6 september 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1425x

Signproject van de maand augustus 2016: Bootwrappen in Sneek

Vaarplezier in Friesland

Boot in nieuwe full colour romp: Friesland staat bekend om het rijke aanbod aan vaarwater en het daarmee gepaard gaande vaarplezier. In en rond de Friese meren bruist het van de ondernemingen die zich richten op de bootverhuur, waaronder ‘Het Toppunt’ uit Sneek. Door het grootschalige aanbod van de bootverhuur is het lastig om je te onderscheiden, waardoor Erkend Signbedrijf Interlinie uit Sneek de opdracht kreeg een zeilboot volledig te wrappen oftewel: het bootwrappen met behulp van een zelfklevende folie (met print).

Het ontwerp is van Helma Weevers, die zich realiseerde dat alles wat hip en jong is een print heeft, van snowboard tot hockeystick. Een boot kon daarom toch niet wit of blauw blijven en zij bedacht het print-ontwerp voor de romp van deze Antila 26ch. Geïnspireerd op de oer-Hollandse thema’s als Delfts Blauw, molens, klompen en tulpen. Een mix van Holland en Friesland.

Gebruikte techniek bij bootwrappen

Voor de technische realisatie werd een duurzame witte folie van (wereldproducent) Avery Dennisson toegepast, type MPI 1105, die met een hoogwaardige XL-printtechniek werd voorzien van de graphics zoals bedacht in het ontwerp en ter bescherming daar overheen een laminaat van hetzelfde merk. Alle naden werden extra behandeld met randsealer van 3M, zodat het water rondom de boot op geen enkele wijze invloed kan uitoefenen op de tweede huid van de boot.

Een indrukwekkend karwei waar veel vakmanschap voor vereist is, want elke vierkante centimeter van de 25 m² folie moest handmatig met een rakel worden gepositioneerd zodat er geen enkel luchtbelletje tussen de romp en de aangebrachte folie (ook wel vinyl genoemd) zit. Ook moet men voorkomen dat er stof onder de folie-laag komt. Nadat de zelfklevende folie met laminaat minutieus op de romp is aangebracht, werd deze toplaag in z’n geheel met een speciale hitte föhn tot zo’n 80 graden Celsius verwarmd om ervoor zorg te dragen dat de folie overal precies aansluit en bovendien ‘het geheugen’ uit de folie is gehaald (chemisch proces) zodat deze ook op langere termijn alle ribbels en randen van de boot mooi omsluit.

Door middel van (vinyl)wrappen zijn de mogelijkheden eindeloos waardoor iedereen in een unieke boot kan varen door middel van bootwrappen. Overigens wordt dezelfde techniek, zij het met andere materialen, ook voor het wrappen van auto’s gebruikt.

De folie tast de originele gel-coat van de boot (of originele laklaag van de auto) niet aan, waardoor het zonder enige schade ook weer verwijderd kan worden. Daarnaast beschermt het vinyl de boot/auto tegen verkleuring en aanslag, waardoor men er nog meer plezier aan beleeft.

 


Anderen lazen ook

3tac

3Tac behaalt wederom hoogste niveau VCA, NEN-EN-ISO en MVO3!

“Duurzaamheid is geen begrip, het is een mindset” Dat klinkt natuurlijk fantastisch maar er daadwerkelijk naar handelen is de volgende stap. Bij 3TAC B.V. voelen we dit al jaren en zetten we stap na stap richting een duurzame, veilige, gezonde en maatschappelijk verantwoorde toekomst. Dit doen we niet zonder resultaat: met trots kunnen we melden dat we ook dit jaar weer op het hoogste niveau onze VCA, NEN-EN-ISO en MVO3 certificaten hebben behaald! Wilt u weten wat we voor u kunnen doen op het gebied van duurzame lichtreclame? Neem dan contact met ons op: | 0412-628862 | info@3tac.nl | http://www.3tac.nl| Maaskade 5 , 5347 KD  Oss  

Lees meer 17 september 2018 | 10:10
Free-d-sign ontvangt Avery certificaat freedsign

Free-D-Sign staat aan de top!

Sinds afgelopen week mag Free-D-Sign uit Warmenhuizen zichzelf officieel ‘Avery Dennison Specialist Converter’ noemen. Eigenaar Raymond Zutt legt uit wat het belang hiervan is voor zijn bedrijf en waarom hij en zijn team apetrots zijn op dit behaalde certificaat. Eén van de 2000 “Van de ruim 2000 signbedrijven in Nederland, zijn er maar zes met dit certificaat. En daarvan zijn wij er nu één. Elke dag weer werken we met zijn allen aan het leveren van de hoogste kwaliteit. Het getuigschrift is het bewijs naar onze klanten dat wij dat ook inderdaad dóen.” Om eindgebruikers de volle zekerheid te bieden dat zij op de beste service én een superieure afwerking kunnen rekenen, is folie producent Avery Dennison gestart met dit programma. Kwaliteitsproeven Wereldwijd bezoeken zij signbe...

Lees meer 17 september 2018 | 8:06
SI'BON

3 LogiQ tekent samenwerkingsovereenkomst met SI’BON

Tijdens de eerste beursdag van Sign2Com in Kortrijk heeft Distributeur 3 LogiQ, gevestigd in Gent, een samenwerkingsovereenkomst als Aangesloten Leverancier van SI’BON getekend. 3LogiQ is specialist in hardware en software op het gebied van grootformaat printers en afwerkingsapparatuur. De focus in hardware ligt op Mutoh en Summa. Voor software ligt dit op Caldera, Flexisign en Easysign. SI’BON telt inmiddels ruim 35 aangesloten bedrijven in België, die er samen met SI’BON voor zorgen dat de signbranche in België naar een hoger plan getild wordt.  

Lees meer 17 september 2018 | 7:23
Bekijk meer nieuws