29 februari 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1146x

Signproject van de maand februari 2016: Dolomiti Superski

Skipiste van het Italiaanse Dolomiti Superski

Wintersportpistes in het Italiaanse Dolomiti Superski

Het signproject van de maand februari 2016 is dit keer, zeer toepasselijk, een fraaie sign op de wintersportpistes van de Italiaanse skiregio Dolomiti Superski.

In deze periode van het jaar zijn veel Europeanen op wintersport, waarbij voor de Nederlanders de weken in de voorjaarsvakantie verreweg het populairst zijn. Erkend Signbedrijf Rutjes Reclame Beletteringen gevestigd in Eindhoven is verantwoordelijk voor de productie van bijzonder fraaie reclamebogen, die op 27 locaties de ski-poortjes van veraf herkenbaar maken en verfraaien. Het betreft een uitgekiende ijzeren constructie van niet geringe omvang, die volledig is opgebouwd uit gegalvaniseerde elementen.

Voor de gehele omkleding (hetgeen dat men ziet) is er gekozen voor volledig geprint composiet materiaal. Deze panelen worden ter plaatse (op de ski piste) op het frame vastgebout. Ze zijn daardoor ook eenvoudig te verwisselen voor nieuwe met andere reclame-uitingen, die wederom door Rutjes kunnen worden geproduceerd.

Nieuwe panelen leveren is relatief eenvoudig voor het signbedrijf omdat de vormgeving volledig in een computergestuurd tekenprogramma is opgemaakt (CAD CAM) waarmee direct een grote computergestuurde freesmachine de bijzondere panelen uit standaard plaatmateriaal freest(lijkt op zagen). Vervolgens worden de panelen voorzien van speciale zelfklevende folie van 3M die volledig geprint is met latex-techniek van HP, wat uiterst milieuvriendelijk is. Dit is alles in eigen huis met eigen apparatuur.

De bouw van deze poorten is in opdracht van het bedrijf Pro Infosystems, dat hoogwaardige informatiesystemen voor ski- en toerismegebieden levert.

Met 12 skigebieden, 1200 kilometer piste en 460 skiliften is Dolomiti Superski de grootste skiregio van de wereld. Deze skiregio’s liggen aan de zuidoostkant van de Alpen en bevinden zich middenin de Dolomieten. Alle skigebieden van de Dolomiti Superski zijn toegankelijk met één skipas. Door de ligging staat deze skiregio te boek als uitermate zonnig. Mocht de hoeveelheid sneeuw te wensen overlaten, dan wordt het grootste deel (circa 90%) van de pistes besneeuwd.

Voor de skiliefhebbers

De skigebieden die tot de skiregio Dolomiti Superski behoren zijn: in het noorden van Zuid-Tirol het Eisacktal, de Kronplatz en de Sextner Dolomieten met de beroemde ‘Drei Zinnen/Tre Cime’; in het zuiden de skigebieden San Martino di Castrozza, Fleimstal, Obereggen en Civetta; centraal in de Dolomiti Superski de gebieden Val Gardena, Seiser Alm, Alta Badia en Arabba.

De gebieden zijn met elkaar verbonden door een modern liftennetwerk, waardoor het mogelijk is de beroemde Sella Ronda te skiën. Let wel op, want alhoewel de schoolvakanties voor een lichte spreiding zorgen, werden onze wintersportadepten in 2016 in de Dolomieten geconfronteerd met een topdrukte in de derde en vierde week van februari. Jawel, veroorzaakt door de voorjaarsvakantie.

Cortina d’Ampezzo, Val die Fiemme en Carezza Ski liggen aan de buitenkant van de Dolomiti Superski en worden omgeven door het UNESCO Werelderfgoed van de Dolomieten.

 

Skipiste van het Italiaanse Dolomiti Superski

 


Anderen lazen ook

SI'BON

Online Print trends 2018

Een interessant event dat wij graag onder de aandacht brengen, is het Benelux Online Print Event op 31 mei in Brussel. Het evenement, dat wordt georganiseerd door het VIGC en gesponsord door Canon, biedt een unieke kans om de Online Print trends van 2018 te ontdekken. De organisator verwacht deelnemers uit Nederland, Vlaanderen, Wallonië en Luxemburg. Het Atomium in Brussel zal het decor vormen voor dit nieuwe VIGC evenement, waar, na het dagprogramma (en voor het VIP diner), de tijdelijke tentoonstelling ‘Atomium meets Surrealism’ van de Belgische kunstenaar René Magritte kan worden bezocht. Het diner is overigens letterlijk ‘in the sky’ met een prachtig uitzicht over Brussel. Inschrijven kan via  de website en wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt.

Lees meer 26 april 2018 | 8:57
SI'BON

Digital Signage in de belangstelling

De workshop die Ultro International samen met SI’BON begin april organiseerde kende een grote belangstelling. Zelden komt het voor dat de organisatie geconfronteerd wordt met een overvloed aan inschrijvingen. Kennelijk gaat digital signage nu leven bij de signbedrijven. Aangesloten leverancier Ultro haakt hier goed op in door een voor het signbedrijf laagdrempelig systeem te introduceren en de aftrap te geven met een workshop. Dat de signbedrijven ook digital signage mogen omarmen.

Lees meer 26 april 2018 | 8:38
SI'BON

Winnaar Innovation Print Award

Foto: Wouter Mooij, Eisma. Dinsdag 17 april vond tijdens de beurs Pure Digital de uitreiking van de Innovation Print Award 2018 plaats, een initiatief van SI’BON. De aangesloten bedrijven konden zich hiervoor inschrijven en uiteindelijk zijn er drie bedrijven genomineerd: Dekalu uit Winterswijk met Kunst in het Mondriaanmuseum, Dr. Sticker in Roosendaal met Squid raamdecoratie op basis van textiel en JA! Reclame gevestigd in Valkenswaard met de ombouw van een bedrijfskantine. Uit de drie genomineerden werd uiteindelijk door de beursorganisator van Pure Digital het project Ombouw Bedrijfskantine gekozen omdat in dit project heel geraffineerd meerdere printvormen zijn gebruikt waaronder ook textielprinting voor de zitbanken. Een nog jonge decoratietechniek die nog maar weinig wordt toegepa...

Lees meer 26 april 2018 | 8:07
Bekijk meer nieuws