31 maart 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1248x

Signproject van de maand maart 2016: Muurfolie Teijin Aramid

Muurfolie bij Teijin Aramid

Het project van de maand zet in maart ‘muurfolie’ in de schijnwerpers. Erkend Signbedrijf Speer Reclame & Communicatie uit Emmen heeft voor het bedrijf Teijin Aramid, een dochteronderneming van de Teijin Groep, wereldleider in de productie van Aramide, een muurdecoratie uitgevoerd met outdoor wall graphics film van MACtac.

Wall graphics film is een zelfklevende folie die voorzien kan worden van elke gewenste print (graphics) en, door zijn speciale productspecificaties én bijzondere lijm, geschikt is om op buitenmuren (zelfs muren opgetrokken van gemetselde bakstenen) te ‘plakken’. Deze techniek geeft een bijzonder effect omdat de structuur van de muur (makkelijk gezegd: alle oneffenheden) zichtbaar blijft en de folie met print de vorm van het oppervlak van de muur aanneemt. Dit laatste wordt bereikt door de folie, nadat deze op de muur is geplakt, met warmte zodanig te vervormen dat het één geheel wordt met de muur. Op de muur wordt zo een heel dunne film aangebracht, die voorzien is van een print.

Vanuit de signsector zijn er vele zelfklevende folies ontwikkeld voor tal van verschillende toepassingen: muurfolie, auto’s, ramen, gevels, vliegtuigen, kunststof panelen, lichtreclame, labeling en veiligheid (retroreflecterend en fluoriserend).

De producten

Het hier getoonde project (Fotografie: Gerard Falke) laat een presentatie op een muur aan de hand van muurfolie zien over het brede toepassingsgebied van de aramideproducten. Producten die in Nederland worden geproduceerd (en deels ook ontwikkeld) door wereldleider Teijin Aramid en, net als zelfklevende folies, chemische producten met bijzondere eigenschappen zijn én onbekend bij het grote publiek. Daarom hier een toelichting:

De Aramide producten van Teijin zijn op te splitsen in vier specifieke producten met elk haar eigen toepassingen.

Twaron is een garen en wordt gebruikt om composiet constructies te verbeteren door haar hoge sterkte, energie-absorptie, laag gewicht en trilling- en geluiddempende eigenschappen in bijvoorbeeld de luchtvaart (boegneuzen, vergrendelriemen in turbinemotoren en luchtvaartcontainers), luxere motorjachten en zeiljachten (constructies van de romp en productie van hoogwaardige zeilen) en industriële componenten als helmen, speaker kernen en bodemplaten.

Sulfron wordt gebruikt als compound ingrediënt en verbetert de eigenschappen van rubbercompounds doordat het voor vermindering van oververhitting zorgt, verbetering van flexibiliteit, slijtvastheid en materiaalmoeheid.

Technora is ook een garen met superieure eigenschappen als hoge treksterkte, uitstekende vormvastheid, hitte bestendigheid en hoge chemische weerstand. Toepassingen: touwen en kabels, slangen, beschermende werkkleding en allerlei civieltechnische toepassingen.

Teijinconex is een polyamidevezel met brandwerende en hittebestendige eigenschappen. Bij blootstelling aan vlammen of hitte vat deze geen vlam, brandt niet, smelt niet en plakt daardoor niet aan de huid. Bovendien biedt het thermische isolatie, heeft een uitmuntende chemische resistentie en voldoet daarmee ook aan de standaardeisen voor kledingmateriaal. Het is ook nog licht van gewicht, eenvoudig te reinigen en is zeer comfortabel om te dragen. Behalve in kleding wordt het ook veel verwerkt in industriële toepassingen zoals filters en slangen.

Het is maar dat men het weet.

 

Muurfolie Teijin


Anderen lazen ook

3tac

3Tac behaalt wederom hoogste niveau VCA, NEN-EN-ISO en MVO3!

“Duurzaamheid is geen begrip, het is een mindset” Dat klinkt natuurlijk fantastisch maar er daadwerkelijk naar handelen is de volgende stap. Bij 3TAC B.V. voelen we dit al jaren en zetten we stap na stap richting een duurzame, veilige, gezonde en maatschappelijk verantwoorde toekomst. Dit doen we niet zonder resultaat: met trots kunnen we melden dat we ook dit jaar weer op het hoogste niveau onze VCA, NEN-EN-ISO en MVO3 certificaten hebben behaald! Wilt u weten wat we voor u kunnen doen op het gebied van duurzame lichtreclame? Neem dan contact met ons op: | 0412-628862 | info@3tac.nl | http://www.3tac.nl| Maaskade 5 , 5347 KD  Oss  

Lees meer 17 september 2018 | 10:10
Free-d-sign ontvangt Avery certificaat freedsign

Free-D-Sign staat aan de top!

Sinds afgelopen week mag Free-D-Sign uit Warmenhuizen zichzelf officieel ‘Avery Dennison Specialist Converter’ noemen. Eigenaar Raymond Zutt legt uit wat het belang hiervan is voor zijn bedrijf en waarom hij en zijn team apetrots zijn op dit behaalde certificaat. Eén van de 2000 “Van de ruim 2000 signbedrijven in Nederland, zijn er maar zes met dit certificaat. En daarvan zijn wij er nu één. Elke dag weer werken we met zijn allen aan het leveren van de hoogste kwaliteit. Het getuigschrift is het bewijs naar onze klanten dat wij dat ook inderdaad dóen.” Om eindgebruikers de volle zekerheid te bieden dat zij op de beste service én een superieure afwerking kunnen rekenen, is folie producent Avery Dennison gestart met dit programma. Kwaliteitsproeven Wereldwijd bezoeken zij signbe...

Lees meer 17 september 2018 | 8:06
SI'BON

3 LogiQ tekent samenwerkingsovereenkomst met SI’BON

Tijdens de eerste beursdag van Sign2Com in Kortrijk heeft Distributeur 3 LogiQ, gevestigd in Gent, een samenwerkingsovereenkomst als Aangesloten Leverancier van SI’BON getekend. 3LogiQ is specialist in hardware en software op het gebied van grootformaat printers en afwerkingsapparatuur. De focus in hardware ligt op Mutoh en Summa. Voor software ligt dit op Caldera, Flexisign en Easysign. SI’BON telt inmiddels ruim 35 aangesloten bedrijven in België, die er samen met SI’BON voor zorgen dat de signbranche in België naar een hoger plan getild wordt.  

Lees meer 17 september 2018 | 7:23
Bekijk meer nieuws