2 februari 2017

Leestijd: 2 min | Bekeken: 696x

Signproject van de maand februari: realisatie praktijkomgeving voor opleiding luchtvaartdienstverlening

 

Voor de MBO opleiding Luchtvaartdienstverlening in Rotterdam mocht het Erkend Signbedrijf Niels Zuijdwijk Reclame en Standbouw in het gebouw van het Zadkine College twee bijzondere leslokalen creëren. Een opleiding die op meerdere ROC’s wordt gegeven en in een grote belangstelling staat.

Van niets ‘iets’ maken, want een groot deel van de romp van een Airbus 320 werd nagebouwd om als praktijklokaal voor onder andere de steward(ess) opleiding te dienen.

Ook het nabouwen van een platform en boardingruimte op een vliegveld maakten deel uit van dit project.

Na weken van tekenwerk en 3d visualisaties kwam er een akkoord en kon er met de bouw worden gestart. De deur en het interieur zijn afkomstig uit een Airbus A320 van American Airlines. Met deze rompdelen werd de maatvoering van de body van het toestel bepaald. Met een doorsnede van 4 meter en een lengte van ruim 16 meter een behoorlijke uitdaging.

De hele productie van het vliegtuig is in eigen huis uitgevoerd. Om de buitenzijde van de body zo realistisch mogelijk te maken, is er gekozen voor een houten skelet afgewerkt met 2 mm dik sandwichmateriaal. Hiermee werd een super strakke buitenzijde gerealiseerd. Het sandwichmateriaal heeft namelijk een aluminium toplaag. Deze elementen werden met zelfklevende folie beplakt, die voorzien zijn van een print. Het bestaat uit 64 gebogen segmenten die op locatie aan elkaar zijn gemonteerd en waarin de ruim 10.000 popnagels een voor een zijn aangebracht. Aan de binnenzijde zijn ‘de tweedehands interieurdelen van de Airbus’ gebruikt. Het resultaat is bijna niet van echt te onderscheiden.

Voor de wanden rondom het vliegtuig en boardingruimte werd textieldoek gebruikt waarop de afbeelding van de omgeving is geprint. Dit wordt in aluminium frames gespannen en kan daardoor voor grote oppervlakten worden gebruikt. Op de foto’s is te zien hoe waarheidsgetrouw deze simulatie overkomt.

Diverse full color elementen in het vliegtuig en signing op de body maken de beleving compleet.


Anderen lazen ook

3tac

3Tac behaalt wederom hoogste niveau VCA, NEN-EN-ISO en MVO3!

“Duurzaamheid is geen begrip, het is een mindset” Dat klinkt natuurlijk fantastisch maar er daadwerkelijk naar handelen is de volgende stap. Bij 3TAC B.V. voelen we dit al jaren en zetten we stap na stap richting een duurzame, veilige, gezonde en maatschappelijk verantwoorde toekomst. Dit doen we niet zonder resultaat: met trots kunnen we melden dat we ook dit jaar weer op het hoogste niveau onze VCA, NEN-EN-ISO en MVO3 certificaten hebben behaald! Wilt u weten wat we voor u kunnen doen op het gebied van duurzame lichtreclame? Neem dan contact met ons op: | 0412-628862 | info@3tac.nl | http://www.3tac.nl| Maaskade 5 , 5347 KD  Oss  

Lees meer 17 september 2018 | 10:10
Free-d-sign ontvangt Avery certificaat freedsign

Free-D-Sign staat aan de top!

Sinds afgelopen week mag Free-D-Sign uit Warmenhuizen zichzelf officieel ‘Avery Dennison Specialist Converter’ noemen. Eigenaar Raymond Zutt legt uit wat het belang hiervan is voor zijn bedrijf en waarom hij en zijn team apetrots zijn op dit behaalde certificaat. Eén van de 2000 “Van de ruim 2000 signbedrijven in Nederland, zijn er maar zes met dit certificaat. En daarvan zijn wij er nu één. Elke dag weer werken we met zijn allen aan het leveren van de hoogste kwaliteit. Het getuigschrift is het bewijs naar onze klanten dat wij dat ook inderdaad dóen.” Om eindgebruikers de volle zekerheid te bieden dat zij op de beste service én een superieure afwerking kunnen rekenen, is folie producent Avery Dennison gestart met dit programma. Kwaliteitsproeven Wereldwijd bezoeken zij signbe...

Lees meer 17 september 2018 | 8:06
SI'BON

3 LogiQ tekent samenwerkingsovereenkomst met SI’BON

Tijdens de eerste beursdag van Sign2Com in Kortrijk heeft Distributeur 3 LogiQ, gevestigd in Gent, een samenwerkingsovereenkomst als Aangesloten Leverancier van SI’BON getekend. 3LogiQ is specialist in hardware en software op het gebied van grootformaat printers en afwerkingsapparatuur. De focus in hardware ligt op Mutoh en Summa. Voor software ligt dit op Caldera, Flexisign en Easysign. SI’BON telt inmiddels ruim 35 aangesloten bedrijven in België, die er samen met SI’BON voor zorgen dat de signbranche in België naar een hoger plan getild wordt.  

Lees meer 17 september 2018 | 7:23
Bekijk meer nieuws