17 november 2015

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1057x

Signproject van de maand november 2015: Eerbetoon van Gogh

Eerbetoon aan van Gogh

Elke maand zetten wij een signproject van een van de erkende signbedrijven in de spotlights door het prominent op de website te plaatsen. Deze maand is dat de geveldecoratie van het gemeentehuis in Etten-Leur gerealiseerd door Neggers Reclame.

Het Signproject van de maand november staat dit keer in het teken van het Vincent van Gogh jaar. Op 29 juli 2015 was het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Verschillende culturele instellingen in Europa eren de kunstenaar met bijzondere tentoonstellingen en evenementen rond het thema 125 jaar inspiratie.

Als eerbetoon is in Etten-Leur een 12 meter hoge en circa 10 meter lange wand van het gemeentehuis voorzien van een giga full color afbeelding (oppervlak circa 120m²). Deze decoratie van de gevel, waarin Ettense schetsen en tekeningen van Van Gogh gecombineerd zijn met een groot zelfportret, is van gevelrenovatie tot aan realisatie uitgevoerd door Erkend Signbedrijf Neggers Reclame uit Etten-Leur. Bij het ontwerp en de productie van de enorme afbeelding is voor een print-to-plate techniek gekozen. Daarbij wordt het ontwerp rechtstreeks met full color printtechnieken op plaatmateriaal aangebracht. Een techniek die garant staat voor een lange levensduur. Dat past bij het oorspronkelijke plan om deze geveldecoratie de komende jaren te positioneren als een bezienswaardigheid voor inwoners, bezoekers en toeristen.

Etten-Leur

Waarom in Etten-Leur zo’n grote wanddecoratie ter nagedachtenis van Vincent van Gogh? Het was daar waar Vincent in 1881 het besluit nam om kunstenaar te worden. Na een reeks omzwervingen zou Vincent op 28 jarige leeftijd terugkeren naar Etten, de gemeenschap waar zijn vader dominee was.

Voor degenen die toch een ronde aan het maken zijn. Vlak naast het gemeentehuis staat de Van Gogh Kerk, waar aan de hand van een achttal thema’s het hele verhaal van Vincent van Gogh’s Ettense periode wordt verteld: met kleurrijke impressies op de raampartijen, informatiepanelen, vitrines én in de klokkentoren de tijdlijn van Van Gogh uitgebeeld.

Vincent van Gogh werd beroemd om zijn schildertechniek. Niemand had ooit op die manier geschilderd en dat maakt zijn werk heel bijzonder. Tijdens zijn korte leven was Vincent onbekend, ongelukkig en arm. Zijn schilderijen zijn nu wereld beroemd en hangen overal.

 

Muurprint als eerbetoon aan van Gogh


Anderen lazen ook

SI'BON

Online Print trends 2018

Een interessant event dat wij graag onder de aandacht brengen, is het Benelux Online Print Event op 31 mei in Brussel. Het evenement, dat wordt georganiseerd door het VIGC en gesponsord door Canon, biedt een unieke kans om de Online Print trends van 2018 te ontdekken. De organisator verwacht deelnemers uit Nederland, Vlaanderen, Wallonië en Luxemburg. Het Atomium in Brussel zal het decor vormen voor dit nieuwe VIGC evenement, waar, na het dagprogramma (en voor het VIP diner), de tijdelijke tentoonstelling ‘Atomium meets Surrealism’ van de Belgische kunstenaar René Magritte kan worden bezocht. Het diner is overigens letterlijk ‘in the sky’ met een prachtig uitzicht over Brussel. Inschrijven kan via  de website en wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt.

Lees meer 26 april 2018 | 8:57
SI'BON

Digital Signage in de belangstelling

De workshop die Ultro International samen met SI’BON begin april organiseerde kende een grote belangstelling. Zelden komt het voor dat de organisatie geconfronteerd wordt met een overvloed aan inschrijvingen. Kennelijk gaat digital signage nu leven bij de signbedrijven. Aangesloten leverancier Ultro haakt hier goed op in door een voor het signbedrijf laagdrempelig systeem te introduceren en de aftrap te geven met een workshop. Dat de signbedrijven ook digital signage mogen omarmen.

Lees meer 26 april 2018 | 8:38
SI'BON

Winnaar Innovation Print Award

Foto: Wouter Mooij, Eisma. Dinsdag 17 april vond tijdens de beurs Pure Digital de uitreiking van de Innovation Print Award 2018 plaats, een initiatief van SI’BON. De aangesloten bedrijven konden zich hiervoor inschrijven en uiteindelijk zijn er drie bedrijven genomineerd: Dekalu uit Winterswijk met Kunst in het Mondriaanmuseum, Dr. Sticker in Roosendaal met Squid raamdecoratie op basis van textiel en JA! Reclame gevestigd in Valkenswaard met de ombouw van een bedrijfskantine. Uit de drie genomineerden werd uiteindelijk door de beursorganisator van Pure Digital het project Ombouw Bedrijfskantine gekozen omdat in dit project heel geraffineerd meerdere printvormen zijn gebruikt waaronder ook textielprinting voor de zitbanken. Een nog jonge decoratietechniek die nog maar weinig wordt toegepa...

Lees meer 26 april 2018 | 8:07
Bekijk meer nieuws