17 november 2015

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1105x

Signproject van de maand november 2015: Eerbetoon van Gogh

Eerbetoon aan van Gogh

Elke maand zetten wij een signproject van een van de erkende signbedrijven in de spotlights door het prominent op de website te plaatsen. Deze maand is dat de geveldecoratie van het gemeentehuis in Etten-Leur gerealiseerd door Neggers Reclame.

Het Signproject van de maand november staat dit keer in het teken van het Vincent van Gogh jaar. Op 29 juli 2015 was het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Verschillende culturele instellingen in Europa eren de kunstenaar met bijzondere tentoonstellingen en evenementen rond het thema 125 jaar inspiratie.

Als eerbetoon is in Etten-Leur een 12 meter hoge en circa 10 meter lange wand van het gemeentehuis voorzien van een giga full color afbeelding (oppervlak circa 120m²). Deze decoratie van de gevel, waarin Ettense schetsen en tekeningen van Van Gogh gecombineerd zijn met een groot zelfportret, is van gevelrenovatie tot aan realisatie uitgevoerd door Erkend Signbedrijf Neggers Reclame uit Etten-Leur. Bij het ontwerp en de productie van de enorme afbeelding is voor een print-to-plate techniek gekozen. Daarbij wordt het ontwerp rechtstreeks met full color printtechnieken op plaatmateriaal aangebracht. Een techniek die garant staat voor een lange levensduur. Dat past bij het oorspronkelijke plan om deze geveldecoratie de komende jaren te positioneren als een bezienswaardigheid voor inwoners, bezoekers en toeristen.

Etten-Leur

Waarom in Etten-Leur zo’n grote wanddecoratie ter nagedachtenis van Vincent van Gogh? Het was daar waar Vincent in 1881 het besluit nam om kunstenaar te worden. Na een reeks omzwervingen zou Vincent op 28 jarige leeftijd terugkeren naar Etten, de gemeenschap waar zijn vader dominee was.

Voor degenen die toch een ronde aan het maken zijn. Vlak naast het gemeentehuis staat de Van Gogh Kerk, waar aan de hand van een achttal thema’s het hele verhaal van Vincent van Gogh’s Ettense periode wordt verteld: met kleurrijke impressies op de raampartijen, informatiepanelen, vitrines én in de klokkentoren de tijdlijn van Van Gogh uitgebeeld.

Vincent van Gogh werd beroemd om zijn schildertechniek. Niemand had ooit op die manier geschilderd en dat maakt zijn werk heel bijzonder. Tijdens zijn korte leven was Vincent onbekend, ongelukkig en arm. Zijn schilderijen zijn nu wereld beroemd en hangen overal.

 

Muurprint als eerbetoon aan van Gogh


Anderen lazen ook

SI'BON

Probo Festival

Met zo’n duizend bezoekers die naar Dokkum waren gereisd, is het Probo Festival het grootste in-home-event in onze sector. De bezoekers konden kennismaken met de recente uitbreidingen van machinepark, equipment, bedrijfshallen en kantoorgebouwen. Centraal stonden trends en innovaties voor printing op het programma, wat door meerdere toeleveranciers werd ondersteund met presentaties van nieuwe materialen.

Lees meer 4 juli 2018 | 10:27
SI'BON

KLM sponsort studiereis HEXIS

De studiereis die HEXIS samen met SI’BON in juni organiseerde, was bij aanvang al een bijzonder aanbod. Een fabrieksbezoek naar de productiefaciliteiten en ontwikkelcentra in Frontignan met enkele dagen cultuur snuiven in de omgeving van Montpellier en Sète zonder verblijfskosten (waren voor rekening van HEXIS Nederland en Frankrijk), wordt zelden gepresenteerd. De groep van 15 man heeft er niet alleen van genoten, maar was bovendien enorm onder de indruk van de technisch hoogstaande en geperfectioneerde wijze waarop HEXIS haar zelfklevende folies ontwikkelt en fabriceert. Een extra dag verblijf in Frankrijk werd er gratis aan toegevoegd omdat een staking van de Franse luchtverkeersautoriteiten de vlucht terug met een dag opschortte. Luchtvaartmaatschappij KLM bood hiervoor een kostenre...

Lees meer 4 juli 2018 | 10:11
SI'BON

Actie opleidingen Riwal

Riwal bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom biedt Riwal de bij SI’BON aangesloten bedrijven een korting aan op een aantal opleidingen.  Op het afgesloten deel van de website wordt meer informatie vermeld over deze kortingsactie. Let op: Deze actie loopt t/m 31 augustus 2018! SI’BON heeft een collectief contract met Riwal op grond waarvan de aangesloten signbedrijven tegen aantrekkelijke tarieven hoogwerkers kunnen huren. Meer informatie hierover kan verkregen worden bij het secretariaat.

Lees meer 20 juni 2018 | 10:47
Bekijk meer nieuws