6 juni 2016

Leestijd: 3 min | Bekeken: 895x

Signproject van de maand juni 2016: Giro d’Italia

De Giro d’Italia

De Grande Partenza, het begin van de Ronde van Italië – beter bekend als de Giro – was dit jaar in Nederland. In de provincie Gelderland konden de inwoners zich eraan vergapen en zij werden daar tijdig op gewezen door onder meer de billboards – mobiel en vast – van het Erkend Signbedrijf Bordbusters uit het Gelderse Huissen.

“De Giro is een heel mooi, aansprekend evenement, dat zelden op je pad komt”

Op vrijdag 6 mei werd het startschot voor de Giro 2016 zelf gelost. Voor die dag stond in Apeldoorn een individuele tijdrit van 9,8 kilometer gepland, die op het lijf geschreven was van de Nederlandse vedette Tom Dumoulin. Een dag later ging het kriskras door Gelderland van Arnhem naar Nijmegen en op zondag ging het peloton in omgekeerde richting.

Warm maken

De regio in Gelderland werd al vanaf 11 april warm gemaakt voor de Italiaanse ronde. Het signbedrijf is die voorafgaande periode druk in de weer geweest met het ontwerpen, fabriceren en plaatsen van mobiele en vaste billboards waarop de sponsors van de Giro prijkten.

Voor Bordbusters – dat bijvoorbeeld ook met haar mobiele billboards de informatievoorziening van de provincie verzorgt – is het niet de eerste keer dat het participeert in een wielerronde. Bij de start van de Giro in Amsterdam, een aantal jaren geleden, was Bordbusters ook al van de partij.

Exclusieve overeenkomst

Bordbusters tekende een overeenkomst als preferred supplier bij de Gelderse organisatie van de Giro d’Italia. “Wij leveren exclusief alle billboards van de Giro in Nederland, vaste en mobiele reclameborden, van drie bij vier meter, met een totale hoogte van vijf meter. Binnen ons assortiment vallen ook grotere borden met een afmeting tot wel 48 vierkante meter, dat heeft echt een grote attentiewaarde. Daarnaast heeft Bordbusters de nodige auto’s voor de reclamekaravaan van reclame voorzien (gewrapt) en ook werden diverse tribunes en hospitality-ruimten voorzien van reclame-uitingen.

“Je bent een maand zichtbaar op een mooie plek langs de route tijdens een uniek evenement”.

Normaal heeft Bordbusters circa 2200 borden door heel Nederland staan. Bij de Giro waren dat er 120 meer. De klanten voor de borden komen ofwel via de organisatie van de Giro, of meldden zich rechtstreeks tot het signbedrijf. Men kon dan reclameruimte kopen op een van de borden en was een maand zichtbaar op een mooie plek langs de route tijdens een uniek evenement. Een vernieuwend concept om het op zo’n grote schaal vorm te geven.

Erkend Signbedrijf Bordbusters heeft toch al wat met innovaties. Het koppelt op verzoek bijvoorbeeld ook camera’s aan de borden. Dit voor verschillende doeleinden. “Ze werken op zonne- en windenergie. Je kunt ze bijvoorbeeld laten plaatsen uit het oogpunt van beveiliging en bewaking. Ook ondersteunt Bordbusters de Giro Gelderland met het afdekken van de wildroosters. Deze obstakels komen de renners onderweg tegen en vormen een potentieel valgevaar.”

Spin-off

Directeur Heijting van Bordbusters zegt de klus met de Giro d’Italia te hebben opgepikt voor het vergroten van het netwerk en de uitstraling van het bedrijf. “We hopen wel op een spin-off. We kijken graag naar de toekomst. We zitten nu al in landen als Duitsland, België, Frankrijk en Engeland. We hebben de ambitie om zulke klussen in meer landen op te pikken, Italië zou dan ook mooi zijn.”

 


Anderen lazen ook

SI'BON

Online Print trends 2018

Een interessant event dat wij graag onder de aandacht brengen, is het Benelux Online Print Event op 31 mei in Brussel. Het evenement, dat wordt georganiseerd door het VIGC en gesponsord door Canon, biedt een unieke kans om de Online Print trends van 2018 te ontdekken. De organisator verwacht deelnemers uit Nederland, Vlaanderen, Wallonië en Luxemburg. Het Atomium in Brussel zal het decor vormen voor dit nieuwe VIGC evenement, waar, na het dagprogramma (en voor het VIP diner), de tijdelijke tentoonstelling ‘Atomium meets Surrealism’ van de Belgische kunstenaar René Magritte kan worden bezocht. Het diner is overigens letterlijk ‘in the sky’ met een prachtig uitzicht over Brussel. Inschrijven kan via  de website en wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt.

Lees meer 26 april 2018 | 8:57
SI'BON

Digital Signage in de belangstelling

De workshop die Ultro International samen met SI’BON begin april organiseerde kende een grote belangstelling. Zelden komt het voor dat de organisatie geconfronteerd wordt met een overvloed aan inschrijvingen. Kennelijk gaat digital signage nu leven bij de signbedrijven. Aangesloten leverancier Ultro haakt hier goed op in door een voor het signbedrijf laagdrempelig systeem te introduceren en de aftrap te geven met een workshop. Dat de signbedrijven ook digital signage mogen omarmen.

Lees meer 26 april 2018 | 8:38
SI'BON

Winnaar Innovation Print Award

Foto: Wouter Mooij, Eisma. Dinsdag 17 april vond tijdens de beurs Pure Digital de uitreiking van de Innovation Print Award 2018 plaats, een initiatief van SI’BON. De aangesloten bedrijven konden zich hiervoor inschrijven en uiteindelijk zijn er drie bedrijven genomineerd: Dekalu uit Winterswijk met Kunst in het Mondriaanmuseum, Dr. Sticker in Roosendaal met Squid raamdecoratie op basis van textiel en JA! Reclame gevestigd in Valkenswaard met de ombouw van een bedrijfskantine. Uit de drie genomineerden werd uiteindelijk door de beursorganisator van Pure Digital het project Ombouw Bedrijfskantine gekozen omdat in dit project heel geraffineerd meerdere printvormen zijn gebruikt waaronder ook textielprinting voor de zitbanken. Een nog jonge decoratietechniek die nog maar weinig wordt toegepa...

Lees meer 26 april 2018 | 8:07
Bekijk meer nieuws