29 februari 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1241x

Signproject van de maand februari 2016: Dolomiti Superski

Skipiste van het Italiaanse Dolomiti Superski

Wintersportpistes in het Italiaanse Dolomiti Superski

Het signproject van de maand februari 2016 is dit keer, zeer toepasselijk, een fraaie sign op de wintersportpistes van de Italiaanse skiregio Dolomiti Superski.

In deze periode van het jaar zijn veel Europeanen op wintersport, waarbij voor de Nederlanders de weken in de voorjaarsvakantie verreweg het populairst zijn. Erkend Signbedrijf Rutjes Reclame Beletteringen gevestigd in Eindhoven is verantwoordelijk voor de productie van bijzonder fraaie reclamebogen, die op 27 locaties de ski-poortjes van veraf herkenbaar maken en verfraaien. Het betreft een uitgekiende ijzeren constructie van niet geringe omvang, die volledig is opgebouwd uit gegalvaniseerde elementen.

Voor de gehele omkleding (hetgeen dat men ziet) is er gekozen voor volledig geprint composiet materiaal. Deze panelen worden ter plaatse (op de ski piste) op het frame vastgebout. Ze zijn daardoor ook eenvoudig te verwisselen voor nieuwe met andere reclame-uitingen, die wederom door Rutjes kunnen worden geproduceerd.

Nieuwe panelen leveren is relatief eenvoudig voor het signbedrijf omdat de vormgeving volledig in een computergestuurd tekenprogramma is opgemaakt (CAD CAM) waarmee direct een grote computergestuurde freesmachine de bijzondere panelen uit standaard plaatmateriaal freest(lijkt op zagen). Vervolgens worden de panelen voorzien van speciale zelfklevende folie van 3M die volledig geprint is met latex-techniek van HP, wat uiterst milieuvriendelijk is. Dit is alles in eigen huis met eigen apparatuur.

De bouw van deze poorten is in opdracht van het bedrijf Pro Infosystems, dat hoogwaardige informatiesystemen voor ski- en toerismegebieden levert.

Met 12 skigebieden, 1200 kilometer piste en 460 skiliften is Dolomiti Superski de grootste skiregio van de wereld. Deze skiregio’s liggen aan de zuidoostkant van de Alpen en bevinden zich middenin de Dolomieten. Alle skigebieden van de Dolomiti Superski zijn toegankelijk met één skipas. Door de ligging staat deze skiregio te boek als uitermate zonnig. Mocht de hoeveelheid sneeuw te wensen overlaten, dan wordt het grootste deel (circa 90%) van de pistes besneeuwd.

Voor de skiliefhebbers

De skigebieden die tot de skiregio Dolomiti Superski behoren zijn: in het noorden van Zuid-Tirol het Eisacktal, de Kronplatz en de Sextner Dolomieten met de beroemde ‘Drei Zinnen/Tre Cime’; in het zuiden de skigebieden San Martino di Castrozza, Fleimstal, Obereggen en Civetta; centraal in de Dolomiti Superski de gebieden Val Gardena, Seiser Alm, Alta Badia en Arabba.

De gebieden zijn met elkaar verbonden door een modern liftennetwerk, waardoor het mogelijk is de beroemde Sella Ronda te skiën. Let wel op, want alhoewel de schoolvakanties voor een lichte spreiding zorgen, werden onze wintersportadepten in 2016 in de Dolomieten geconfronteerd met een topdrukte in de derde en vierde week van februari. Jawel, veroorzaakt door de voorjaarsvakantie.

Cortina d’Ampezzo, Val die Fiemme en Carezza Ski liggen aan de buitenkant van de Dolomiti Superski en worden omgeven door het UNESCO Werelderfgoed van de Dolomieten.

 

Skipiste van het Italiaanse Dolomiti Superski

 


Anderen lazen ook

3tac

3Tac behaalt wederom hoogste niveau VCA, NEN-EN-ISO en MVO3!

“Duurzaamheid is geen begrip, het is een mindset” Dat klinkt natuurlijk fantastisch maar er daadwerkelijk naar handelen is de volgende stap. Bij 3TAC B.V. voelen we dit al jaren en zetten we stap na stap richting een duurzame, veilige, gezonde en maatschappelijk verantwoorde toekomst. Dit doen we niet zonder resultaat: met trots kunnen we melden dat we ook dit jaar weer op het hoogste niveau onze VCA, NEN-EN-ISO en MVO3 certificaten hebben behaald! Wilt u weten wat we voor u kunnen doen op het gebied van duurzame lichtreclame? Neem dan contact met ons op: | 0412-628862 | info@3tac.nl | http://www.3tac.nl| Maaskade 5 , 5347 KD  Oss  

Lees meer 17 september 2018 | 10:10
Free-d-sign ontvangt Avery certificaat freedsign

Free-D-Sign staat aan de top!

Sinds afgelopen week mag Free-D-Sign uit Warmenhuizen zichzelf officieel ‘Avery Dennison Specialist Converter’ noemen. Eigenaar Raymond Zutt legt uit wat het belang hiervan is voor zijn bedrijf en waarom hij en zijn team apetrots zijn op dit behaalde certificaat. Eén van de 2000 “Van de ruim 2000 signbedrijven in Nederland, zijn er maar zes met dit certificaat. En daarvan zijn wij er nu één. Elke dag weer werken we met zijn allen aan het leveren van de hoogste kwaliteit. Het getuigschrift is het bewijs naar onze klanten dat wij dat ook inderdaad dóen.” Om eindgebruikers de volle zekerheid te bieden dat zij op de beste service én een superieure afwerking kunnen rekenen, is folie producent Avery Dennison gestart met dit programma. Kwaliteitsproeven Wereldwijd bezoeken zij signbe...

Lees meer 17 september 2018 | 8:06
SI'BON

3 LogiQ tekent samenwerkingsovereenkomst met SI’BON

Tijdens de eerste beursdag van Sign2Com in Kortrijk heeft Distributeur 3 LogiQ, gevestigd in Gent, een samenwerkingsovereenkomst als Aangesloten Leverancier van SI’BON getekend. 3LogiQ is specialist in hardware en software op het gebied van grootformaat printers en afwerkingsapparatuur. De focus in hardware ligt op Mutoh en Summa. Voor software ligt dit op Caldera, Flexisign en Easysign. SI’BON telt inmiddels ruim 35 aangesloten bedrijven in België, die er samen met SI’BON voor zorgen dat de signbranche in België naar een hoger plan getild wordt.  

Lees meer 17 september 2018 | 7:23
Bekijk meer nieuws