27 januari 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1040x

Signproject van de maand januari 2016: Het nieuwe werken

‘Het nieuwe werken’

Voor de maand januari zetten wij de herinrichting van het gemeentehuis in Ede, gerealiseerd door Erkend Signbedrijf Promotor in Deventer, als ‘Project van de Maand’ op de website. In Ede heeft de gemeente bij de introductie van ”Het Nieuwe Werken” het raadhuis laten herinrichten. Promotor mocht met ruim 250 m² Airtex de diverse ruimten van ‘toegepaste kunst’ voorzien. Een mooi project dat niet alleen een grote opdracht aan printwerk opgeleverd heeft, maar ook meer bekendheid met het werk van het signbedrijf.

Bij de gemeente Ede is “Het Nieuwe Werken” ingevoerd. Naast interne reorganisatie en forse verbouwingen is er ook veel signing toegepast om het plaatje compleet te krijgen.

Het idee van “Het Nieuwe Werken” was ontstaan uit ruimtegebrek waarna mogelijke bezuinigingen de gemeente zouden doen besluiten er eerder over na te denken. Al snel verlegde de focus zich naar cultuurverandering en nieuwe vormen van leiderschap. In de organisatie was er een breed besef dat de gemeente in een dynamische samenleving slagvaardiger moet gaan opereren en dat een sterk hiërarchische organisatie daar niet bij past. De koppeling tussen de benodigde slagvaardigheid en “Het Nieuwe Werken” werd toen snel gelegd. “Het Nieuwe Werken” werd daarmee integraal onderdeel van de ingezette reorganisatie.

Flexibele werkplekken

De verbouwing heeft gezorgd voor veel grote ruimten en flexibele werkplekken. En de groot formaat prints op de muren creëren een prettiger werkklimaat. De prints laten de veelzijdigheid van de gemeente Ede zien met afbeeldingen gebaseerd op drie thema’s: de groene omgeving van Ede, cultuur en infrastructuur en industrie.

Daarnaast dienen de prints als herkenningstekens. De ruimten zijn genoemd naar de ontwerpen op de wand, waarmee deze een soort indirecte bewegwijzering zijn geworden.

De afbeeldingen op de wanden zijn groot formaat prints op Airtex, een synthetisch behang met een canvasachtige structuur. Het is een duurzaam en veilig materiaal door de vocht- en brandwerende coating. Met Airtex kunnen visuals van zo’n 5 meter hoog en wel 100 meter ‘breed’ worden geprint: hiermee kan een hele wand dus naadloos worden behangen.

Voorafgaand aan “Het Nieuwe Werken” heeft men een e-monitor onder de werknemers uitgezet om zo een beeld te krijgen van hoe men aankijkt tegen onderdelen van “Het Nieuwe Werken”. Vervolgens is een leertraject over output gericht werken uitgezet en daarna zijn flexibele plekken ingericht. De invoering begon met een pilot voor 150 van de 800 medewerkers en breidde zich langzaam uit.

“Het Nieuwe Werken” werd in twee fasen ingevoerd. Eerst werd binnen de setting van het gemeentehuis flexibel gewerkt. Alle vaste werkplekken zijn verdwenen. Een medewerker kiest afhankelijk van zijn werkzaamheden een concentratie-, een semi-concentratie-, of een samenwerkplek. De volgende fase is de invoering van het werken onafhankelijk van plaats en tijd, ook buiten het gemeentehuis.

De ervaring tot nu toe is dat “Het Nieuwe Werken”, met deze nieuwe vormen van samenwerking en een meer ondersteunende rol van de leidinggevende, de oude hiërarchie doorbreekt.

 

Muurfolie gebruikt in kantoor


Anderen lazen ook

SI'BON

Probo Festival

Met zo’n duizend bezoekers die naar Dokkum waren gereisd, is het Probo Festival het grootste in-home-event in onze sector. De bezoekers konden kennismaken met de recente uitbreidingen van machinepark, equipment, bedrijfshallen en kantoorgebouwen. Centraal stonden trends en innovaties voor printing op het programma, wat door meerdere toeleveranciers werd ondersteund met presentaties van nieuwe materialen.

Lees meer 4 juli 2018 | 10:27
SI'BON

KLM sponsort studiereis HEXIS

De studiereis die HEXIS samen met SI’BON in juni organiseerde, was bij aanvang al een bijzonder aanbod. Een fabrieksbezoek naar de productiefaciliteiten en ontwikkelcentra in Frontignan met enkele dagen cultuur snuiven in de omgeving van Montpellier en Sète zonder verblijfskosten (waren voor rekening van HEXIS Nederland en Frankrijk), wordt zelden gepresenteerd. De groep van 15 man heeft er niet alleen van genoten, maar was bovendien enorm onder de indruk van de technisch hoogstaande en geperfectioneerde wijze waarop HEXIS haar zelfklevende folies ontwikkelt en fabriceert. Een extra dag verblijf in Frankrijk werd er gratis aan toegevoegd omdat een staking van de Franse luchtverkeersautoriteiten de vlucht terug met een dag opschortte. Luchtvaartmaatschappij KLM bood hiervoor een kostenre...

Lees meer 4 juli 2018 | 10:11
SI'BON

Actie opleidingen Riwal

Riwal bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom biedt Riwal de bij SI’BON aangesloten bedrijven een korting aan op een aantal opleidingen.  Op het afgesloten deel van de website wordt meer informatie vermeld over deze kortingsactie. Let op: Deze actie loopt t/m 31 augustus 2018! SI’BON heeft een collectief contract met Riwal op grond waarvan de aangesloten signbedrijven tegen aantrekkelijke tarieven hoogwerkers kunnen huren. Meer informatie hierover kan verkregen worden bij het secretariaat.

Lees meer 20 juni 2018 | 10:47
Bekijk meer nieuws