29 februari 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1344x

Signproject van de maand februari 2016: Dolomiti Superski

Skipiste van het Italiaanse Dolomiti Superski

Wintersportpistes in het Italiaanse Dolomiti Superski

Het signproject van de maand februari 2016 is dit keer, zeer toepasselijk, een fraaie sign op de wintersportpistes van de Italiaanse skiregio Dolomiti Superski.

In deze periode van het jaar zijn veel Europeanen op wintersport, waarbij voor de Nederlanders de weken in de voorjaarsvakantie verreweg het populairst zijn. Erkend Signbedrijf Rutjes Reclame Beletteringen gevestigd in Eindhoven is verantwoordelijk voor de productie van bijzonder fraaie reclamebogen, die op 27 locaties de ski-poortjes van veraf herkenbaar maken en verfraaien. Het betreft een uitgekiende ijzeren constructie van niet geringe omvang, die volledig is opgebouwd uit gegalvaniseerde elementen.

Voor de gehele omkleding (hetgeen dat men ziet) is er gekozen voor volledig geprint composiet materiaal. Deze panelen worden ter plaatse (op de ski piste) op het frame vastgebout. Ze zijn daardoor ook eenvoudig te verwisselen voor nieuwe met andere reclame-uitingen, die wederom door Rutjes kunnen worden geproduceerd.

Nieuwe panelen leveren is relatief eenvoudig voor het signbedrijf omdat de vormgeving volledig in een computergestuurd tekenprogramma is opgemaakt (CAD CAM) waarmee direct een grote computergestuurde freesmachine de bijzondere panelen uit standaard plaatmateriaal freest(lijkt op zagen). Vervolgens worden de panelen voorzien van speciale zelfklevende folie van 3M die volledig geprint is met latex-techniek van HP, wat uiterst milieuvriendelijk is. Dit is alles in eigen huis met eigen apparatuur.

De bouw van deze poorten is in opdracht van het bedrijf Pro Infosystems, dat hoogwaardige informatiesystemen voor ski- en toerismegebieden levert.

Met 12 skigebieden, 1200 kilometer piste en 460 skiliften is Dolomiti Superski de grootste skiregio van de wereld. Deze skiregio’s liggen aan de zuidoostkant van de Alpen en bevinden zich middenin de Dolomieten. Alle skigebieden van de Dolomiti Superski zijn toegankelijk met één skipas. Door de ligging staat deze skiregio te boek als uitermate zonnig. Mocht de hoeveelheid sneeuw te wensen overlaten, dan wordt het grootste deel (circa 90%) van de pistes besneeuwd.

Voor de skiliefhebbers

De skigebieden die tot de skiregio Dolomiti Superski behoren zijn: in het noorden van Zuid-Tirol het Eisacktal, de Kronplatz en de Sextner Dolomieten met de beroemde ‘Drei Zinnen/Tre Cime’; in het zuiden de skigebieden San Martino di Castrozza, Fleimstal, Obereggen en Civetta; centraal in de Dolomiti Superski de gebieden Val Gardena, Seiser Alm, Alta Badia en Arabba.

De gebieden zijn met elkaar verbonden door een modern liftennetwerk, waardoor het mogelijk is de beroemde Sella Ronda te skiën. Let wel op, want alhoewel de schoolvakanties voor een lichte spreiding zorgen, werden onze wintersportadepten in 2016 in de Dolomieten geconfronteerd met een topdrukte in de derde en vierde week van februari. Jawel, veroorzaakt door de voorjaarsvakantie.

Cortina d’Ampezzo, Val die Fiemme en Carezza Ski liggen aan de buitenkant van de Dolomiti Superski en worden omgeven door het UNESCO Werelderfgoed van de Dolomieten.

 

Skipiste van het Italiaanse Dolomiti Superski

 


Anderen lazen ook

SI'BON

Meeting in België

In dit voorjaar organiseren wij weer een meeting voor de aangesloten bedrijven in België. Naar het voorbeeld van eerdere geslaagde events worden ook de signbedrijven uit de zuidelijke provincies van Nederland uitgenodigd. Reserveer daarom donderdag 11 april (eind van de dag en een groot deel van de avond) nu alvast in de agenda.

Lees meer 4 maart 2019 | 10:03
SI'BON

Studiereis Las Vegas

SI’BON organiseert van 22 tot en met 29 april weer een studiereis naar Las Vegas. Centraal staat het bezoek aan de International Sign Expo, een brede signbeurs waar grote fabrikanten en kleine toeleveranciers voor een sprankelend geheel zorgen. Ook zal een bezoek worden gebracht aan Yesco, een van de grootste lichtreclamebedrijven van Amerika. Deelnemers aan de reis krijgen een rondleiding op The Strip en worden in de gelegenheid gesteld alle themahotels met hun casino’s en entertainment van binnen te bekijken en te beleven. Ook staat een bezoek aan Freemont Street (spectaculaire licht- & geluidshow met ledtechniek op een 480 meter lange overkapping van het oude gokcentrum) op de agenda. Een interessante reis met aantrekkelijk vluchttijden, verblijf in een hotel direct gelegen aan ...

Lees meer 4 maart 2019 | 8:59
visserbuitenreclame

Nieuw bij VPS: Akoestische panelen

Verbeter de akoestiek van uw ruimte in stijl Met Akoestische panelen heb je nog meer mogelijkheden om de perfecte plek voor jouw klanten te realiseren. Goede akoestiek in kantoren en andere plekken waar veel geluid is, zorgt voor optimale productiviteit, motivatie en prestatie. Een ‘hard’ interieur heeft een lange nagalm en wekt irritatie en vermoeidheid op bij de mensen die in zo’n ruimte werken en zich verstaanbaar moeten maken. Een aangename akoestische omgeving vermindert stress en dit komt de concentratie ten goede. De Akoestische panelen helpen hierbij en creëren een prettige (werk)omgeving. Met een stuk personalisatie op de print kun je voor jouw klanten ook echt iets moois neerzetten. Akoestische panelen met hoge geluidsabsorptie Voor een gepersonaliseerd en functioneel inte...

Lees meer 20 februari 2019 | 12:41
Bekijk meer nieuws