31 maart 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1310x

Signproject van de maand maart 2016: Muurfolie Teijin Aramid

Muurfolie bij Teijin Aramid

Het project van de maand zet in maart ‘muurfolie’ in de schijnwerpers. Erkend Signbedrijf Speer Reclame & Communicatie uit Emmen heeft voor het bedrijf Teijin Aramid, een dochteronderneming van de Teijin Groep, wereldleider in de productie van Aramide, een muurdecoratie uitgevoerd met outdoor wall graphics film van MACtac.

Wall graphics film is een zelfklevende folie die voorzien kan worden van elke gewenste print (graphics) en, door zijn speciale productspecificaties én bijzondere lijm, geschikt is om op buitenmuren (zelfs muren opgetrokken van gemetselde bakstenen) te ‘plakken’. Deze techniek geeft een bijzonder effect omdat de structuur van de muur (makkelijk gezegd: alle oneffenheden) zichtbaar blijft en de folie met print de vorm van het oppervlak van de muur aanneemt. Dit laatste wordt bereikt door de folie, nadat deze op de muur is geplakt, met warmte zodanig te vervormen dat het één geheel wordt met de muur. Op de muur wordt zo een heel dunne film aangebracht, die voorzien is van een print.

Vanuit de signsector zijn er vele zelfklevende folies ontwikkeld voor tal van verschillende toepassingen: muurfolie, auto’s, ramen, gevels, vliegtuigen, kunststof panelen, lichtreclame, labeling en veiligheid (retroreflecterend en fluoriserend).

De producten

Het hier getoonde project (Fotografie: Gerard Falke) laat een presentatie op een muur aan de hand van muurfolie zien over het brede toepassingsgebied van de aramideproducten. Producten die in Nederland worden geproduceerd (en deels ook ontwikkeld) door wereldleider Teijin Aramid en, net als zelfklevende folies, chemische producten met bijzondere eigenschappen zijn én onbekend bij het grote publiek. Daarom hier een toelichting:

De Aramide producten van Teijin zijn op te splitsen in vier specifieke producten met elk haar eigen toepassingen.

Twaron is een garen en wordt gebruikt om composiet constructies te verbeteren door haar hoge sterkte, energie-absorptie, laag gewicht en trilling- en geluiddempende eigenschappen in bijvoorbeeld de luchtvaart (boegneuzen, vergrendelriemen in turbinemotoren en luchtvaartcontainers), luxere motorjachten en zeiljachten (constructies van de romp en productie van hoogwaardige zeilen) en industriële componenten als helmen, speaker kernen en bodemplaten.

Sulfron wordt gebruikt als compound ingrediënt en verbetert de eigenschappen van rubbercompounds doordat het voor vermindering van oververhitting zorgt, verbetering van flexibiliteit, slijtvastheid en materiaalmoeheid.

Technora is ook een garen met superieure eigenschappen als hoge treksterkte, uitstekende vormvastheid, hitte bestendigheid en hoge chemische weerstand. Toepassingen: touwen en kabels, slangen, beschermende werkkleding en allerlei civieltechnische toepassingen.

Teijinconex is een polyamidevezel met brandwerende en hittebestendige eigenschappen. Bij blootstelling aan vlammen of hitte vat deze geen vlam, brandt niet, smelt niet en plakt daardoor niet aan de huid. Bovendien biedt het thermische isolatie, heeft een uitmuntende chemische resistentie en voldoet daarmee ook aan de standaardeisen voor kledingmateriaal. Het is ook nog licht van gewicht, eenvoudig te reinigen en is zeer comfortabel om te dragen. Behalve in kleding wordt het ook veel verwerkt in industriële toepassingen zoals filters en slangen.

Het is maar dat men het weet.

 

Muurfolie Teijin


Anderen lazen ook

SI'BON

Kartevent

Ruim 100 enthousiastelingen zouden voor de SI’BON Kart Challenge naar de kartbaan van Coronel in Huizen reizen om daar in een ongedwongen ‘sign sfeer’ een avondje met veel mensen uit de signbranche door te brengen. Het event was georganiseerd rondom een endurance race van 2,5 uur. Veertien teams waren continue op de baan en streden om de felbegeerde bokaal. De meeste teams waren samengesteld waardoor willekeurige signmakers en leveranciers plotseling elkaars teamgenoot werden. Het maakte allemaal niets uit, op de avond werd er door alle teams enthousiast gestreden of het nu voor de 2e of de 12e plaats op eindlijst was. Mooi te zien hoe een eenvoudige wedstrijd zo’n grote saamhorigheid creëert.

Lees meer 5 december 2018 | 11:32
SI'BON

Ziektekostenverzekering 2019

Zorgverzekeraar Delta Lloyd is opgegaan in Nationale Nederlanden en dat blijkt interessante voordelen voor het collectief te hebben. Helaas is ook voor het collectief van SI’BON de basispremie met 8 euro omhoog gegaan, maar alle aanvullende verzekeringspakketten zijn in premie verlaagd als gevolg van een hogere collectieve korting. Onze collectieve zorgverzekering behoort tot het topsegment qua dekking en is zeer snel als het om uitbetalen gaat. Er zijn veel afspraken met zorgverzekeraars in de regio en als men zelf een nota moet indienen, dan wordt meestal binnen enkele dagen betaald. Op het afgesloten deel van de website leest men er alles over.

Lees meer 5 december 2018 | 11:29
SI'BON

Cursus raamfolie/switchfolie

Aangesloten leverancier Glasfolie Suncontrol organiseert op 13 februari 2019 een cursus raamfolie met daarin speciale aandacht voor de recent geïntroduceerde switchfolie. Het laatste is een uniek product waarmee ramen met een elektrische schakelaar van volledig transparant omgezet kunnen worden naar volledig mat. Hoe gaan we daar technisch mee om en waar liggen de accenten bij verkoop. Noteer alvast de datum in de agenda, in de volgende nieuwsbrief volgt het dagprogramma met het inschrijfformulier.

Lees meer 5 december 2018 | 11:20
Bekijk meer nieuws