2 februari 2017

Leestijd: 2 min | Bekeken: 784x

Signproject van de maand februari: realisatie praktijkomgeving voor opleiding luchtvaartdienstverlening

 

Voor de MBO opleiding Luchtvaartdienstverlening in Rotterdam mocht het Erkend Signbedrijf Niels Zuijdwijk Reclame en Standbouw in het gebouw van het Zadkine College twee bijzondere leslokalen creëren. Een opleiding die op meerdere ROC’s wordt gegeven en in een grote belangstelling staat.

Van niets ‘iets’ maken, want een groot deel van de romp van een Airbus 320 werd nagebouwd om als praktijklokaal voor onder andere de steward(ess) opleiding te dienen.

Ook het nabouwen van een platform en boardingruimte op een vliegveld maakten deel uit van dit project.

Na weken van tekenwerk en 3d visualisaties kwam er een akkoord en kon er met de bouw worden gestart. De deur en het interieur zijn afkomstig uit een Airbus A320 van American Airlines. Met deze rompdelen werd de maatvoering van de body van het toestel bepaald. Met een doorsnede van 4 meter en een lengte van ruim 16 meter een behoorlijke uitdaging.

De hele productie van het vliegtuig is in eigen huis uitgevoerd. Om de buitenzijde van de body zo realistisch mogelijk te maken, is er gekozen voor een houten skelet afgewerkt met 2 mm dik sandwichmateriaal. Hiermee werd een super strakke buitenzijde gerealiseerd. Het sandwichmateriaal heeft namelijk een aluminium toplaag. Deze elementen werden met zelfklevende folie beplakt, die voorzien zijn van een print. Het bestaat uit 64 gebogen segmenten die op locatie aan elkaar zijn gemonteerd en waarin de ruim 10.000 popnagels een voor een zijn aangebracht. Aan de binnenzijde zijn ‘de tweedehands interieurdelen van de Airbus’ gebruikt. Het resultaat is bijna niet van echt te onderscheiden.

Voor de wanden rondom het vliegtuig en boardingruimte werd textieldoek gebruikt waarop de afbeelding van de omgeving is geprint. Dit wordt in aluminium frames gespannen en kan daardoor voor grote oppervlakten worden gebruikt. Op de foto’s is te zien hoe waarheidsgetrouw deze simulatie overkomt.

Diverse full color elementen in het vliegtuig en signing op de body maken de beleving compleet.


Anderen lazen ook

SI'BON

Kartevent

Ruim 100 enthousiastelingen zouden voor de SI’BON Kart Challenge naar de kartbaan van Coronel in Huizen reizen om daar in een ongedwongen ‘sign sfeer’ een avondje met veel mensen uit de signbranche door te brengen. Het event was georganiseerd rondom een endurance race van 2,5 uur. Veertien teams waren continue op de baan en streden om de felbegeerde bokaal. De meeste teams waren samengesteld waardoor willekeurige signmakers en leveranciers plotseling elkaars teamgenoot werden. Het maakte allemaal niets uit, op de avond werd er door alle teams enthousiast gestreden of het nu voor de 2e of de 12e plaats op eindlijst was. Mooi te zien hoe een eenvoudige wedstrijd zo’n grote saamhorigheid creëert.

Lees meer 5 december 2018 | 11:32
SI'BON

Ziektekostenverzekering 2019

Zorgverzekeraar Delta Lloyd is opgegaan in Nationale Nederlanden en dat blijkt interessante voordelen voor het collectief te hebben. Helaas is ook voor het collectief van SI’BON de basispremie met 8 euro omhoog gegaan, maar alle aanvullende verzekeringspakketten zijn in premie verlaagd als gevolg van een hogere collectieve korting. Onze collectieve zorgverzekering behoort tot het topsegment qua dekking en is zeer snel als het om uitbetalen gaat. Er zijn veel afspraken met zorgverzekeraars in de regio en als men zelf een nota moet indienen, dan wordt meestal binnen enkele dagen betaald. Op het afgesloten deel van de website leest men er alles over.

Lees meer 5 december 2018 | 11:29
SI'BON

Cursus raamfolie/switchfolie

Aangesloten leverancier Glasfolie Suncontrol organiseert op 13 februari 2019 een cursus raamfolie met daarin speciale aandacht voor de recent geïntroduceerde switchfolie. Het laatste is een uniek product waarmee ramen met een elektrische schakelaar van volledig transparant omgezet kunnen worden naar volledig mat. Hoe gaan we daar technisch mee om en waar liggen de accenten bij verkoop. Noteer alvast de datum in de agenda, in de volgende nieuwsbrief volgt het dagprogramma met het inschrijfformulier.

Lees meer 5 december 2018 | 11:20
Bekijk meer nieuws