29 februari 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1191x

Signproject van de maand februari 2016: Dolomiti Superski

Skipiste van het Italiaanse Dolomiti Superski

Wintersportpistes in het Italiaanse Dolomiti Superski

Het signproject van de maand februari 2016 is dit keer, zeer toepasselijk, een fraaie sign op de wintersportpistes van de Italiaanse skiregio Dolomiti Superski.

In deze periode van het jaar zijn veel Europeanen op wintersport, waarbij voor de Nederlanders de weken in de voorjaarsvakantie verreweg het populairst zijn. Erkend Signbedrijf Rutjes Reclame Beletteringen gevestigd in Eindhoven is verantwoordelijk voor de productie van bijzonder fraaie reclamebogen, die op 27 locaties de ski-poortjes van veraf herkenbaar maken en verfraaien. Het betreft een uitgekiende ijzeren constructie van niet geringe omvang, die volledig is opgebouwd uit gegalvaniseerde elementen.

Voor de gehele omkleding (hetgeen dat men ziet) is er gekozen voor volledig geprint composiet materiaal. Deze panelen worden ter plaatse (op de ski piste) op het frame vastgebout. Ze zijn daardoor ook eenvoudig te verwisselen voor nieuwe met andere reclame-uitingen, die wederom door Rutjes kunnen worden geproduceerd.

Nieuwe panelen leveren is relatief eenvoudig voor het signbedrijf omdat de vormgeving volledig in een computergestuurd tekenprogramma is opgemaakt (CAD CAM) waarmee direct een grote computergestuurde freesmachine de bijzondere panelen uit standaard plaatmateriaal freest(lijkt op zagen). Vervolgens worden de panelen voorzien van speciale zelfklevende folie van 3M die volledig geprint is met latex-techniek van HP, wat uiterst milieuvriendelijk is. Dit is alles in eigen huis met eigen apparatuur.

De bouw van deze poorten is in opdracht van het bedrijf Pro Infosystems, dat hoogwaardige informatiesystemen voor ski- en toerismegebieden levert.

Met 12 skigebieden, 1200 kilometer piste en 460 skiliften is Dolomiti Superski de grootste skiregio van de wereld. Deze skiregio’s liggen aan de zuidoostkant van de Alpen en bevinden zich middenin de Dolomieten. Alle skigebieden van de Dolomiti Superski zijn toegankelijk met één skipas. Door de ligging staat deze skiregio te boek als uitermate zonnig. Mocht de hoeveelheid sneeuw te wensen overlaten, dan wordt het grootste deel (circa 90%) van de pistes besneeuwd.

Voor de skiliefhebbers

De skigebieden die tot de skiregio Dolomiti Superski behoren zijn: in het noorden van Zuid-Tirol het Eisacktal, de Kronplatz en de Sextner Dolomieten met de beroemde ‘Drei Zinnen/Tre Cime’; in het zuiden de skigebieden San Martino di Castrozza, Fleimstal, Obereggen en Civetta; centraal in de Dolomiti Superski de gebieden Val Gardena, Seiser Alm, Alta Badia en Arabba.

De gebieden zijn met elkaar verbonden door een modern liftennetwerk, waardoor het mogelijk is de beroemde Sella Ronda te skiën. Let wel op, want alhoewel de schoolvakanties voor een lichte spreiding zorgen, werden onze wintersportadepten in 2016 in de Dolomieten geconfronteerd met een topdrukte in de derde en vierde week van februari. Jawel, veroorzaakt door de voorjaarsvakantie.

Cortina d’Ampezzo, Val die Fiemme en Carezza Ski liggen aan de buitenkant van de Dolomiti Superski en worden omgeven door het UNESCO Werelderfgoed van de Dolomieten.

 

Skipiste van het Italiaanse Dolomiti Superski

 


Anderen lazen ook

SI'BON

Probo Festival

Met zo’n duizend bezoekers die naar Dokkum waren gereisd, is het Probo Festival het grootste in-home-event in onze sector. De bezoekers konden kennismaken met de recente uitbreidingen van machinepark, equipment, bedrijfshallen en kantoorgebouwen. Centraal stonden trends en innovaties voor printing op het programma, wat door meerdere toeleveranciers werd ondersteund met presentaties van nieuwe materialen.

Lees meer 4 juli 2018 | 10:27
SI'BON

KLM sponsort studiereis HEXIS

De studiereis die HEXIS samen met SI’BON in juni organiseerde, was bij aanvang al een bijzonder aanbod. Een fabrieksbezoek naar de productiefaciliteiten en ontwikkelcentra in Frontignan met enkele dagen cultuur snuiven in de omgeving van Montpellier en Sète zonder verblijfskosten (waren voor rekening van HEXIS Nederland en Frankrijk), wordt zelden gepresenteerd. De groep van 15 man heeft er niet alleen van genoten, maar was bovendien enorm onder de indruk van de technisch hoogstaande en geperfectioneerde wijze waarop HEXIS haar zelfklevende folies ontwikkelt en fabriceert. Een extra dag verblijf in Frankrijk werd er gratis aan toegevoegd omdat een staking van de Franse luchtverkeersautoriteiten de vlucht terug met een dag opschortte. Luchtvaartmaatschappij KLM bood hiervoor een kostenre...

Lees meer 4 juli 2018 | 10:11
SI'BON

Actie opleidingen Riwal

Riwal bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom biedt Riwal de bij SI’BON aangesloten bedrijven een korting aan op een aantal opleidingen.  Op het afgesloten deel van de website wordt meer informatie vermeld over deze kortingsactie. Let op: Deze actie loopt t/m 31 augustus 2018! SI’BON heeft een collectief contract met Riwal op grond waarvan de aangesloten signbedrijven tegen aantrekkelijke tarieven hoogwerkers kunnen huren. Meer informatie hierover kan verkregen worden bij het secretariaat.

Lees meer 20 juni 2018 | 10:47
Bekijk meer nieuws