2 februari 2017

Leestijd: 2 min | Bekeken: 886x

Signproject van de maand februari: realisatie praktijkomgeving voor opleiding luchtvaartdienstverlening

 

Voor de MBO opleiding Luchtvaartdienstverlening in Rotterdam mocht het Erkend Signbedrijf Niels Zuijdwijk Reclame en Standbouw in het gebouw van het Zadkine College twee bijzondere leslokalen creëren. Een opleiding die op meerdere ROC’s wordt gegeven en in een grote belangstelling staat.

Van niets ‘iets’ maken, want een groot deel van de romp van een Airbus 320 werd nagebouwd om als praktijklokaal voor onder andere de steward(ess) opleiding te dienen.

Ook het nabouwen van een platform en boardingruimte op een vliegveld maakten deel uit van dit project.

Na weken van tekenwerk en 3d visualisaties kwam er een akkoord en kon er met de bouw worden gestart. De deur en het interieur zijn afkomstig uit een Airbus A320 van American Airlines. Met deze rompdelen werd de maatvoering van de body van het toestel bepaald. Met een doorsnede van 4 meter en een lengte van ruim 16 meter een behoorlijke uitdaging.

De hele productie van het vliegtuig is in eigen huis uitgevoerd. Om de buitenzijde van de body zo realistisch mogelijk te maken, is er gekozen voor een houten skelet afgewerkt met 2 mm dik sandwichmateriaal. Hiermee werd een super strakke buitenzijde gerealiseerd. Het sandwichmateriaal heeft namelijk een aluminium toplaag. Deze elementen werden met zelfklevende folie beplakt, die voorzien zijn van een print. Het bestaat uit 64 gebogen segmenten die op locatie aan elkaar zijn gemonteerd en waarin de ruim 10.000 popnagels een voor een zijn aangebracht. Aan de binnenzijde zijn ‘de tweedehands interieurdelen van de Airbus’ gebruikt. Het resultaat is bijna niet van echt te onderscheiden.

Voor de wanden rondom het vliegtuig en boardingruimte werd textieldoek gebruikt waarop de afbeelding van de omgeving is geprint. Dit wordt in aluminium frames gespannen en kan daardoor voor grote oppervlakten worden gebruikt. Op de foto’s is te zien hoe waarheidsgetrouw deze simulatie overkomt.

Diverse full color elementen in het vliegtuig en signing op de body maken de beleving compleet.


Anderen lazen ook

SI'BON

Meeting in België

In dit voorjaar organiseren wij weer een meeting voor de aangesloten bedrijven in België. Naar het voorbeeld van eerdere geslaagde events worden ook de signbedrijven uit de zuidelijke provincies van Nederland uitgenodigd. Reserveer daarom donderdag 11 april (eind van de dag en een groot deel van de avond) nu alvast in de agenda.

Lees meer 4 maart 2019 | 10:03
SI'BON

Studiereis Las Vegas

SI’BON organiseert van 22 tot en met 29 april weer een studiereis naar Las Vegas. Centraal staat het bezoek aan de International Sign Expo, een brede signbeurs waar grote fabrikanten en kleine toeleveranciers voor een sprankelend geheel zorgen. Ook zal een bezoek worden gebracht aan Yesco, een van de grootste lichtreclamebedrijven van Amerika. Deelnemers aan de reis krijgen een rondleiding op The Strip en worden in de gelegenheid gesteld alle themahotels met hun casino’s en entertainment van binnen te bekijken en te beleven. Ook staat een bezoek aan Freemont Street (spectaculaire licht- & geluidshow met ledtechniek op een 480 meter lange overkapping van het oude gokcentrum) op de agenda. Een interessante reis met aantrekkelijk vluchttijden, verblijf in een hotel direct gelegen aan ...

Lees meer 4 maart 2019 | 8:59
visserbuitenreclame

Nieuw bij VPS: Akoestische panelen

Verbeter de akoestiek van uw ruimte in stijl Met Akoestische panelen heb je nog meer mogelijkheden om de perfecte plek voor jouw klanten te realiseren. Goede akoestiek in kantoren en andere plekken waar veel geluid is, zorgt voor optimale productiviteit, motivatie en prestatie. Een ‘hard’ interieur heeft een lange nagalm en wekt irritatie en vermoeidheid op bij de mensen die in zo’n ruimte werken en zich verstaanbaar moeten maken. Een aangename akoestische omgeving vermindert stress en dit komt de concentratie ten goede. De Akoestische panelen helpen hierbij en creëren een prettige (werk)omgeving. Met een stuk personalisatie op de print kun je voor jouw klanten ook echt iets moois neerzetten. Akoestische panelen met hoge geluidsabsorptie Voor een gepersonaliseerd en functioneel inte...

Lees meer 20 februari 2019 | 12:41
Bekijk meer nieuws