17 november 2015

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1222x

Signproject van de maand november 2015: Eerbetoon van Gogh

Eerbetoon aan van Gogh

Elke maand zetten wij een signproject van een van de erkende signbedrijven in de spotlights door het prominent op de website te plaatsen. Deze maand is dat de geveldecoratie van het gemeentehuis in Etten-Leur gerealiseerd door Neggers Reclame.

Het Signproject van de maand november staat dit keer in het teken van het Vincent van Gogh jaar. Op 29 juli 2015 was het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Verschillende culturele instellingen in Europa eren de kunstenaar met bijzondere tentoonstellingen en evenementen rond het thema 125 jaar inspiratie.

Als eerbetoon is in Etten-Leur een 12 meter hoge en circa 10 meter lange wand van het gemeentehuis voorzien van een giga full color afbeelding (oppervlak circa 120m²). Deze decoratie van de gevel, waarin Ettense schetsen en tekeningen van Van Gogh gecombineerd zijn met een groot zelfportret, is van gevelrenovatie tot aan realisatie uitgevoerd door Erkend Signbedrijf Neggers Reclame uit Etten-Leur. Bij het ontwerp en de productie van de enorme afbeelding is voor een print-to-plate techniek gekozen. Daarbij wordt het ontwerp rechtstreeks met full color printtechnieken op plaatmateriaal aangebracht. Een techniek die garant staat voor een lange levensduur. Dat past bij het oorspronkelijke plan om deze geveldecoratie de komende jaren te positioneren als een bezienswaardigheid voor inwoners, bezoekers en toeristen.

Etten-Leur

Waarom in Etten-Leur zo’n grote wanddecoratie ter nagedachtenis van Vincent van Gogh? Het was daar waar Vincent in 1881 het besluit nam om kunstenaar te worden. Na een reeks omzwervingen zou Vincent op 28 jarige leeftijd terugkeren naar Etten, de gemeenschap waar zijn vader dominee was.

Voor degenen die toch een ronde aan het maken zijn. Vlak naast het gemeentehuis staat de Van Gogh Kerk, waar aan de hand van een achttal thema’s het hele verhaal van Vincent van Gogh’s Ettense periode wordt verteld: met kleurrijke impressies op de raampartijen, informatiepanelen, vitrines én in de klokkentoren de tijdlijn van Van Gogh uitgebeeld.

Vincent van Gogh werd beroemd om zijn schildertechniek. Niemand had ooit op die manier geschilderd en dat maakt zijn werk heel bijzonder. Tijdens zijn korte leven was Vincent onbekend, ongelukkig en arm. Zijn schilderijen zijn nu wereld beroemd en hangen overal.

 

Muurprint als eerbetoon aan van Gogh


Anderen lazen ook

SI'BON

Sign & Print Expo

Eind maart hebben wij vanuit SI’BON mogen deelnemen aan de Sign & Print Expo in Gorinchem, de opvolger van de Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign. Een nieuwe formule waarbij afscheid is genomen van het grafische, maar die met sign & print een zeer complete indruk maakte. Zondermeer een bezoek waard, werd door de vele bezoekers bevestigd. SI’BON stond prominent in het eerste hoofdpad. Extra reclame kregen we doordat veel aangesloten leveranciers bij SI’BON het schild (bij een aantal zelfs wel twee schilden) op de wand van de standruimte hadden geplaatst. Dit bevestigde dat SI’BON samen met de aangesloten leveranciers voor de signbranche staan. Dank aan alle leveranciers voor die promotie.

Lees meer 16 april 2019 | 8:35
SI'BON

VCA-cursus op 9 mei

Zoals bekend mag zijn, druppelen de aanvragen voor deelname aan een VCA-cursus het hele jaar door binnen. Zijn er zo’n 10 cursisten aangemeld, dan kan de trainingsdag met aan het eind deelname aan een officieel examen, op de agenda worden geplaatst. Wil iemand een VCA-VOL-cursus volgen dan kan dat op dezelfde dag; de persoon legt dan wel een ander examen af. De cursus duurt dus maar één dag; elke cursist kan zich eventueel wel extra voorbereiden door het maken van proefexamens. Interesse, meld dit via het secretariaat.

Lees meer 15 april 2019 | 15:01
SI'BON

Bijzondere aangesloten leveranciers

Ook deze maand hebben diverse nieuwe bedrijven zich bij SI’BON aangemeld. Een vijftal signbedrijven (waarvan één gevestigd in België) en een aantal leveranciers (waarvan ook één gevestigd in België). Vanuit de organisatie zijn wij enthousiast over deze ontwikkeling, want met meer partijen kunnen wij in de signsector uiteindelijk ook meer bereiken. Elk toekomstig Erkend Signbedrijf wordt op het afgesloten deel van sibon.nl en sibon.be voorgesteld, zodat alle aangesloten bedrijven er kennis van krijgen en op basis daarvan kunnen balloteren. Van de aangesloten leveranciers vermelden wij alleen de algemene gegevens, met de gedachte dat iedereen de leveranciers wel kent. Overigens krijgt elke aangesloten leverancier op het afgesloten deel een eigen pagina waar zij al haar producten en d...

Lees meer 15 april 2019 | 14:46
Bekijk meer nieuws