17 november 2015

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1174x

Signproject van de maand november 2015: Eerbetoon van Gogh

Eerbetoon aan van Gogh

Elke maand zetten wij een signproject van een van de erkende signbedrijven in de spotlights door het prominent op de website te plaatsen. Deze maand is dat de geveldecoratie van het gemeentehuis in Etten-Leur gerealiseerd door Neggers Reclame.

Het Signproject van de maand november staat dit keer in het teken van het Vincent van Gogh jaar. Op 29 juli 2015 was het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Verschillende culturele instellingen in Europa eren de kunstenaar met bijzondere tentoonstellingen en evenementen rond het thema 125 jaar inspiratie.

Als eerbetoon is in Etten-Leur een 12 meter hoge en circa 10 meter lange wand van het gemeentehuis voorzien van een giga full color afbeelding (oppervlak circa 120m²). Deze decoratie van de gevel, waarin Ettense schetsen en tekeningen van Van Gogh gecombineerd zijn met een groot zelfportret, is van gevelrenovatie tot aan realisatie uitgevoerd door Erkend Signbedrijf Neggers Reclame uit Etten-Leur. Bij het ontwerp en de productie van de enorme afbeelding is voor een print-to-plate techniek gekozen. Daarbij wordt het ontwerp rechtstreeks met full color printtechnieken op plaatmateriaal aangebracht. Een techniek die garant staat voor een lange levensduur. Dat past bij het oorspronkelijke plan om deze geveldecoratie de komende jaren te positioneren als een bezienswaardigheid voor inwoners, bezoekers en toeristen.

Etten-Leur

Waarom in Etten-Leur zo’n grote wanddecoratie ter nagedachtenis van Vincent van Gogh? Het was daar waar Vincent in 1881 het besluit nam om kunstenaar te worden. Na een reeks omzwervingen zou Vincent op 28 jarige leeftijd terugkeren naar Etten, de gemeenschap waar zijn vader dominee was.

Voor degenen die toch een ronde aan het maken zijn. Vlak naast het gemeentehuis staat de Van Gogh Kerk, waar aan de hand van een achttal thema’s het hele verhaal van Vincent van Gogh’s Ettense periode wordt verteld: met kleurrijke impressies op de raampartijen, informatiepanelen, vitrines én in de klokkentoren de tijdlijn van Van Gogh uitgebeeld.

Vincent van Gogh werd beroemd om zijn schildertechniek. Niemand had ooit op die manier geschilderd en dat maakt zijn werk heel bijzonder. Tijdens zijn korte leven was Vincent onbekend, ongelukkig en arm. Zijn schilderijen zijn nu wereld beroemd en hangen overal.

 

Muurprint als eerbetoon aan van Gogh


Anderen lazen ook

SI'BON

Q8 tankpas met korting voor aangesloten bedrijven

In september van dit jaar hebben wij een enquête uitgezet onder de aangesloten bedrijven om te zien of er belangstelling is voor een tankpas van Q8/Tango waardoor met een hoge korting kwalitatief hoogwaardige brandstof kan worden getankt bij stations in Nederland en België van Tango, Q8, OK, Sakko en Texaco. Het aantal aanmeldingen vanuit de aangesloten signbedrijven voor zo’n tankpas heeft een dermate omvang, dat oliemaatschappij Q8 alle aangesloten bedrijven bij SI’BON zo’n tankpas wil aanbieden. Deze korting geldt altijd en overal, ook langs de snelweg. Daar is dus het meeste voordeel te behalen. De tankpas is gratis en men betaalt elke twee weken (per automatische incasso) alleen de brandstof die men heeft getankt, dus achteraf. Hiermee verkrijgt men automatisch een beheer- en ...

Lees meer 20 december 2018 | 16:37
SI'BON

Meeting bij Roland DG

Het grensevent voor de aangesloten bedrijven in België en Zuid Nederland werd gekenmerkt door een goede informele sfeer. Dat was duidelijk af te leiden aan het late tijdstip waarop de deelnemers het pand van Roland DG Benelux verlieten, de klok sloeg bijna twaalf uur, terwijl de meeting om 17.30 uur begon. Het was typerend voor de goede sfeer waarin Roland ons ontving, mede het gevolg van de prettige kantooromgeving en de bijzonder fraai ingerichte showroom met XL printers, plotters, 3D printers en graveermachines. Niet in de allerlaatste plaats door de geweldige catering. Een welkome aanvulling op het programma was de spreekbeurt van Willem van Veenendaal over niet alleen het product, maar ook hoe het eigen bedrijf te verkopen. Hoe krijgen wij de beschikking over een mooie bedrijfspresen...

Lees meer 20 december 2018 | 16:33
SI'BON

Studiereis Las Vegas

In 2019 staat de studiereis naar Las Vegas weer op het programma. Een trip naar dé lichtreclamestad, een paradijs van schitterende casino’s in combinatie met een bezoek aan het grootste signbedrijf van Amerika. Voor elke signmaker een aanrader. De aankondiging met inschrijfformulier wordt in de volgende nieuwsbrief opgenomen, maar voor de belangstellenden, reserveer nu alvast in de agenda: van 21 tot en met 29 april naar Las Vegas met SI’BON.

Lees meer 20 december 2018 | 16:22
Bekijk meer nieuws