17 juli 2017

Leestijd: 2 min | Bekeken: 331x

Signproject van de maand juli: 362 vrachtauto’s in één run

Logistiek een enorme prestatie om 362 vrachtauto’s in één run van een nieuwe huisstijl te voorzien. Erkend Signbedrijf dd-reklame uit Sliedrecht realiseerde deze opdracht dit voorjaar voor het bedrijf Bidfood, het voormalige Deli XL, en voorzag gelijktijdig ook 14 bedrijfspanden van een nieuwe gevelreclame.
Bij een restyling van deze omvang wegen de logistieke aspecten en de organisatie eromheen zwaarder dan de productie van de reclame op zich. Het wagenpark van Deli XL omvat 360 bakwagens (vrachtauto’s met een aparte cabine en daarachter een gesloten laadbak) die alle verschillend van type zijn en dus ook van afmeting en uitvoering. In de eerste fase van de opdracht werden alle voertuigen in kaart gebracht (afmetingen oppervlak die moeten worden voorzien van visuals, het registreren van specifieke technische aspecten van het voertuig en elke schade die aan een voertuig zit).

Voor de productie van de visuals (de afbeeldingen op de auto’s) werd in eigen productie 14.000 m2 full color print op zelfklevende folie geproduceerd. Ter bescherming werd de folie voorzien van een laminaat. Als materiaal  werd folie van 3M toegepast waardoor dd-reklame garantie op de productie kon geven volgens het Matched Component van 3M. Het uitgangspunt was dat de reclame 10 jaar op de auto moet kunnen blijven zitten. Daarbij werden er verschillende gradaties kwaliteitsmateriaal gebruikt met onderscheid voor auto’s die langer dan 5 jaar rijden, die nog 5 jaar meegaan en die nog slechts twee jaar deel uitmaken van het wagenpark.
Daarnaast hadden de diverse verschillende voertuigen ook een afwijkend ontwerp voor de afbeelding (visuals) die er op zou worden aangebracht. Bovendien zou ook het ontwerp voor de linker zijde verschillen van dat van  de rechter zijde. Uiteindelijk zouden er voor deze 362 voertuigen maar liefst 560 verschillende lay-outs worden ontworpen en geproduceerd.

In de speciale ‘vrachtwagenstraat in het bedrijfspand van dd-reklame in Sliedrecht’ zouden 100 voertuigen worden beplakt. De overige 262 bakwagens zouden op 12 locaties in het land van de visuals worden voorzien. Gemiddeld werden er per dag op vijf locaties telkens twee voertuigen voorzien van de nieuwe huisstijl.
Als rode draad liep door de opdracht heen dat alle auto’s moesten blijven rijden.
Auto’s met schade werden vooraf hersteld. Ook de contourmarkering (retroreflecterende folie voor de zichtbaarheid van de auto in het donker) werd door dd-reklame waar nodig opnieuw aangebracht.

Doordat de productie van alle (geprinte) materialen in eigen huis is gedaan, kon het signbedrijf in spontaan afwijkende situaties heel adequaat reageren en ervoor zorgen dat er geen onnodige vertraging in het hele proces zou optreden.
Het restylingsproject voor Bidfood moest 12 juni volledig gerealiseerd zijn en dd-reclame zou uiteindelijk ook stipt volgens plan opleveren.

Bekend is dat men voor signing bij een Erkend Signbedrijf moet zijn, maar even zo belangrijk is het gegeven dat een professioneel ingesteld signbedrijf organisatorisch gezien de grote projecten aan kan.


Andere projecten

SI'BON

Signproject van de maand april: Restyling van de koffiekamer in verzorgingstehuis Jan Thijs Seinenhof

Erkend Signbedrijf Alvasi Reclame uit Nieuwleusen heeft de restyling van een koffiekamer in verzorgingstehuis Jan Thijs Seinenhof in Diever op zich genomen. In dit verzorgingshuis kunnen de bewoners niet naar buiten vanwege mentale ongemakken, overwegend dementie. Omdat de personele bezetting vaak krap is, werd een oplossing gezocht en gevonden door van de koffiekamer een buitenkamer te maken. Een soort vrije woonomgeving waarbij de mensen makkelijk naar ‘buiten’ kunnen. Op advies van Alvasi Reclame werd daar invulling aan gegeven met foto’s van een nabijgelegen natuurpark. Behalve meerdere soorten fullcolor printwerk zijn er ook houten hekjes geplaatst en zelfs een installatie met geluiden uit het natuurpark. ” order_by=”sortorder” order_direction=̶...

Lees meer 24 april 2018 | 14:15
SI'BON

Signproject van de maand maart: Stand BK Cookware is bijzonder fraaie kookomgeving

Erkend Signbedrijf Atelier van Zijderveld, gevestigd in Den Haag, heeft als sign- en standbouwbedrijf een fraaie stand gemaakt voor een bijzondere klant: BK Cookware. Een Nederlandse producent in kook- en keukengerei. Het bedrijf voorziet wereldwijd met groot succes miljoenen keukens van (met name) haar pannen, met behoud van Nederlands ambachtelijke traditie. Aan Atelier van Zijderveld is de opdracht gegund om een stand te ontwerpen en te realiseren op ’s werelds grootste consumentenbeurs Ambiente in Frankfurt. Het signbedrijf kreeg van haar klant de opdracht om de stand een eigen ‘look and feel’ te geven, waarbij voor Van Zijderveld het vakmanschap en originaliteit weer mocht laten prevaleren. Geen marginale stand, maar fraai vakmanschap. Zo werd het 4 meter hoge frame van staal ge...

Lees meer 13 maart 2018 | 9:46
SI'BON

Signproject van de maand februari: Historie Rotterdamse haven gevisualiseerd in Maritiem museum

Project van de maand Erkend Signbedrijf  Hendrix Reclame & Belettering uit Weert is dit keer verantwoordelijk voor het project van de maand. Van de Museumhaven, een onderdeel van het Maritiem Museum in Rotterdam, werden verschillende onderdelen voorzien van visuals. De vele vormen en ondergronden zorgden ervoor dat het project vele technische uitdagingen met zich mee zou brengen.   In de Museumhaven bij het Maritiem Museum Rotterdam liggen de roots van de Rotterdamse haven. Hier worden bezoekers meegenomen op een reis door het maritieme heden en verleden. De aankleding en informatiedragers zijn afgelopen jaar grondig vernieuwd, waarbij Hendrix Reclame & Belettering uit Weert heeft zorg gedragen voor de realisatie. Het museum wil dit gebied ontwikkelen tot een aantrekkelijke toeri...

Lees meer 9 februari 2018 | 9:44
Bekijk meer projecten