17 november 2015

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1144x

Signproject van de maand november 2015: Eerbetoon van Gogh

Eerbetoon aan van Gogh

Elke maand zetten wij een signproject van een van de erkende signbedrijven in de spotlights door het prominent op de website te plaatsen. Deze maand is dat de geveldecoratie van het gemeentehuis in Etten-Leur gerealiseerd door Neggers Reclame.

Het Signproject van de maand november staat dit keer in het teken van het Vincent van Gogh jaar. Op 29 juli 2015 was het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Verschillende culturele instellingen in Europa eren de kunstenaar met bijzondere tentoonstellingen en evenementen rond het thema 125 jaar inspiratie.

Als eerbetoon is in Etten-Leur een 12 meter hoge en circa 10 meter lange wand van het gemeentehuis voorzien van een giga full color afbeelding (oppervlak circa 120m²). Deze decoratie van de gevel, waarin Ettense schetsen en tekeningen van Van Gogh gecombineerd zijn met een groot zelfportret, is van gevelrenovatie tot aan realisatie uitgevoerd door Erkend Signbedrijf Neggers Reclame uit Etten-Leur. Bij het ontwerp en de productie van de enorme afbeelding is voor een print-to-plate techniek gekozen. Daarbij wordt het ontwerp rechtstreeks met full color printtechnieken op plaatmateriaal aangebracht. Een techniek die garant staat voor een lange levensduur. Dat past bij het oorspronkelijke plan om deze geveldecoratie de komende jaren te positioneren als een bezienswaardigheid voor inwoners, bezoekers en toeristen.

Etten-Leur

Waarom in Etten-Leur zo’n grote wanddecoratie ter nagedachtenis van Vincent van Gogh? Het was daar waar Vincent in 1881 het besluit nam om kunstenaar te worden. Na een reeks omzwervingen zou Vincent op 28 jarige leeftijd terugkeren naar Etten, de gemeenschap waar zijn vader dominee was.

Voor degenen die toch een ronde aan het maken zijn. Vlak naast het gemeentehuis staat de Van Gogh Kerk, waar aan de hand van een achttal thema’s het hele verhaal van Vincent van Gogh’s Ettense periode wordt verteld: met kleurrijke impressies op de raampartijen, informatiepanelen, vitrines én in de klokkentoren de tijdlijn van Van Gogh uitgebeeld.

Vincent van Gogh werd beroemd om zijn schildertechniek. Niemand had ooit op die manier geschilderd en dat maakt zijn werk heel bijzonder. Tijdens zijn korte leven was Vincent onbekend, ongelukkig en arm. Zijn schilderijen zijn nu wereld beroemd en hangen overal.

 

Muurprint als eerbetoon aan van Gogh


Anderen lazen ook

Krachtenbundeling Free-D-Sign en TS Wayfinding Group freedsign

Samen (nóg) sterk(er)

Samen nóg sterker staan, dat is het doel van de samenwerking tussen Free-D-Sign en TS Wayfinding Group. Met ingang van 1 november bundelen de signbedrijven hun krachten als het gaat om parkeren en bewegwijzering. Alles onder één dak, alles in eigen huis. Dat is het devies.  “De combinatie van onze bedrijven maakt dat we op het gebied van ‘wayfinding’ het volledige pakket aan de klanten aanbieden. De jarenlange ervaring als het gaat om het geven van maatwerk advies aan de ene kant, en het zelf alles kunnen produceren en monteren aan de andere kant, dat is de gebundelde kracht. 100% full-service voor de klanten. Daar staan we voor, ” licht Free-D-Sign eigenaar Raymond Zutt toe. “Het geheel is meer dan de som der delen,” vult Thijs Sepers (TSWG) aan. “Met Free-D-Sign hal...

Lees meer 7 november 2018 | 9:23
SI'BON

Sign2Com in de lift

De vakbeurs Sign2Com in Kortrijk werd dit jaar van 16 tot en met 18 september georganiseerd. Een tweejaarlijkse Belgische expo voor Visuele Communicatie met een sterk accent op sign. Een vakbeurs die er al jaren is en dit jaar beduidend in de lift zat, getuige meer exposanten, mooiere stands en uiteindelijk ook meer bezoekers. SI’BON heeft met een eigen stand gezicht gegeven aan de Belgische organisatie voor signbedrijven, want inmiddels vertegenwoordigen wij bij onze zuiderburen een 26-tal erkende signbedrijven.

Lees meer 22 oktober 2018 | 8:04
SI'BON

Seminar Led en Beleving

Het seminar Led en Beleving kende een bijzonder goede opkomst. Veel signmakers waren blijkbaar geïnteresseerd in het fenomeen licht. Begrijpelijk, want het schept mogelijkheden om meer beleving in een ruimte te creëren, zeker in combinatie met het aanbrengen van visuals. Naast spreker Marnix van Twist van ClearyLed, die de toehoorders meenam in de bouw van de nieuwe KPN (superlicht)winkelformule, triggerden twee lichtontwerpers de aanwezigen over licht en het effect van licht. Deze twee heren bevestigden dat er een tendens in de architectuur is naar verdere integratie van interieur, verlichting en signing. Lichtontwerp, kleurontwerp en schaduwontwerp blijken zelfs onlosmakelijk met elkaar verbonden. Signbedrijven zouden op dit vlak een veel grotere rol kunnen spelen, maar daar is wel ken...

Lees meer 22 oktober 2018 | 7:35
Bekijk meer nieuws