27 januari 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1001x

Signproject van de maand januari 2016: Het nieuwe werken

‘Het nieuwe werken’

Voor de maand januari zetten wij de herinrichting van het gemeentehuis in Ede, gerealiseerd door Erkend Signbedrijf Promotor in Deventer, als ‘Project van de Maand’ op de website. In Ede heeft de gemeente bij de introductie van ”Het Nieuwe Werken” het raadhuis laten herinrichten. Promotor mocht met ruim 250 m² Airtex de diverse ruimten van ‘toegepaste kunst’ voorzien. Een mooi project dat niet alleen een grote opdracht aan printwerk opgeleverd heeft, maar ook meer bekendheid met het werk van het signbedrijf.

Bij de gemeente Ede is “Het Nieuwe Werken” ingevoerd. Naast interne reorganisatie en forse verbouwingen is er ook veel signing toegepast om het plaatje compleet te krijgen.

Het idee van “Het Nieuwe Werken” was ontstaan uit ruimtegebrek waarna mogelijke bezuinigingen de gemeente zouden doen besluiten er eerder over na te denken. Al snel verlegde de focus zich naar cultuurverandering en nieuwe vormen van leiderschap. In de organisatie was er een breed besef dat de gemeente in een dynamische samenleving slagvaardiger moet gaan opereren en dat een sterk hiërarchische organisatie daar niet bij past. De koppeling tussen de benodigde slagvaardigheid en “Het Nieuwe Werken” werd toen snel gelegd. “Het Nieuwe Werken” werd daarmee integraal onderdeel van de ingezette reorganisatie.

Flexibele werkplekken

De verbouwing heeft gezorgd voor veel grote ruimten en flexibele werkplekken. En de groot formaat prints op de muren creëren een prettiger werkklimaat. De prints laten de veelzijdigheid van de gemeente Ede zien met afbeeldingen gebaseerd op drie thema’s: de groene omgeving van Ede, cultuur en infrastructuur en industrie.

Daarnaast dienen de prints als herkenningstekens. De ruimten zijn genoemd naar de ontwerpen op de wand, waarmee deze een soort indirecte bewegwijzering zijn geworden.

De afbeeldingen op de wanden zijn groot formaat prints op Airtex, een synthetisch behang met een canvasachtige structuur. Het is een duurzaam en veilig materiaal door de vocht- en brandwerende coating. Met Airtex kunnen visuals van zo’n 5 meter hoog en wel 100 meter ‘breed’ worden geprint: hiermee kan een hele wand dus naadloos worden behangen.

Voorafgaand aan “Het Nieuwe Werken” heeft men een e-monitor onder de werknemers uitgezet om zo een beeld te krijgen van hoe men aankijkt tegen onderdelen van “Het Nieuwe Werken”. Vervolgens is een leertraject over output gericht werken uitgezet en daarna zijn flexibele plekken ingericht. De invoering begon met een pilot voor 150 van de 800 medewerkers en breidde zich langzaam uit.

“Het Nieuwe Werken” werd in twee fasen ingevoerd. Eerst werd binnen de setting van het gemeentehuis flexibel gewerkt. Alle vaste werkplekken zijn verdwenen. Een medewerker kiest afhankelijk van zijn werkzaamheden een concentratie-, een semi-concentratie-, of een samenwerkplek. De volgende fase is de invoering van het werken onafhankelijk van plaats en tijd, ook buiten het gemeentehuis.

De ervaring tot nu toe is dat “Het Nieuwe Werken”, met deze nieuwe vormen van samenwerking en een meer ondersteunende rol van de leidinggevende, de oude hiërarchie doorbreekt.

 

Muurfolie gebruikt in kantoor


Anderen lazen ook

SI'BON

Online Print trends 2018

Een interessant event dat wij graag onder de aandacht brengen, is het Benelux Online Print Event op 31 mei in Brussel. Het evenement, dat wordt georganiseerd door het VIGC en gesponsord door Canon, biedt een unieke kans om de Online Print trends van 2018 te ontdekken. De organisator verwacht deelnemers uit Nederland, Vlaanderen, Wallonië en Luxemburg. Het Atomium in Brussel zal het decor vormen voor dit nieuwe VIGC evenement, waar, na het dagprogramma (en voor het VIP diner), de tijdelijke tentoonstelling ‘Atomium meets Surrealism’ van de Belgische kunstenaar René Magritte kan worden bezocht. Het diner is overigens letterlijk ‘in the sky’ met een prachtig uitzicht over Brussel. Inschrijven kan via  de website en wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt.

Lees meer 26 april 2018 | 8:57
SI'BON

Digital Signage in de belangstelling

De workshop die Ultro International samen met SI’BON begin april organiseerde kende een grote belangstelling. Zelden komt het voor dat de organisatie geconfronteerd wordt met een overvloed aan inschrijvingen. Kennelijk gaat digital signage nu leven bij de signbedrijven. Aangesloten leverancier Ultro haakt hier goed op in door een voor het signbedrijf laagdrempelig systeem te introduceren en de aftrap te geven met een workshop. Dat de signbedrijven ook digital signage mogen omarmen.

Lees meer 26 april 2018 | 8:38
SI'BON

Winnaar Innovation Print Award

Foto: Wouter Mooij, Eisma. Dinsdag 17 april vond tijdens de beurs Pure Digital de uitreiking van de Innovation Print Award 2018 plaats, een initiatief van SI’BON. De aangesloten bedrijven konden zich hiervoor inschrijven en uiteindelijk zijn er drie bedrijven genomineerd: Dekalu uit Winterswijk met Kunst in het Mondriaanmuseum, Dr. Sticker in Roosendaal met Squid raamdecoratie op basis van textiel en JA! Reclame gevestigd in Valkenswaard met de ombouw van een bedrijfskantine. Uit de drie genomineerden werd uiteindelijk door de beursorganisator van Pure Digital het project Ombouw Bedrijfskantine gekozen omdat in dit project heel geraffineerd meerdere printvormen zijn gebruikt waaronder ook textielprinting voor de zitbanken. Een nog jonge decoratietechniek die nog maar weinig wordt toegepa...

Lees meer 26 april 2018 | 8:07
Bekijk meer nieuws