2 februari 2017

Leestijd: 2 min | Bekeken: 557x

Signproject van de maand februari: realisatie praktijkomgeving voor opleiding luchtvaartdienstverlening

 

Voor de MBO opleiding Luchtvaartdienstverlening in Rotterdam mocht het Erkend Signbedrijf Niels Zuijdwijk Reclame en Standbouw in het gebouw van het Zadkine College twee bijzondere leslokalen creëren. Een opleiding die op meerdere ROC’s wordt gegeven en in een grote belangstelling staat.

Van niets ‘iets’ maken, want een groot deel van de romp van een Airbus 320 werd nagebouwd om als praktijklokaal voor onder andere de steward(ess) opleiding te dienen.

Ook het nabouwen van een platform en boardingruimte op een vliegveld maakten deel uit van dit project.

Na weken van tekenwerk en 3d visualisaties kwam er een akkoord en kon er met de bouw worden gestart. De deur en het interieur zijn afkomstig uit een Airbus A320 van American Airlines. Met deze rompdelen werd de maatvoering van de body van het toestel bepaald. Met een doorsnede van 4 meter en een lengte van ruim 16 meter een behoorlijke uitdaging.

De hele productie van het vliegtuig is in eigen huis uitgevoerd. Om de buitenzijde van de body zo realistisch mogelijk te maken, is er gekozen voor een houten skelet afgewerkt met 2 mm dik sandwichmateriaal. Hiermee werd een super strakke buitenzijde gerealiseerd. Het sandwichmateriaal heeft namelijk een aluminium toplaag. Deze elementen werden met zelfklevende folie beplakt, die voorzien zijn van een print. Het bestaat uit 64 gebogen segmenten die op locatie aan elkaar zijn gemonteerd en waarin de ruim 10.000 popnagels een voor een zijn aangebracht. Aan de binnenzijde zijn ‘de tweedehands interieurdelen van de Airbus’ gebruikt. Het resultaat is bijna niet van echt te onderscheiden.

Voor de wanden rondom het vliegtuig en boardingruimte werd textieldoek gebruikt waarop de afbeelding van de omgeving is geprint. Dit wordt in aluminium frames gespannen en kan daardoor voor grote oppervlakten worden gebruikt. Op de foto’s is te zien hoe waarheidsgetrouw deze simulatie overkomt.

Diverse full color elementen in het vliegtuig en signing op de body maken de beleving compleet.


Anderen lazen ook

SI'BON

Online Print trends 2018

Een interessant event dat wij graag onder de aandacht brengen, is het Benelux Online Print Event op 31 mei in Brussel. Het evenement, dat wordt georganiseerd door het VIGC en gesponsord door Canon, biedt een unieke kans om de Online Print trends van 2018 te ontdekken. De organisator verwacht deelnemers uit Nederland, Vlaanderen, Wallonië en Luxemburg. Het Atomium in Brussel zal het decor vormen voor dit nieuwe VIGC evenement, waar, na het dagprogramma (en voor het VIP diner), de tijdelijke tentoonstelling ‘Atomium meets Surrealism’ van de Belgische kunstenaar René Magritte kan worden bezocht. Het diner is overigens letterlijk ‘in the sky’ met een prachtig uitzicht over Brussel. Inschrijven kan via  de website en wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt.

Lees meer 26 april 2018 | 8:57
SI'BON

Digital Signage in de belangstelling

De workshop die Ultro International samen met SI’BON begin april organiseerde kende een grote belangstelling. Zelden komt het voor dat de organisatie geconfronteerd wordt met een overvloed aan inschrijvingen. Kennelijk gaat digital signage nu leven bij de signbedrijven. Aangesloten leverancier Ultro haakt hier goed op in door een voor het signbedrijf laagdrempelig systeem te introduceren en de aftrap te geven met een workshop. Dat de signbedrijven ook digital signage mogen omarmen.

Lees meer 26 april 2018 | 8:38
SI'BON

Winnaar Innovation Print Award

Foto: Wouter Mooij, Eisma. Dinsdag 17 april vond tijdens de beurs Pure Digital de uitreiking van de Innovation Print Award 2018 plaats, een initiatief van SI’BON. De aangesloten bedrijven konden zich hiervoor inschrijven en uiteindelijk zijn er drie bedrijven genomineerd: Dekalu uit Winterswijk met Kunst in het Mondriaanmuseum, Dr. Sticker in Roosendaal met Squid raamdecoratie op basis van textiel en JA! Reclame gevestigd in Valkenswaard met de ombouw van een bedrijfskantine. Uit de drie genomineerden werd uiteindelijk door de beursorganisator van Pure Digital het project Ombouw Bedrijfskantine gekozen omdat in dit project heel geraffineerd meerdere printvormen zijn gebruikt waaronder ook textielprinting voor de zitbanken. Een nog jonge decoratietechniek die nog maar weinig wordt toegepa...

Lees meer 26 april 2018 | 8:07
Bekijk meer nieuws