avondje met veel mensen uit de signbranche door te brengen. Het event was georganiseerd rondom een endurance race van 2,5 uur. Veertien teams waren continue op de baan en streden om de felbegeerde bokaal. De meeste teams waren samengesteld waardoor willekeurige signmakers en leveranciers plotseling elkaars teamgenoot werden. Het maakte allemaal niets uit, op de avond werd er door alle teams enthousiast gestreden of het nu voor de 2e of de 12e plaats op eindlijst was. Mooi te zien hoe een eenvoudige wedstrijd zo’n grote saamhorigheid creëert.

Lees meer 5 december 2018 | 11:32
SI'BON

Ziektekostenverzekering 2019

Zorgverzekeraar Delta Lloyd is opgegaan in Nationale Nederlanden en dat blijkt interessante voordelen voor het collectief te hebben. Helaas is ook voor het collectief van SI’BON de basispremie met 8 euro omhoog gegaan, maar alle aanvullende verzekeringspakketten zijn in premie verlaagd als gevolg van een hogere collectieve korting. Onze collectieve zorgverzekering behoort tot het topsegment qua dekking en is zeer snel als het om uitbetalen gaat. Er zijn veel afspraken met zorgverzekeraars in de regio en als men zelf een nota moet indienen, dan wordt meestal binnen enkele dagen betaald. Op het afgesloten deel van de website leest men er alles over.

Lees meer 5 december 2018 | 11:29
SI'BON

Cursus raamfolie/switchfolie

Aangesloten leverancier Glasfolie Suncontrol organiseert op 13 februari 2019 een cursus raamfolie met daarin speciale aandacht voor de recent geïntroduceerde switchfolie. Het laatste is een uniek product waarmee ramen met een elektrische schakelaar van volledig transparant omgezet kunnen worden naar volledig mat. Hoe gaan we daar technisch mee om en waar liggen de accenten bij verkoop. Noteer alvast de datum in de agenda, in de volgende nieuwsbrief volgt het dagprogramma met het inschrijfformulier.

Lees meer 5 december 2018 | 11:20
Bekijk meer nieuws