27 januari 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1156x

Signproject van de maand januari 2016: Het nieuwe werken

‘Het nieuwe werken’

Voor de maand januari zetten wij de herinrichting van het gemeentehuis in Ede, gerealiseerd door Erkend Signbedrijf Promotor in Deventer, als ‘Project van de Maand’ op de website. In Ede heeft de gemeente bij de introductie van ”Het Nieuwe Werken” het raadhuis laten herinrichten. Promotor mocht met ruim 250 m² Airtex de diverse ruimten van ‘toegepaste kunst’ voorzien. Een mooi project dat niet alleen een grote opdracht aan printwerk opgeleverd heeft, maar ook meer bekendheid met het werk van het signbedrijf.

Bij de gemeente Ede is “Het Nieuwe Werken” ingevoerd. Naast interne reorganisatie en forse verbouwingen is er ook veel signing toegepast om het plaatje compleet te krijgen.

Het idee van “Het Nieuwe Werken” was ontstaan uit ruimtegebrek waarna mogelijke bezuinigingen de gemeente zouden doen besluiten er eerder over na te denken. Al snel verlegde de focus zich naar cultuurverandering en nieuwe vormen van leiderschap. In de organisatie was er een breed besef dat de gemeente in een dynamische samenleving slagvaardiger moet gaan opereren en dat een sterk hiërarchische organisatie daar niet bij past. De koppeling tussen de benodigde slagvaardigheid en “Het Nieuwe Werken” werd toen snel gelegd. “Het Nieuwe Werken” werd daarmee integraal onderdeel van de ingezette reorganisatie.

Flexibele werkplekken

De verbouwing heeft gezorgd voor veel grote ruimten en flexibele werkplekken. En de groot formaat prints op de muren creëren een prettiger werkklimaat. De prints laten de veelzijdigheid van de gemeente Ede zien met afbeeldingen gebaseerd op drie thema’s: de groene omgeving van Ede, cultuur en infrastructuur en industrie.

Daarnaast dienen de prints als herkenningstekens. De ruimten zijn genoemd naar de ontwerpen op de wand, waarmee deze een soort indirecte bewegwijzering zijn geworden.

De afbeeldingen op de wanden zijn groot formaat prints op Airtex, een synthetisch behang met een canvasachtige structuur. Het is een duurzaam en veilig materiaal door de vocht- en brandwerende coating. Met Airtex kunnen visuals van zo’n 5 meter hoog en wel 100 meter ‘breed’ worden geprint: hiermee kan een hele wand dus naadloos worden behangen.

Voorafgaand aan “Het Nieuwe Werken” heeft men een e-monitor onder de werknemers uitgezet om zo een beeld te krijgen van hoe men aankijkt tegen onderdelen van “Het Nieuwe Werken”. Vervolgens is een leertraject over output gericht werken uitgezet en daarna zijn flexibele plekken ingericht. De invoering begon met een pilot voor 150 van de 800 medewerkers en breidde zich langzaam uit.

“Het Nieuwe Werken” werd in twee fasen ingevoerd. Eerst werd binnen de setting van het gemeentehuis flexibel gewerkt. Alle vaste werkplekken zijn verdwenen. Een medewerker kiest afhankelijk van zijn werkzaamheden een concentratie-, een semi-concentratie-, of een samenwerkplek. De volgende fase is de invoering van het werken onafhankelijk van plaats en tijd, ook buiten het gemeentehuis.

De ervaring tot nu toe is dat “Het Nieuwe Werken”, met deze nieuwe vormen van samenwerking en een meer ondersteunende rol van de leidinggevende, de oude hiërarchie doorbreekt.

 

Muurfolie gebruikt in kantoor


Anderen lazen ook

SI'BON

Meeting in België

In dit voorjaar organiseren wij weer een meeting voor de aangesloten bedrijven in België. Naar het voorbeeld van eerdere geslaagde events worden ook de signbedrijven uit de zuidelijke provincies van Nederland uitgenodigd. Reserveer daarom donderdag 11 april (eind van de dag en een groot deel van de avond) nu alvast in de agenda.

Lees meer 4 maart 2019 | 10:03
SI'BON

Studiereis Las Vegas

SI’BON organiseert van 22 tot en met 29 april weer een studiereis naar Las Vegas. Centraal staat het bezoek aan de International Sign Expo, een brede signbeurs waar grote fabrikanten en kleine toeleveranciers voor een sprankelend geheel zorgen. Ook zal een bezoek worden gebracht aan Yesco, een van de grootste lichtreclamebedrijven van Amerika. Deelnemers aan de reis krijgen een rondleiding op The Strip en worden in de gelegenheid gesteld alle themahotels met hun casino’s en entertainment van binnen te bekijken en te beleven. Ook staat een bezoek aan Freemont Street (spectaculaire licht- & geluidshow met ledtechniek op een 480 meter lange overkapping van het oude gokcentrum) op de agenda. Een interessante reis met aantrekkelijk vluchttijden, verblijf in een hotel direct gelegen aan ...

Lees meer 4 maart 2019 | 8:59
visserbuitenreclame

Nieuw bij VPS: Akoestische panelen

Verbeter de akoestiek van uw ruimte in stijl Met Akoestische panelen heb je nog meer mogelijkheden om de perfecte plek voor jouw klanten te realiseren. Goede akoestiek in kantoren en andere plekken waar veel geluid is, zorgt voor optimale productiviteit, motivatie en prestatie. Een ‘hard’ interieur heeft een lange nagalm en wekt irritatie en vermoeidheid op bij de mensen die in zo’n ruimte werken en zich verstaanbaar moeten maken. Een aangename akoestische omgeving vermindert stress en dit komt de concentratie ten goede. De Akoestische panelen helpen hierbij en creëren een prettige (werk)omgeving. Met een stuk personalisatie op de print kun je voor jouw klanten ook echt iets moois neerzetten. Akoestische panelen met hoge geluidsabsorptie Voor een gepersonaliseerd en functioneel inte...

Lees meer 20 februari 2019 | 12:41
Bekijk meer nieuws