6 september 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1350x

Signproject van de maand augustus 2016: Bootwrappen in Sneek

Vaarplezier in Friesland

Boot in nieuwe full colour romp: Friesland staat bekend om het rijke aanbod aan vaarwater en het daarmee gepaard gaande vaarplezier. In en rond de Friese meren bruist het van de ondernemingen die zich richten op de bootverhuur, waaronder ‘Het Toppunt’ uit Sneek. Door het grootschalige aanbod van de bootverhuur is het lastig om je te onderscheiden, waardoor Erkend Signbedrijf Interlinie uit Sneek de opdracht kreeg een zeilboot volledig te wrappen oftewel: het bootwrappen met behulp van een zelfklevende folie (met print).

Het ontwerp is van Helma Weevers, die zich realiseerde dat alles wat hip en jong is een print heeft, van snowboard tot hockeystick. Een boot kon daarom toch niet wit of blauw blijven en zij bedacht het print-ontwerp voor de romp van deze Antila 26ch. Geïnspireerd op de oer-Hollandse thema’s als Delfts Blauw, molens, klompen en tulpen. Een mix van Holland en Friesland.

Gebruikte techniek bij bootwrappen

Voor de technische realisatie werd een duurzame witte folie van (wereldproducent) Avery Dennisson toegepast, type MPI 1105, die met een hoogwaardige XL-printtechniek werd voorzien van de graphics zoals bedacht in het ontwerp en ter bescherming daar overheen een laminaat van hetzelfde merk. Alle naden werden extra behandeld met randsealer van 3M, zodat het water rondom de boot op geen enkele wijze invloed kan uitoefenen op de tweede huid van de boot.

Een indrukwekkend karwei waar veel vakmanschap voor vereist is, want elke vierkante centimeter van de 25 m² folie moest handmatig met een rakel worden gepositioneerd zodat er geen enkel luchtbelletje tussen de romp en de aangebrachte folie (ook wel vinyl genoemd) zit. Ook moet men voorkomen dat er stof onder de folie-laag komt. Nadat de zelfklevende folie met laminaat minutieus op de romp is aangebracht, werd deze toplaag in z’n geheel met een speciale hitte föhn tot zo’n 80 graden Celsius verwarmd om ervoor zorg te dragen dat de folie overal precies aansluit en bovendien ‘het geheugen’ uit de folie is gehaald (chemisch proces) zodat deze ook op langere termijn alle ribbels en randen van de boot mooi omsluit.

Door middel van (vinyl)wrappen zijn de mogelijkheden eindeloos waardoor iedereen in een unieke boot kan varen door middel van bootwrappen. Overigens wordt dezelfde techniek, zij het met andere materialen, ook voor het wrappen van auto’s gebruikt.

De folie tast de originele gel-coat van de boot (of originele laklaag van de auto) niet aan, waardoor het zonder enige schade ook weer verwijderd kan worden. Daarnaast beschermt het vinyl de boot/auto tegen verkleuring en aanslag, waardoor men er nog meer plezier aan beleeft.

 


Anderen lazen ook

SI'BON

Probo Festival

Met zo’n duizend bezoekers die naar Dokkum waren gereisd, is het Probo Festival het grootste in-home-event in onze sector. De bezoekers konden kennismaken met de recente uitbreidingen van machinepark, equipment, bedrijfshallen en kantoorgebouwen. Centraal stonden trends en innovaties voor printing op het programma, wat door meerdere toeleveranciers werd ondersteund met presentaties van nieuwe materialen.

Lees meer 4 juli 2018 | 10:27
SI'BON

KLM sponsort studiereis HEXIS

De studiereis die HEXIS samen met SI’BON in juni organiseerde, was bij aanvang al een bijzonder aanbod. Een fabrieksbezoek naar de productiefaciliteiten en ontwikkelcentra in Frontignan met enkele dagen cultuur snuiven in de omgeving van Montpellier en Sète zonder verblijfskosten (waren voor rekening van HEXIS Nederland en Frankrijk), wordt zelden gepresenteerd. De groep van 15 man heeft er niet alleen van genoten, maar was bovendien enorm onder de indruk van de technisch hoogstaande en geperfectioneerde wijze waarop HEXIS haar zelfklevende folies ontwikkelt en fabriceert. Een extra dag verblijf in Frankrijk werd er gratis aan toegevoegd omdat een staking van de Franse luchtverkeersautoriteiten de vlucht terug met een dag opschortte. Luchtvaartmaatschappij KLM bood hiervoor een kostenre...

Lees meer 4 juli 2018 | 10:11
SI'BON

Actie opleidingen Riwal

Riwal bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom biedt Riwal de bij SI’BON aangesloten bedrijven een korting aan op een aantal opleidingen.  Op het afgesloten deel van de website wordt meer informatie vermeld over deze kortingsactie. Let op: Deze actie loopt t/m 31 augustus 2018! SI’BON heeft een collectief contract met Riwal op grond waarvan de aangesloten signbedrijven tegen aantrekkelijke tarieven hoogwerkers kunnen huren. Meer informatie hierover kan verkregen worden bij het secretariaat.

Lees meer 20 juni 2018 | 10:47
Bekijk meer nieuws