6 september 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1605x

Signproject van de maand augustus 2016: Bootwrappen in Sneek

Vaarplezier in Friesland

Boot in nieuwe full colour romp: Friesland staat bekend om het rijke aanbod aan vaarwater en het daarmee gepaard gaande vaarplezier. In en rond de Friese meren bruist het van de ondernemingen die zich richten op de bootverhuur, waaronder ‘Het Toppunt’ uit Sneek. Door het grootschalige aanbod van de bootverhuur is het lastig om je te onderscheiden, waardoor Erkend Signbedrijf Interlinie uit Sneek de opdracht kreeg een zeilboot volledig te wrappen oftewel: het bootwrappen met behulp van een zelfklevende folie (met print).

Het ontwerp is van Helma Weevers, die zich realiseerde dat alles wat hip en jong is een print heeft, van snowboard tot hockeystick. Een boot kon daarom toch niet wit of blauw blijven en zij bedacht het print-ontwerp voor de romp van deze Antila 26ch. Geïnspireerd op de oer-Hollandse thema’s als Delfts Blauw, molens, klompen en tulpen. Een mix van Holland en Friesland.

Gebruikte techniek bij bootwrappen

Voor de technische realisatie werd een duurzame witte folie van (wereldproducent) Avery Dennisson toegepast, type MPI 1105, die met een hoogwaardige XL-printtechniek werd voorzien van de graphics zoals bedacht in het ontwerp en ter bescherming daar overheen een laminaat van hetzelfde merk. Alle naden werden extra behandeld met randsealer van 3M, zodat het water rondom de boot op geen enkele wijze invloed kan uitoefenen op de tweede huid van de boot.

Een indrukwekkend karwei waar veel vakmanschap voor vereist is, want elke vierkante centimeter van de 25 m² folie moest handmatig met een rakel worden gepositioneerd zodat er geen enkel luchtbelletje tussen de romp en de aangebrachte folie (ook wel vinyl genoemd) zit. Ook moet men voorkomen dat er stof onder de folie-laag komt. Nadat de zelfklevende folie met laminaat minutieus op de romp is aangebracht, werd deze toplaag in z’n geheel met een speciale hitte föhn tot zo’n 80 graden Celsius verwarmd om ervoor zorg te dragen dat de folie overal precies aansluit en bovendien ‘het geheugen’ uit de folie is gehaald (chemisch proces) zodat deze ook op langere termijn alle ribbels en randen van de boot mooi omsluit.

Door middel van (vinyl)wrappen zijn de mogelijkheden eindeloos waardoor iedereen in een unieke boot kan varen door middel van bootwrappen. Overigens wordt dezelfde techniek, zij het met andere materialen, ook voor het wrappen van auto’s gebruikt.

De folie tast de originele gel-coat van de boot (of originele laklaag van de auto) niet aan, waardoor het zonder enige schade ook weer verwijderd kan worden. Daarnaast beschermt het vinyl de boot/auto tegen verkleuring en aanslag, waardoor men er nog meer plezier aan beleeft.

 


Anderen lazen ook

SI'BON

Meeting in België

In dit voorjaar organiseren wij weer een meeting voor de aangesloten bedrijven in België. Naar het voorbeeld van eerdere geslaagde events worden ook de signbedrijven uit de zuidelijke provincies van Nederland uitgenodigd. Reserveer daarom donderdag 11 april (eind van de dag en een groot deel van de avond) nu alvast in de agenda.

Lees meer 4 maart 2019 | 10:03
SI'BON

Studiereis Las Vegas

SI’BON organiseert van 22 tot en met 29 april weer een studiereis naar Las Vegas. Centraal staat het bezoek aan de International Sign Expo, een brede signbeurs waar grote fabrikanten en kleine toeleveranciers voor een sprankelend geheel zorgen. Ook zal een bezoek worden gebracht aan Yesco, een van de grootste lichtreclamebedrijven van Amerika. Deelnemers aan de reis krijgen een rondleiding op The Strip en worden in de gelegenheid gesteld alle themahotels met hun casino’s en entertainment van binnen te bekijken en te beleven. Ook staat een bezoek aan Freemont Street (spectaculaire licht- & geluidshow met ledtechniek op een 480 meter lange overkapping van het oude gokcentrum) op de agenda. Een interessante reis met aantrekkelijk vluchttijden, verblijf in een hotel direct gelegen aan ...

Lees meer 4 maart 2019 | 8:59
visserbuitenreclame

Nieuw bij VPS: Akoestische panelen

Verbeter de akoestiek van uw ruimte in stijl Met Akoestische panelen heb je nog meer mogelijkheden om de perfecte plek voor jouw klanten te realiseren. Goede akoestiek in kantoren en andere plekken waar veel geluid is, zorgt voor optimale productiviteit, motivatie en prestatie. Een ‘hard’ interieur heeft een lange nagalm en wekt irritatie en vermoeidheid op bij de mensen die in zo’n ruimte werken en zich verstaanbaar moeten maken. Een aangename akoestische omgeving vermindert stress en dit komt de concentratie ten goede. De Akoestische panelen helpen hierbij en creëren een prettige (werk)omgeving. Met een stuk personalisatie op de print kun je voor jouw klanten ook echt iets moois neerzetten. Akoestische panelen met hoge geluidsabsorptie Voor een gepersonaliseerd en functioneel inte...

Lees meer 20 februari 2019 | 12:41
Bekijk meer nieuws