3 mei 2016

Leestijd: 2 min | Bekeken: 1990x

Signproject van de maand mei 2016: Stella Artois

Biermerk Stella Artois

Een grote lichtreclame voor de Stella Artois Brouwerij in Leuven (België) is in mei het project van de maand. Sinds kort prijkt daar groot het vernieuwde logo. Erkend Signbedrijf Total Concept, met haar hoofdkantoor gevestigd in Ranst (België), heeft het 25 jaar oude logo vervangen in opdracht van AB InBev. Dat was geen gemakkelijk karwei want het moest gemonteerd worden op de Mouttoren. Het jaartal 1366 van de oorspronkelijke brouwerij is nu zichtbaar en ‘de ster van weleer’ heeft een prominente plaats gekregen.

Bierbrouwer AB InBev besloot tot de ingreep omdat het vorige logo er al 25 jaar hing en aan vernieuwing toe was. In de ateliers van Total Concept in Ranst werd op basis van een aluminium frame, kunststof panelen en decoratietechnieken een nieuw ‘uithangbord’ aan de hand van archieftekeningen geconstrueerd. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om de vroegere neonverlichting (op maat gebogen lasbuizen met gas gevuld, lijkt een beetje op een tl buis) te vervangen door verlichting die bestaat uit ledunits. Daardoor is het nieuwe logo nog beter zichtbaar en bovendien ook energie zuiniger.

Door de enorme afmetingen van het logo en de grote hoogte waarop het moest worden gemonteerd, werden er tijdens de montage bijzondere kranen ingezet. Dat leverde prachtige beelden op en zelfs een reportage op de Vlaams-Brabantse TV zender.

Geschiedenis van het bedrijf

De ster verwijst naar Stella dat aanvankelijk als kerstbier op de markt kwam. De traditie gaat terug tot de eerste brouwerij in Leuven, Den Hoorn dat werd gebouwd in 1366. In 1708 kwam daar de naam Artois bij. De plaatselijke brouwer Sebastian Artois kocht in dat jaar Den Hoorn en gaf er zijn achternaam aan.

Het zou nog tot 1926 duren voordat Stella voor Artois geplaatst werd. Toen lanceerde Artois het eerste kerstbier: Stella, Latijn voor ster. Het logo van Stella Artois is het oudste ter wereld. De hoorn was al in gebruik vanaf de prille start van de eerste brouwerij in Leuven.

Vandaag de dag is Stella Artois een van de grotere biermerken ter wereld. Het wordt in meer dan tachtig landen geserveerd.

Erkend Signbedrijf Total Concept zorgt voor de visuele communicatie van een bedrijf of merk. Wat zoveel wil zeggen als: ‘Total Concept zorgt ervoor dat het bedrijf of merk bij de klant, prospect, bezoeker of passant in beeld gebracht wordt en dit op een wijze die volledig aansluit bij het verhaal dat het bedrijf te vertellen heeft’. Total Concept is met alle aspecten van visuele reclame actief: de mogelijkheden zijn quasi onbegrensd.


Anderen lazen ook

3tac

3Tac behaalt wederom hoogste niveau VCA, NEN-EN-ISO en MVO3!

“Duurzaamheid is geen begrip, het is een mindset” Dat klinkt natuurlijk fantastisch maar er daadwerkelijk naar handelen is de volgende stap. Bij 3TAC B.V. voelen we dit al jaren en zetten we stap na stap richting een duurzame, veilige, gezonde en maatschappelijk verantwoorde toekomst. Dit doen we niet zonder resultaat: met trots kunnen we melden dat we ook dit jaar weer op het hoogste niveau onze VCA, NEN-EN-ISO en MVO3 certificaten hebben behaald! Wilt u weten wat we voor u kunnen doen op het gebied van duurzame lichtreclame? Neem dan contact met ons op: | 0412-628862 | info@3tac.nl | http://www.3tac.nl| Maaskade 5 , 5347 KD  Oss  

Lees meer 17 september 2018 | 10:10
Free-d-sign ontvangt Avery certificaat freedsign

Free-D-Sign staat aan de top!

Sinds afgelopen week mag Free-D-Sign uit Warmenhuizen zichzelf officieel ‘Avery Dennison Specialist Converter’ noemen. Eigenaar Raymond Zutt legt uit wat het belang hiervan is voor zijn bedrijf en waarom hij en zijn team apetrots zijn op dit behaalde certificaat. Eén van de 2000 “Van de ruim 2000 signbedrijven in Nederland, zijn er maar zes met dit certificaat. En daarvan zijn wij er nu één. Elke dag weer werken we met zijn allen aan het leveren van de hoogste kwaliteit. Het getuigschrift is het bewijs naar onze klanten dat wij dat ook inderdaad dóen.” Om eindgebruikers de volle zekerheid te bieden dat zij op de beste service én een superieure afwerking kunnen rekenen, is folie producent Avery Dennison gestart met dit programma. Kwaliteitsproeven Wereldwijd bezoeken zij signbe...

Lees meer 17 september 2018 | 8:06
SI'BON

3 LogiQ tekent samenwerkingsovereenkomst met SI’BON

Tijdens de eerste beursdag van Sign2Com in Kortrijk heeft Distributeur 3 LogiQ, gevestigd in Gent, een samenwerkingsovereenkomst als Aangesloten Leverancier van SI’BON getekend. 3LogiQ is specialist in hardware en software op het gebied van grootformaat printers en afwerkingsapparatuur. De focus in hardware ligt op Mutoh en Summa. Voor software ligt dit op Caldera, Flexisign en Easysign. SI’BON telt inmiddels ruim 35 aangesloten bedrijven in België, die er samen met SI’BON voor zorgen dat de signbranche in België naar een hoger plan getild wordt.  

Lees meer 17 september 2018 | 7:23
Bekijk meer nieuws