31 maart 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1363x

Signproject van de maand maart 2016: Muurfolie Teijin Aramid

Muurfolie bij Teijin Aramid

Het project van de maand zet in maart ‘muurfolie’ in de schijnwerpers. Erkend Signbedrijf Speer Reclame & Communicatie uit Emmen heeft voor het bedrijf Teijin Aramid, een dochteronderneming van de Teijin Groep, wereldleider in de productie van Aramide, een muurdecoratie uitgevoerd met outdoor wall graphics film van MACtac.

Wall graphics film is een zelfklevende folie die voorzien kan worden van elke gewenste print (graphics) en, door zijn speciale productspecificaties én bijzondere lijm, geschikt is om op buitenmuren (zelfs muren opgetrokken van gemetselde bakstenen) te ‘plakken’. Deze techniek geeft een bijzonder effect omdat de structuur van de muur (makkelijk gezegd: alle oneffenheden) zichtbaar blijft en de folie met print de vorm van het oppervlak van de muur aanneemt. Dit laatste wordt bereikt door de folie, nadat deze op de muur is geplakt, met warmte zodanig te vervormen dat het één geheel wordt met de muur. Op de muur wordt zo een heel dunne film aangebracht, die voorzien is van een print.

Vanuit de signsector zijn er vele zelfklevende folies ontwikkeld voor tal van verschillende toepassingen: muurfolie, auto’s, ramen, gevels, vliegtuigen, kunststof panelen, lichtreclame, labeling en veiligheid (retroreflecterend en fluoriserend).

De producten

Het hier getoonde project (Fotografie: Gerard Falke) laat een presentatie op een muur aan de hand van muurfolie zien over het brede toepassingsgebied van de aramideproducten. Producten die in Nederland worden geproduceerd (en deels ook ontwikkeld) door wereldleider Teijin Aramid en, net als zelfklevende folies, chemische producten met bijzondere eigenschappen zijn én onbekend bij het grote publiek. Daarom hier een toelichting:

De Aramide producten van Teijin zijn op te splitsen in vier specifieke producten met elk haar eigen toepassingen.

Twaron is een garen en wordt gebruikt om composiet constructies te verbeteren door haar hoge sterkte, energie-absorptie, laag gewicht en trilling- en geluiddempende eigenschappen in bijvoorbeeld de luchtvaart (boegneuzen, vergrendelriemen in turbinemotoren en luchtvaartcontainers), luxere motorjachten en zeiljachten (constructies van de romp en productie van hoogwaardige zeilen) en industriële componenten als helmen, speaker kernen en bodemplaten.

Sulfron wordt gebruikt als compound ingrediënt en verbetert de eigenschappen van rubbercompounds doordat het voor vermindering van oververhitting zorgt, verbetering van flexibiliteit, slijtvastheid en materiaalmoeheid.

Technora is ook een garen met superieure eigenschappen als hoge treksterkte, uitstekende vormvastheid, hitte bestendigheid en hoge chemische weerstand. Toepassingen: touwen en kabels, slangen, beschermende werkkleding en allerlei civieltechnische toepassingen.

Teijinconex is een polyamidevezel met brandwerende en hittebestendige eigenschappen. Bij blootstelling aan vlammen of hitte vat deze geen vlam, brandt niet, smelt niet en plakt daardoor niet aan de huid. Bovendien biedt het thermische isolatie, heeft een uitmuntende chemische resistentie en voldoet daarmee ook aan de standaardeisen voor kledingmateriaal. Het is ook nog licht van gewicht, eenvoudig te reinigen en is zeer comfortabel om te dragen. Behalve in kleding wordt het ook veel verwerkt in industriële toepassingen zoals filters en slangen.

Het is maar dat men het weet.

 

Muurfolie Teijin


Anderen lazen ook

SI'BON

Meeting in België

In dit voorjaar organiseren wij weer een meeting voor de aangesloten bedrijven in België. Naar het voorbeeld van eerdere geslaagde events worden ook de signbedrijven uit de zuidelijke provincies van Nederland uitgenodigd. Reserveer daarom donderdag 11 april (eind van de dag en een groot deel van de avond) nu alvast in de agenda.

Lees meer 4 maart 2019 | 10:03
SI'BON

Studiereis Las Vegas

SI’BON organiseert van 22 tot en met 29 april weer een studiereis naar Las Vegas. Centraal staat het bezoek aan de International Sign Expo, een brede signbeurs waar grote fabrikanten en kleine toeleveranciers voor een sprankelend geheel zorgen. Ook zal een bezoek worden gebracht aan Yesco, een van de grootste lichtreclamebedrijven van Amerika. Deelnemers aan de reis krijgen een rondleiding op The Strip en worden in de gelegenheid gesteld alle themahotels met hun casino’s en entertainment van binnen te bekijken en te beleven. Ook staat een bezoek aan Freemont Street (spectaculaire licht- & geluidshow met ledtechniek op een 480 meter lange overkapping van het oude gokcentrum) op de agenda. Een interessante reis met aantrekkelijk vluchttijden, verblijf in een hotel direct gelegen aan ...

Lees meer 4 maart 2019 | 8:59
visserbuitenreclame

Nieuw bij VPS: Akoestische panelen

Verbeter de akoestiek van uw ruimte in stijl Met Akoestische panelen heb je nog meer mogelijkheden om de perfecte plek voor jouw klanten te realiseren. Goede akoestiek in kantoren en andere plekken waar veel geluid is, zorgt voor optimale productiviteit, motivatie en prestatie. Een ‘hard’ interieur heeft een lange nagalm en wekt irritatie en vermoeidheid op bij de mensen die in zo’n ruimte werken en zich verstaanbaar moeten maken. Een aangename akoestische omgeving vermindert stress en dit komt de concentratie ten goede. De Akoestische panelen helpen hierbij en creëren een prettige (werk)omgeving. Met een stuk personalisatie op de print kun je voor jouw klanten ook echt iets moois neerzetten. Akoestische panelen met hoge geluidsabsorptie Voor een gepersonaliseerd en functioneel inte...

Lees meer 20 februari 2019 | 12:41
Bekijk meer nieuws