27 januari 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1083x

Signproject van de maand januari 2016: Het nieuwe werken

‘Het nieuwe werken’

Voor de maand januari zetten wij de herinrichting van het gemeentehuis in Ede, gerealiseerd door Erkend Signbedrijf Promotor in Deventer, als ‘Project van de Maand’ op de website. In Ede heeft de gemeente bij de introductie van ”Het Nieuwe Werken” het raadhuis laten herinrichten. Promotor mocht met ruim 250 m² Airtex de diverse ruimten van ‘toegepaste kunst’ voorzien. Een mooi project dat niet alleen een grote opdracht aan printwerk opgeleverd heeft, maar ook meer bekendheid met het werk van het signbedrijf.

Bij de gemeente Ede is “Het Nieuwe Werken” ingevoerd. Naast interne reorganisatie en forse verbouwingen is er ook veel signing toegepast om het plaatje compleet te krijgen.

Het idee van “Het Nieuwe Werken” was ontstaan uit ruimtegebrek waarna mogelijke bezuinigingen de gemeente zouden doen besluiten er eerder over na te denken. Al snel verlegde de focus zich naar cultuurverandering en nieuwe vormen van leiderschap. In de organisatie was er een breed besef dat de gemeente in een dynamische samenleving slagvaardiger moet gaan opereren en dat een sterk hiërarchische organisatie daar niet bij past. De koppeling tussen de benodigde slagvaardigheid en “Het Nieuwe Werken” werd toen snel gelegd. “Het Nieuwe Werken” werd daarmee integraal onderdeel van de ingezette reorganisatie.

Flexibele werkplekken

De verbouwing heeft gezorgd voor veel grote ruimten en flexibele werkplekken. En de groot formaat prints op de muren creëren een prettiger werkklimaat. De prints laten de veelzijdigheid van de gemeente Ede zien met afbeeldingen gebaseerd op drie thema’s: de groene omgeving van Ede, cultuur en infrastructuur en industrie.

Daarnaast dienen de prints als herkenningstekens. De ruimten zijn genoemd naar de ontwerpen op de wand, waarmee deze een soort indirecte bewegwijzering zijn geworden.

De afbeeldingen op de wanden zijn groot formaat prints op Airtex, een synthetisch behang met een canvasachtige structuur. Het is een duurzaam en veilig materiaal door de vocht- en brandwerende coating. Met Airtex kunnen visuals van zo’n 5 meter hoog en wel 100 meter ‘breed’ worden geprint: hiermee kan een hele wand dus naadloos worden behangen.

Voorafgaand aan “Het Nieuwe Werken” heeft men een e-monitor onder de werknemers uitgezet om zo een beeld te krijgen van hoe men aankijkt tegen onderdelen van “Het Nieuwe Werken”. Vervolgens is een leertraject over output gericht werken uitgezet en daarna zijn flexibele plekken ingericht. De invoering begon met een pilot voor 150 van de 800 medewerkers en breidde zich langzaam uit.

“Het Nieuwe Werken” werd in twee fasen ingevoerd. Eerst werd binnen de setting van het gemeentehuis flexibel gewerkt. Alle vaste werkplekken zijn verdwenen. Een medewerker kiest afhankelijk van zijn werkzaamheden een concentratie-, een semi-concentratie-, of een samenwerkplek. De volgende fase is de invoering van het werken onafhankelijk van plaats en tijd, ook buiten het gemeentehuis.

De ervaring tot nu toe is dat “Het Nieuwe Werken”, met deze nieuwe vormen van samenwerking en een meer ondersteunende rol van de leidinggevende, de oude hiërarchie doorbreekt.

 

Muurfolie gebruikt in kantoor


Anderen lazen ook

3tac

3Tac behaalt wederom hoogste niveau VCA, NEN-EN-ISO en MVO3!

“Duurzaamheid is geen begrip, het is een mindset” Dat klinkt natuurlijk fantastisch maar er daadwerkelijk naar handelen is de volgende stap. Bij 3TAC B.V. voelen we dit al jaren en zetten we stap na stap richting een duurzame, veilige, gezonde en maatschappelijk verantwoorde toekomst. Dit doen we niet zonder resultaat: met trots kunnen we melden dat we ook dit jaar weer op het hoogste niveau onze VCA, NEN-EN-ISO en MVO3 certificaten hebben behaald! Wilt u weten wat we voor u kunnen doen op het gebied van duurzame lichtreclame? Neem dan contact met ons op: | 0412-628862 | info@3tac.nl | http://www.3tac.nl| Maaskade 5 , 5347 KD  Oss  

Lees meer 17 september 2018 | 10:10
Free-d-sign ontvangt Avery certificaat freedsign

Free-D-Sign staat aan de top!

Sinds afgelopen week mag Free-D-Sign uit Warmenhuizen zichzelf officieel ‘Avery Dennison Specialist Converter’ noemen. Eigenaar Raymond Zutt legt uit wat het belang hiervan is voor zijn bedrijf en waarom hij en zijn team apetrots zijn op dit behaalde certificaat. Eén van de 2000 “Van de ruim 2000 signbedrijven in Nederland, zijn er maar zes met dit certificaat. En daarvan zijn wij er nu één. Elke dag weer werken we met zijn allen aan het leveren van de hoogste kwaliteit. Het getuigschrift is het bewijs naar onze klanten dat wij dat ook inderdaad dóen.” Om eindgebruikers de volle zekerheid te bieden dat zij op de beste service én een superieure afwerking kunnen rekenen, is folie producent Avery Dennison gestart met dit programma. Kwaliteitsproeven Wereldwijd bezoeken zij signbe...

Lees meer 17 september 2018 | 8:06
SI'BON

3 LogiQ tekent samenwerkingsovereenkomst met SI’BON

Tijdens de eerste beursdag van Sign2Com in Kortrijk heeft Distributeur 3 LogiQ, gevestigd in Gent, een samenwerkingsovereenkomst als Aangesloten Leverancier van SI’BON getekend. 3LogiQ is specialist in hardware en software op het gebied van grootformaat printers en afwerkingsapparatuur. De focus in hardware ligt op Mutoh en Summa. Voor software ligt dit op Caldera, Flexisign en Easysign. SI’BON telt inmiddels ruim 35 aangesloten bedrijven in België, die er samen met SI’BON voor zorgen dat de signbranche in België naar een hoger plan getild wordt.  

Lees meer 17 september 2018 | 7:23
Bekijk meer nieuws