2 februari 2017

Leestijd: 2 min | Bekeken: 613x

Signproject van de maand februari: realisatie praktijkomgeving voor opleiding luchtvaartdienstverlening

 

Voor de MBO opleiding Luchtvaartdienstverlening in Rotterdam mocht het Erkend Signbedrijf Niels Zuijdwijk Reclame en Standbouw in het gebouw van het Zadkine College twee bijzondere leslokalen creëren. Een opleiding die op meerdere ROC’s wordt gegeven en in een grote belangstelling staat.

Van niets ‘iets’ maken, want een groot deel van de romp van een Airbus 320 werd nagebouwd om als praktijklokaal voor onder andere de steward(ess) opleiding te dienen.

Ook het nabouwen van een platform en boardingruimte op een vliegveld maakten deel uit van dit project.

Na weken van tekenwerk en 3d visualisaties kwam er een akkoord en kon er met de bouw worden gestart. De deur en het interieur zijn afkomstig uit een Airbus A320 van American Airlines. Met deze rompdelen werd de maatvoering van de body van het toestel bepaald. Met een doorsnede van 4 meter en een lengte van ruim 16 meter een behoorlijke uitdaging.

De hele productie van het vliegtuig is in eigen huis uitgevoerd. Om de buitenzijde van de body zo realistisch mogelijk te maken, is er gekozen voor een houten skelet afgewerkt met 2 mm dik sandwichmateriaal. Hiermee werd een super strakke buitenzijde gerealiseerd. Het sandwichmateriaal heeft namelijk een aluminium toplaag. Deze elementen werden met zelfklevende folie beplakt, die voorzien zijn van een print. Het bestaat uit 64 gebogen segmenten die op locatie aan elkaar zijn gemonteerd en waarin de ruim 10.000 popnagels een voor een zijn aangebracht. Aan de binnenzijde zijn ‘de tweedehands interieurdelen van de Airbus’ gebruikt. Het resultaat is bijna niet van echt te onderscheiden.

Voor de wanden rondom het vliegtuig en boardingruimte werd textieldoek gebruikt waarop de afbeelding van de omgeving is geprint. Dit wordt in aluminium frames gespannen en kan daardoor voor grote oppervlakten worden gebruikt. Op de foto’s is te zien hoe waarheidsgetrouw deze simulatie overkomt.

Diverse full color elementen in het vliegtuig en signing op de body maken de beleving compleet.


Anderen lazen ook

SI'BON

Probo Festival

Met zo’n duizend bezoekers die naar Dokkum waren gereisd, is het Probo Festival het grootste in-home-event in onze sector. De bezoekers konden kennismaken met de recente uitbreidingen van machinepark, equipment, bedrijfshallen en kantoorgebouwen. Centraal stonden trends en innovaties voor printing op het programma, wat door meerdere toeleveranciers werd ondersteund met presentaties van nieuwe materialen.

Lees meer 4 juli 2018 | 10:27
SI'BON

KLM sponsort studiereis HEXIS

De studiereis die HEXIS samen met SI’BON in juni organiseerde, was bij aanvang al een bijzonder aanbod. Een fabrieksbezoek naar de productiefaciliteiten en ontwikkelcentra in Frontignan met enkele dagen cultuur snuiven in de omgeving van Montpellier en Sète zonder verblijfskosten (waren voor rekening van HEXIS Nederland en Frankrijk), wordt zelden gepresenteerd. De groep van 15 man heeft er niet alleen van genoten, maar was bovendien enorm onder de indruk van de technisch hoogstaande en geperfectioneerde wijze waarop HEXIS haar zelfklevende folies ontwikkelt en fabriceert. Een extra dag verblijf in Frankrijk werd er gratis aan toegevoegd omdat een staking van de Franse luchtverkeersautoriteiten de vlucht terug met een dag opschortte. Luchtvaartmaatschappij KLM bood hiervoor een kostenre...

Lees meer 4 juli 2018 | 10:11
SI'BON

Actie opleidingen Riwal

Riwal bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom biedt Riwal de bij SI’BON aangesloten bedrijven een korting aan op een aantal opleidingen.  Op het afgesloten deel van de website wordt meer informatie vermeld over deze kortingsactie. Let op: Deze actie loopt t/m 31 augustus 2018! SI’BON heeft een collectief contract met Riwal op grond waarvan de aangesloten signbedrijven tegen aantrekkelijke tarieven hoogwerkers kunnen huren. Meer informatie hierover kan verkregen worden bij het secretariaat.

Lees meer 20 juni 2018 | 10:47
Bekijk meer nieuws