29 februari 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1285x

Signproject van de maand februari 2016: Dolomiti Superski

Skipiste van het Italiaanse Dolomiti Superski

Wintersportpistes in het Italiaanse Dolomiti Superski

Het signproject van de maand februari 2016 is dit keer, zeer toepasselijk, een fraaie sign op de wintersportpistes van de Italiaanse skiregio Dolomiti Superski.

In deze periode van het jaar zijn veel Europeanen op wintersport, waarbij voor de Nederlanders de weken in de voorjaarsvakantie verreweg het populairst zijn. Erkend Signbedrijf Rutjes Reclame Beletteringen gevestigd in Eindhoven is verantwoordelijk voor de productie van bijzonder fraaie reclamebogen, die op 27 locaties de ski-poortjes van veraf herkenbaar maken en verfraaien. Het betreft een uitgekiende ijzeren constructie van niet geringe omvang, die volledig is opgebouwd uit gegalvaniseerde elementen.

Voor de gehele omkleding (hetgeen dat men ziet) is er gekozen voor volledig geprint composiet materiaal. Deze panelen worden ter plaatse (op de ski piste) op het frame vastgebout. Ze zijn daardoor ook eenvoudig te verwisselen voor nieuwe met andere reclame-uitingen, die wederom door Rutjes kunnen worden geproduceerd.

Nieuwe panelen leveren is relatief eenvoudig voor het signbedrijf omdat de vormgeving volledig in een computergestuurd tekenprogramma is opgemaakt (CAD CAM) waarmee direct een grote computergestuurde freesmachine de bijzondere panelen uit standaard plaatmateriaal freest(lijkt op zagen). Vervolgens worden de panelen voorzien van speciale zelfklevende folie van 3M die volledig geprint is met latex-techniek van HP, wat uiterst milieuvriendelijk is. Dit is alles in eigen huis met eigen apparatuur.

De bouw van deze poorten is in opdracht van het bedrijf Pro Infosystems, dat hoogwaardige informatiesystemen voor ski- en toerismegebieden levert.

Met 12 skigebieden, 1200 kilometer piste en 460 skiliften is Dolomiti Superski de grootste skiregio van de wereld. Deze skiregio’s liggen aan de zuidoostkant van de Alpen en bevinden zich middenin de Dolomieten. Alle skigebieden van de Dolomiti Superski zijn toegankelijk met één skipas. Door de ligging staat deze skiregio te boek als uitermate zonnig. Mocht de hoeveelheid sneeuw te wensen overlaten, dan wordt het grootste deel (circa 90%) van de pistes besneeuwd.

Voor de skiliefhebbers

De skigebieden die tot de skiregio Dolomiti Superski behoren zijn: in het noorden van Zuid-Tirol het Eisacktal, de Kronplatz en de Sextner Dolomieten met de beroemde ‘Drei Zinnen/Tre Cime’; in het zuiden de skigebieden San Martino di Castrozza, Fleimstal, Obereggen en Civetta; centraal in de Dolomiti Superski de gebieden Val Gardena, Seiser Alm, Alta Badia en Arabba.

De gebieden zijn met elkaar verbonden door een modern liftennetwerk, waardoor het mogelijk is de beroemde Sella Ronda te skiën. Let wel op, want alhoewel de schoolvakanties voor een lichte spreiding zorgen, werden onze wintersportadepten in 2016 in de Dolomieten geconfronteerd met een topdrukte in de derde en vierde week van februari. Jawel, veroorzaakt door de voorjaarsvakantie.

Cortina d’Ampezzo, Val die Fiemme en Carezza Ski liggen aan de buitenkant van de Dolomiti Superski en worden omgeven door het UNESCO Werelderfgoed van de Dolomieten.

 

Skipiste van het Italiaanse Dolomiti Superski

 


Anderen lazen ook

SI'BON

Kartevent

Ruim 100 enthousiastelingen zouden voor de SI’BON Kart Challenge naar de kartbaan van Coronel in Huizen reizen om daar in een ongedwongen ‘sign sfeer’ een avondje met veel mensen uit de signbranche door te brengen. Het event was georganiseerd rondom een endurance race van 2,5 uur. Veertien teams waren continue op de baan en streden om de felbegeerde bokaal. De meeste teams waren samengesteld waardoor willekeurige signmakers en leveranciers plotseling elkaars teamgenoot werden. Het maakte allemaal niets uit, op de avond werd er door alle teams enthousiast gestreden of het nu voor de 2e of de 12e plaats op eindlijst was. Mooi te zien hoe een eenvoudige wedstrijd zo’n grote saamhorigheid creëert.

Lees meer 5 december 2018 | 11:32
SI'BON

Ziektekostenverzekering 2019

Zorgverzekeraar Delta Lloyd is opgegaan in Nationale Nederlanden en dat blijkt interessante voordelen voor het collectief te hebben. Helaas is ook voor het collectief van SI’BON de basispremie met 8 euro omhoog gegaan, maar alle aanvullende verzekeringspakketten zijn in premie verlaagd als gevolg van een hogere collectieve korting. Onze collectieve zorgverzekering behoort tot het topsegment qua dekking en is zeer snel als het om uitbetalen gaat. Er zijn veel afspraken met zorgverzekeraars in de regio en als men zelf een nota moet indienen, dan wordt meestal binnen enkele dagen betaald. Op het afgesloten deel van de website leest men er alles over.

Lees meer 5 december 2018 | 11:29
SI'BON

Cursus raamfolie/switchfolie

Aangesloten leverancier Glasfolie Suncontrol organiseert op 13 februari 2019 een cursus raamfolie met daarin speciale aandacht voor de recent geïntroduceerde switchfolie. Het laatste is een uniek product waarmee ramen met een elektrische schakelaar van volledig transparant omgezet kunnen worden naar volledig mat. Hoe gaan we daar technisch mee om en waar liggen de accenten bij verkoop. Noteer alvast de datum in de agenda, in de volgende nieuwsbrief volgt het dagprogramma met het inschrijfformulier.

Lees meer 5 december 2018 | 11:20
Bekijk meer nieuws