27 januari 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1117x

Signproject van de maand januari 2016: Het nieuwe werken

‘Het nieuwe werken’

Voor de maand januari zetten wij de herinrichting van het gemeentehuis in Ede, gerealiseerd door Erkend Signbedrijf Promotor in Deventer, als ‘Project van de Maand’ op de website. In Ede heeft de gemeente bij de introductie van ”Het Nieuwe Werken” het raadhuis laten herinrichten. Promotor mocht met ruim 250 m² Airtex de diverse ruimten van ‘toegepaste kunst’ voorzien. Een mooi project dat niet alleen een grote opdracht aan printwerk opgeleverd heeft, maar ook meer bekendheid met het werk van het signbedrijf.

Bij de gemeente Ede is “Het Nieuwe Werken” ingevoerd. Naast interne reorganisatie en forse verbouwingen is er ook veel signing toegepast om het plaatje compleet te krijgen.

Het idee van “Het Nieuwe Werken” was ontstaan uit ruimtegebrek waarna mogelijke bezuinigingen de gemeente zouden doen besluiten er eerder over na te denken. Al snel verlegde de focus zich naar cultuurverandering en nieuwe vormen van leiderschap. In de organisatie was er een breed besef dat de gemeente in een dynamische samenleving slagvaardiger moet gaan opereren en dat een sterk hiërarchische organisatie daar niet bij past. De koppeling tussen de benodigde slagvaardigheid en “Het Nieuwe Werken” werd toen snel gelegd. “Het Nieuwe Werken” werd daarmee integraal onderdeel van de ingezette reorganisatie.

Flexibele werkplekken

De verbouwing heeft gezorgd voor veel grote ruimten en flexibele werkplekken. En de groot formaat prints op de muren creëren een prettiger werkklimaat. De prints laten de veelzijdigheid van de gemeente Ede zien met afbeeldingen gebaseerd op drie thema’s: de groene omgeving van Ede, cultuur en infrastructuur en industrie.

Daarnaast dienen de prints als herkenningstekens. De ruimten zijn genoemd naar de ontwerpen op de wand, waarmee deze een soort indirecte bewegwijzering zijn geworden.

De afbeeldingen op de wanden zijn groot formaat prints op Airtex, een synthetisch behang met een canvasachtige structuur. Het is een duurzaam en veilig materiaal door de vocht- en brandwerende coating. Met Airtex kunnen visuals van zo’n 5 meter hoog en wel 100 meter ‘breed’ worden geprint: hiermee kan een hele wand dus naadloos worden behangen.

Voorafgaand aan “Het Nieuwe Werken” heeft men een e-monitor onder de werknemers uitgezet om zo een beeld te krijgen van hoe men aankijkt tegen onderdelen van “Het Nieuwe Werken”. Vervolgens is een leertraject over output gericht werken uitgezet en daarna zijn flexibele plekken ingericht. De invoering begon met een pilot voor 150 van de 800 medewerkers en breidde zich langzaam uit.

“Het Nieuwe Werken” werd in twee fasen ingevoerd. Eerst werd binnen de setting van het gemeentehuis flexibel gewerkt. Alle vaste werkplekken zijn verdwenen. Een medewerker kiest afhankelijk van zijn werkzaamheden een concentratie-, een semi-concentratie-, of een samenwerkplek. De volgende fase is de invoering van het werken onafhankelijk van plaats en tijd, ook buiten het gemeentehuis.

De ervaring tot nu toe is dat “Het Nieuwe Werken”, met deze nieuwe vormen van samenwerking en een meer ondersteunende rol van de leidinggevende, de oude hiërarchie doorbreekt.

 

Muurfolie gebruikt in kantoor


Anderen lazen ook

SI'BON

Kartevent

Ruim 100 enthousiastelingen zouden voor de SI’BON Kart Challenge naar de kartbaan van Coronel in Huizen reizen om daar in een ongedwongen ‘sign sfeer’ een avondje met veel mensen uit de signbranche door te brengen. Het event was georganiseerd rondom een endurance race van 2,5 uur. Veertien teams waren continue op de baan en streden om de felbegeerde bokaal. De meeste teams waren samengesteld waardoor willekeurige signmakers en leveranciers plotseling elkaars teamgenoot werden. Het maakte allemaal niets uit, op de avond werd er door alle teams enthousiast gestreden of het nu voor de 2e of de 12e plaats op eindlijst was. Mooi te zien hoe een eenvoudige wedstrijd zo’n grote saamhorigheid creëert.

Lees meer 5 december 2018 | 11:32
SI'BON

Ziektekostenverzekering 2019

Zorgverzekeraar Delta Lloyd is opgegaan in Nationale Nederlanden en dat blijkt interessante voordelen voor het collectief te hebben. Helaas is ook voor het collectief van SI’BON de basispremie met 8 euro omhoog gegaan, maar alle aanvullende verzekeringspakketten zijn in premie verlaagd als gevolg van een hogere collectieve korting. Onze collectieve zorgverzekering behoort tot het topsegment qua dekking en is zeer snel als het om uitbetalen gaat. Er zijn veel afspraken met zorgverzekeraars in de regio en als men zelf een nota moet indienen, dan wordt meestal binnen enkele dagen betaald. Op het afgesloten deel van de website leest men er alles over.

Lees meer 5 december 2018 | 11:29
SI'BON

Cursus raamfolie/switchfolie

Aangesloten leverancier Glasfolie Suncontrol organiseert op 13 februari 2019 een cursus raamfolie met daarin speciale aandacht voor de recent geïntroduceerde switchfolie. Het laatste is een uniek product waarmee ramen met een elektrische schakelaar van volledig transparant omgezet kunnen worden naar volledig mat. Hoe gaan we daar technisch mee om en waar liggen de accenten bij verkoop. Noteer alvast de datum in de agenda, in de volgende nieuwsbrief volgt het dagprogramma met het inschrijfformulier.

Lees meer 5 december 2018 | 11:20
Bekijk meer nieuws